טריפונגי סלט 3 הפטריות ואורז מלא
מתכון מאת: שף צחי בוקששתר, רשת Black
מתוך התוכנית “לבחור נכון” עם מיכל צפיר, ערוץ עשר
מרכיבים לאורז:
1 ק”ג אורז מלא , רצוי עגול
לימון אחד גרידה ומיץ
4 כפות שמן זית
כפית מלח
אופן הכנה:
משרים את האורז במים, במקרר, למשך 3 – 24 שעות ומסננים.
מניחים את האורז בסיר עם מים לכיסוי ועוד 2 סנטימטר, על אש גבוהה בשלב הראשון, מערבבים, מנמיכים את האש ומכסים. בערך 1/2 שעה בישול. משאירים מכוסה עוד רבע שעה.
מוסיפים מלח, גרידת לימון ושמן זית ומיץ מהלימון, מסונן. מערבבים במזלג וכבר אפשר לאכול אורז טעים.
לפטריות לשתי מנות:
סלסלה פטריות שמפיניון
סלסלה פטריות פורטבלו
מעט פטריות ‘אנוקי’
1/2 כוס פטרוזילה קצוצה
6 כפות עלי כוסברה קצוצים
7 עגבניות שרי חצויות
1/2 כפית מלח גס
2 כפיות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
את הפטריות הקטנות, האנוקי חותכים מעל השורש כדי שיהיה גבעול ארוך. את שאר הפטריות פורסים. בווק יבש וחם מקפיצים את הפטריות עם מעט מלח. מסירים מהאש ומוסיפים מיד כפית עלי פטרוזיליה ומעט שמן זית ואת מיץ הלימון. מוסיפים גם את חצאי עגבניות השרי ומקפיצים ( ללא אש!).
מאחדים ל- 2 מנות
2 קעריות אורז חמים
הפטריות המוקפצות בווק
4 כפות עדשים שחורות מונבטות
(שאר הכוסברה והפטרוזיליה)
מערבבים את שאר הכוסברה והפטרוזיליה באורז החמים, מוסיפים מיץ לימון עם רוצים. מחלקים ל-2 צלחות הגשה ומחלקים מעל את תכולת הווק. בוזקים עדשים מונבטות ומגישים מייד.
תגובות
עדיין אין תגובות.