תבשיל גריסי פנינה, מש, פטריות וטופו
———————————————
המתכון באדיבות הילה וידבסקי נטורופתית, מתכונאית ומנחת סדנאות בישול
מצרכים:
———-
2 כוסות גריסי פנינה- להשרות כ4 שעות במים
2 כוסות מש מבושל/ מונבט
קוביית טופו, 300 גרם פרוס לקוביות
חצי סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
חצי כוס עגבניות שרי פרוסות לחצאים
1 זוקיני פרוס לחצאי ירח
1 בצל לבן פרוס לרצועות דקות
4 שיני שום קצוצות
מספר ענפי תימין טרי
2-3 כפות סויה
שמן זית
תבלינים: כורכום, כמון, פפריקה מתוקה, מלח
אופן ההכנה:
—————
1. הכנת גריסי הפנינה: לאחר השרייה של גריסי הפנינה במים יש לסנן ולשטוף היטב.
להרתיח סיר עם מים. כאשר המים רותחים להכניס את גריסי פנינה עם כפית כורכום,
כפית מלח ומעט שמן זית- לבשל כמו פסטה למשך 10-15 דקות על אש בינונית עד לריכוך. לסנן את גריסי הפנינה.
2. הכנת המש: לבשל בסיר עם מים רותחים מש עד ריכוך עם התיבול הבא: כפית כורכום, כפית כמון, כפית פפריקה.
לסנן. במידה והמש מונבט לא חייבים לבשל.
3. בסיר רחב ושטוח לחמם כף שמן זית. להוסיף את הבצל ולצרוב עד השחמה.
להוסיף: שום, פטריות, עגבניות שרי, 2 כפות סויה, טופו וחצי כפית פפריקה מתוקה. לערבב היטב ולבשל כ5 דקות.
להוסיף את הזוקיני והתימין ולבשל עוד כ2-3 דקות על אש גבוהה. להוסיף את גריסי הפנינה והמש ולערבב היטב.
לבשל יחד עוד כ3 דקות. לתקן תיבול במידת הצורך.
תגובות
עדיין אין תגובות.