פחזניות “כפתור” מקמח מלא ממולאות קרם גבינה ווניל מוגשות בשייק בריאות קיציי
מתכון מאת מירב פוריץ
חומרים למילויי גבינה: (50 פחזניות קטנות)
400 גר’ גבינה לבנה 5%
1 כף אבקת אינסטנט וניל
1 תרמיל וניל מגורען או 1 כף תמצית וניל
1 כף סירופ אגבה
1/2 כפית גרידת תפוז (רק החלק הכתום)
1 חלבון ביצה
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערה מקציפים את חלבון הביצה עד לקבלת קצף גבוהה,
מוסיפים את אבקת הסוכר
מקציפים יחד עוד מס’ שניות ומניחים לרגע בצד.
בקערה שנייה מערבבים יחד את כל החומרים הנוספים:
גבינה, וניל, אינסטנט, אגבה וגרידת תפוז.
אל תערובת הגבינה מקפלים בעדינות את החלבון המוקצף לתערובת אחידה ויפה.
עוטפים או מכסים ומכניסים לקירור ל 30 דק’.
יש להכין מראש:
תנור מחומם מראש ל- 200 מעלות
תבנית מרופדת בנייר אפיה/משטח סיליקון
שק זילוף (אפשר חד פעמי) עם צנתר משונן בקוטר 15 מ”מ = 1.5 ס”מ
לפזחניות:
1 כוסות מים
5 כפות שמן קוקוס
קורט מלח
120 גרם קמח מלא
3 ביצים (m-l)
אופן ההכנה:
בסיר קטן שמים את המים + השמן + מלח + אגבה ומביאים לרתיחה.
כשהמים רותחים מוסיפים בפעם אחת את הקמח ובוחשים היטב ובמהירות עד שכל הקמח נספג,
מכבים את האש וממשיכים לערבב עד שהבצק מתקרר מעט.
ע”י מיקסר ידני או מטרפה מתחילים להוסיף אל הבצק את הביצים, אחת בכל פעם
עד לקבלת תערובת אחידה והומוגנית (תערובת כבדה ודביקה).
מעבירים את התערובת לתוך שק הזילוף.
מניחים על משטח העבודה את התבנית המרופדת בנייר האפייה ומתחילים לזלף פחזניות קטנטנות
בקוטר 1.5 ס”מ כשבניהן מרווחים של 2 ס”מ מכיוון שהן מתנפחות באפייה.
מכניסים לתנור החם ואופים 25- 20 דקות בלי לפתוח את התנור !
בודקים שהן שזופות ותפוחות מכבים את התנור ופותחים מעט את הדלת אך משאירים את הפחזניות
כדי שימשיכו להתייבש עוד 5 דק’ ואז מוציאים ומצננים לטמפרטורת חדר.
סמוך להגשה לתוך שק זילוף עם צנתר חלק 5 מ”מ מכניסים את קרם הגבינה,
ממלאים את הפחזניות ומגישים או ששומרים בקירור עד להגשה.
טיפ * ניתן להעביר לכלי/שקית אחסון ולהקפיא את הפחזניות ריקות עד לזמן השימוש.
שייק פירות קיציי
חומרים עבור 6-8 מנות הגשה
2 נקטרינות
4 משמשים
מיץ מתפוז אחד
פפאיה קטנטונת קלופה ונקייה
1/2 כוס קוביות קרח
1/4 כוס סירופ מתובל
להכין מראש:
כלי הגשה מתאימים: גביעי זכוכית או כוסות וצלוחיות ….
סירופ מתובל :
1/2 כוס מים
2 כפות סירופ אגבה
1 כוכב אניס
1/2 מקל קינמון
1/4 תרמיל וניל
אופן ההכנה לסירופ מתובל:
לסיר קטן מעבירים את כל החומרים ומביאים לרתיחה, מנמיכים ומבשלים יחד 5 דק’
מורידים מהאש מצננים ומסננים.
טיפ * ניתן לשמור בצנצנת סגורה בקירור עד לשימוש.
אופן הכנת השייק והגשת המנה:
אל הבלנדר מעבירים את כל החומרים ומרסקים יחד עד לקבלת שייק חלק .
יוצקים את השייק לכלי הגשה ומעל מניחים פחזניות, מקשטים ע”י מסננת קטנה באבקת סוכר ליד
מניחים דובדבן או עלה נענע ונהנים.




תגובות
עדיין אין תגובות.