דאל מקאני עם קרם קשיו וקוקוס
מתכון מאת: השף גל ברזילי
מתוך התוכנית: “לבחור נכון עם מיכל צפיר” בערוץ עשר
תבשיל קטניות עם קרם קשיו וקוקוס. בגרסה הרגילה עשוי עם שמנת מתוקה וגהי.
מרכיבים:
½ כוס עדשים שחורות , ½ כוס לוביה, ½ כוס שעועית מש שחורה (או ירוקה או עדשים ירוקות) – להשרות ללילה בהרבה מים או להנביט
2 בצלים קצוצים דק מאוד
כפית ג’ינג’ר קצוץ הכי דק שאפשר (או מגורר)
שתי שיני שום קצוצות דק מאוד
3 עגבניות גדולות קצוצות דק
2 כפות גאראם מסאלה ( תערובת תבלינים הודית )
כפית אסופטידה / זרעי חילבה טחונים (לא חובה אבל נותן טעם הודי אמיתי )
צ’ילי טרי או יבש – מה שיותר חריף יותר אותנטי
כף מלח
2 גזרים קצוצים לקוביות קטנות
תפוח אדמה גדול קצוץ לקוביות גדולות
פקעת שומר חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות שמן קוקוס
* קרם קשיו קוקוס :
½ כוס (120 מ”ל ) קרם קוקוס
½ כוס (120 גרם ) קשיו שהושרה בכוס מים (260 מ”ל ) למשך הלילה ( או במים רותחים ל
½ שעה )
* עלים יפים של כוסברה להגשה
הכנה:
1. טוחנים את הקשיו המושרה עם מי ההשריה וקרם הקוקוס בבלנדר עד לקבלת קרם חלק – משאירים בצד
2. מטגנים את הבצל והשומר בשמן קוקוס עד שמתחיל להזהיב
3. מוסיפים את הגאראם מסאלה והאסופטידה/חילבה ומטגנים שתי דקות נוספות- לפתיחת טעמים
4. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ( למעט קרם הקשיו קוקוס) ו ½ 3 כוסות מים
מביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים עד לריכוך מוחלט של הקטניות
(אם נראה סמיך מדי מוסיפים מעט מים )
5. לפני ההגשה מערבבים מחצית מקרם הקשיו- קוקוס
6. הגשה – מגישים לצד אורז. על כל מנה שמים שתי כפות קרם ועלי כוסברה יפים
תגובות
עדיין אין תגובות.