עוף/טופו מוקפץ
מתכון טעים שאהוב על כל בני הבית (זמן הכנה כרבע שעה)
~~~~~~~~~~~~~~~~
מצרכים (3-4 מנות):
4-5 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות
2 קישואים, 1 בצל, 2 גזרים, 2 פלפלים אדומים וסלילת פטריות שמפיניון -חתוכים לקוביות.
מעט מלח אטלנטי, כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, קורט פפריקה חריפה ומעט כרכום.
חופן פטרוזיליה קצוצה.
הכנה:
– מטגנים במחבת (נונסטיק)את קוביות העוף כדקה
מכל צד ללא שמן (עד שהעוף משנה את צבעו ללבן אבל בפנים הוא עדיין לא עשוי)
– מעבירים לקערה (העוף יעבור ״טיגון״ נוסף ובאופן הזה עסיסיות העוף נשמרת.
– מנקים את המחבת משאריות ו״מטגנים״על אש גבוהה את הבצל עד
שהוא מזהיב מוסיפים את שאר הירקות ואז מכסים את המחבת ומנמיכים את האש
עד שהירקות מתרככים, אין חשש להתייבשות כי הירקות מגירים נוזלים כך שהעדר השמן לא מפריע.
– מערבבים מידי פעם.
– מוסיפים את קוביות העוף (ללא הנוזלים), ואת כל התבלינים
ועלי הפטרוזיליה ומטגנים/מקפיצים על אש גבוהה 2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט ועוטף את המרכיבים.
בתאבון!!
נ.ב
אפשר להחליף את קוביות חזה העוף, בטופו או סייטן שהם תחליפים צמחיים לחלבון מהחי.
#מתכוניםמיכלצפיר2017
תגובות
עדיין אין תגובות.