מתכון באדיבות הילה וידבסקי, נטורופתית
מצרכים:
———-
1 כוס אורז מלא/ אדום/ פרא
1 בטטה חתוכה לקוביות
כוס אפונת גינה
כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
כף שורש ג’ינג’ר חתוך לפרוסות דקות
עלי זעתר/ טימין טריים
1 כוס קרם קוקוס
מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל צ’ילי גרוס
150 גרם טופו
אופן ההכנה:
—————
1. בישול האורז במים רותחים (בישול צרפתי), לסנן ולהניח בצד.
2. לחתוך את הבטטה לריבועים קטנים ולאפות בתנור עם שמן זית ומלח ים – להניח בצד
3. להקפיץ את הטופו עם מעט שמן זית וכף סויה עד לקבלת ציפוי קריספי
הרכבת המנה:
—————-
1. במחבת רחבה יש להקפיץ עם מעט שמן זית: בצל, שורש ג’ינג’ר, אפונה ועגבניות שרי.
2. לאחר 3-4 דק’ יש להוסיף את האורז, חצי מכמות מהקרם קוקוס, תבלינים (זעתר/ טימין, מלח, צ’ילי גרוס) ולערבב היטב.
3. להוסיף לקראת הסוף את הטופו והבטטה (שהוכנו מראש), להוסיף את מחצית קרם הקוקוס שנותרו, לערבב היטב ובמידת הצורך, לתקן טעמים.