מתכון לציר ירקות בסיסי
10 גזרים גדולים, אין צורך לקלף
6 בצלים
2 שורש סלרי
4 שורש פטרוזליה
2 כרישה
צרור עשבים פטרוזליה, תימין, סלרי עלים
עלי דפנה
אופן הכנה:
קולפים את הירקות (את גזר אין צורך) חותכים לקוביות גסות. מכנסים לסיר עם כמות קפולה של מים ומביאים לרתיחה,
מכפרים את הקצף שנוצר לאחר הרתיחה. מוסיפים את עשבי התבלין ממנכים את האש ומבשלים כשעתיים. מסננים את הירקות.
*אני אישית נוהגת לסדר את הציר בקופסאות פלסטיק ולהקפיא וכהה תמיד יש לי ציר ירקות .
* מתכון זה הוא מתכון בסיסי אני בעונת החורף שומרת את שאריות של הירקות ומסילה אותם
לציר כמו הגבעול הקשה של הברוקלי העלים של כרובית וכו’.
תגובות
עדיין אין תגובות.