מרק “מוליגוטני” – מרק עדשים של רינה פושקרנה
מצרכים:
1.5 ליטר מים
1 בצל
1 גזר
1 מקל סלרי
חצי כרובית
1 תפוח
6 עלי דפנה
1 מקל קינמון
6 חתיכות הל4 חתיכות פלפל שחור
אופן ההכנה לציר הירקות:
בשלו יחד בסיר את כל המצרכים עם 2 ליטר מים למשך 30 דקות
מצרכים למרק:
250 ג’ עדשים צהובות וחצי כפית כורכום
150 ג’ קמח עדשים
25 ג’ אבקת קוקוס
2 כפות שום כתוש – ממרח שום
4 כפות שמן
3 כפות מיץ לימון
כף מלח לפי הטעם
חצי כפית פלפל לבן
חצי כפית גרגירי כמון
אופן ההכנה:
שלב 1: בשלו בסיר עמוק את כל המצרכים פרט לשום וקמח העדשים.
הוסיפו לציר את הירקות, קררו וצרו מחית מכל המרכיבים.
שלב 2: בסיר נפרד:
1. חממו 4 כפות שמן
2. הוסיפו את השום וטגנו כ-2 דקות עד להשחמה
3. הוסיפו כף קוקוס וטגנו עוד כ-2 דקות
4. הוסיפו את המחית שהכנו קודם, ערבו ובשלו יחד מספר דקות.
למרק דליל יותר ניתן להוסיף עוד חצי ליטר מים.
5. סננו את התבשיל במסננת כדי שהנוזלים יופרדו מהירקות והתבלינים השלמים או –
העבירו למיקסר וטיחנו יחד עד לעיסה חלקה.
6. קשטו בכוסברה טרייה, פיסת לימון וקצת אורז מבושל מעל.

תגובות
עדיין אין תגובות.