————————-
המתכונים באדיבות הילה וידבסקי נטורופתית,
מתכונאית ומנחת סדנאות בישול
מצרכים:
———
כוס עדשים כתומות
1 עלה דפנה
3-4 כפות שמן זית
1 בצל לבנים חתוכים דק
רבע כוס צנוברים
3 שיני שום כתושים
כף וחצי רסק עגבניות איכותי
חצי כפית זרעי כוסברה
חצי כפית כמון
כוסברה
מיץ מחצי לימון
לעיטור:
עלי כוסברה קצוצים ופפריקה
אופן ההכנה:
————–
1. לשטוף … קרא עוד
“מבין כל החומרים שבני האדם צורכים, הסוכר הוא היחיד שאין לו
כל ערך תזונתי: אין בו שומנים חיוניים, לא חלבונים, לא ויטמינים ולא מינרלים.
או שאנחנו אוכלים סוכר בנוסף על מה שאנחנו צריכים לאכול
– וזה עלול לגרום לנו להשמנה.
או שאנחנו אוכלים … קרא עוד
הסוכר הוא חמקמק ומסתורי, כמו האיש בעל אלף הפרצופים, גם הסוכר הוא רכיב בעל אלף השמות,
מה שהופך אותו הרבה יותר קשה לגילוי במה שאנחנו אוכלים.
גלוקוזה, עמילופקטין, פרוקטוז, עמילן תירס, סירופ סוכר, סירופ סוכר חום, אלה רק חלק מהשמות
בהם הוא מופיע … קרא עוד
———————————–
המתכונים באדיבות הילה וידבסקי ולימור בן יאיר
חברה לקידום אורח חיים בריא בארגונים
מצרכים:
———
2 כוסות פריקי, לשטוף היטב
1 כוס עדשים שחורות מונבטות
(ניתן להשתמש בעדשים שחורות מבושלות ללא הנבטה)
1 סלק קטן, מבושל וחתוך לקוביות
½ צרור כוסברה, קצוצה, עלים בלבד
½ צרור פטרוזיליה קצוצה, עלים … קרא עוד
מתכון מאת: זוהר לוסטיגר-בשן
{ 6 מנות }:
מרכיבים
————————-
200 גרם אטריות שעועית
1 כוס פולי אדממה קפואים ללא
תרמילים
1/2 1 כוס כרוב אדום פרוס דק
1/2 1 כוס כרוב לבן פרוס דק
2 סלקים פרוסים דק (או מגוררים גס)
1/2 1 כוס גזר מגורר גס
1/2 1 … קרא עוד
מתכון באדיבות הילה וידבסקי, נטורופתית
מצרכים:
———-
1 כוס אורז מלא/ אדום/ פרא
1 בטטה חתוכה לקוביות
כוס אפונת גינה
כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
כף שורש ג’ינג’ר חתוך לפרוסות דקות
עלי זעתר/ טימין טריים
1 כוס קרם קוקוס
מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל צ’ילי … קרא עוד
– מתכון באדיבות דפנה אמון, מדריכה לבריאות טבעית ורו- פוד
מצרכים:
———-
5 עלי חסה חתוכים גס
3 מקלות סלרי קצוץ
1 תפוח לפרוסות דקות
1 פרוסת אננס לקוביות
חופן אגוזי-מלך
10 עלי פטרוזיליה
שמינית בצל סגול
למיונז-שקדים:
—————–
2 כפות חמאת שקדים (שקדימון)
מיץ מחצי לימון
שליש כוס מים
רשות – קמצוץ שום … קרא עוד
בצק פסטה כתום/אדום –
מתכון באדיבות היוצר הקולינארי – משה גלפרין
100 גרם קמח דורום
50-60 גרם מחית ירק (גזר /סלק)
1 כף שמן זית
קורט מלח
אופן הכנה:
אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מספר סלקים
לאחר שהתרככו מקררים ומקלפים. טוחנים במעבד מזון
עם מעט מים … קרא עוד
מאת:הילה וידבסקי נטורופתית
מצרכים:
2.5 כוסות שעועית לבנה אחרי בישול
1 בצל סגול קטן
רבע צרור פטרוזיליה
חופן שמיר
חופן עלי נענע
1 לימון
2 כפות חומץ תפוחים
2 כפות שמן זית
חופן זית קלמטה/ זיתי טסוס
אופן ההכנה:
לבשל את השעועית עד ריכוך. לסנן ולקרר.
לחתוך את הבצל סגול לרצועות. לקצוץ דק … קרא עוד
מאת השפים אודי ברקן ואושר אידלמן
——————————————
מצרכים:
•4 עגבניות
•1 שן שום
•מיץ מחצי לימון
• צי פלפל חריף ירוק ( או 1 אדום )
•חצי כפית מלח
•רבע כפית פלפל שחור
• 2 כפות שמן זית
להגשה
•4 פרוסות לחם קלוי
•3 כפות פטרוזיליה קצוצה
•טחינה גולמית
אופן ההכנה:
1.מכניסים את כל הרכיבים, … קרא עוד