פירה דלעת עם פיטריות מוקפצות ויוגורט
של אושר אידלמן ואודי ברקן
מצרכים:
לדלעת
• דלעת יפנית/דלורית קלופה וחתוכה לקוביות.
• 3 שיני שום כתושות
• עלים מ 10 גבעולי טימין
• 4 כפות שמן זית
• מלח ופלפל שחור
לפטריות
• 1 סלסלה פטריות שמפיניון 250 גרם פרוסות עבה.
• 2 כפות שמן זית
• 2 -3 כפיות רוטב סויה דל נתרן
• קליפה מגוררת ומעט מיץ מחצי לימון
להגשה
• גרעיני דלעת קלויים – מכניסים לתנור ל 10 דקות בזמן צליית הדלעת
• חופן קטן עלי טרגון
• יוגורט
אופן ההכנה:
1 . מחממים תנור ל 200 מעלות על מצב טורבו.
2 . מערבבים את קוביות הדלעת עם שאר החומרים וצולים בתנור כ- 45 דקות עד לריכוך והשחמה קלה.
3 . בינתיים, מחממים מחבת ומוסיפים את הפטריות. צולים מספר דקות עד שהפטריות מתחילות להשחים
ולהתרכך.
4 . מוסיפים את יתר החומרים וצולים ביחד במחבת עוד 2-3 דקות. שומרים חם.
5 . כשהדלעת מוכנה, מועכים את קוביות הדלעת לפירה גס.
6 . מגישים את פירה הדלעת שמעליו פטריות צלויות, גרעיני דלעת, טרגון ויוגורט.
• אופצייה: פרוסות לחם קלוי- מגישים במקום בצלחת על פרוסת לחם ואז מגישים פחות מהפירה
דלעת לכל מנה .
בתאבון
תגובות
עדיין אין תגובות.