כרוב ממולא עם קינואה
מה דעתכם לגוון את תפריט ארוחת הצהריים או הערב??
מתכון מפתיע לכרוב ממולא עם….קינואה! עשיר בויטמינים ומינרלים והמון המון טעם:
1 כרוב ירוק ויפה שטוף וארוז בשקית ולהקפיא יום לפני ההכנה
בלילה להוציא לשיש ולהפשיר עד הבוקר. לאחר שמופשר להפריד לעלים.
למלית:
בקערה נשרה 2 כוסות קינואה לחצי שעה במיים רותחים
בינתיים בזמן ההשריה:
1 בצל גדול לחתוך לקוביות
4 שיני שום כתוש
בסיר רחב מטגנים קלות בצל ב2 כפות שמן זית עד להזהבה
להוסיף את השום לטגן עוד כחצי דקה לערבב היטב להוציא ולצרף למלית לערבב היטב.
חומרי המלית – בקערה:
2 כוסות קינואה מושרית שטופה ומסוננת היטב
4 עגבניות קצוצות
1/3 כוס ג’וגי ברי
צרור פטרוזיליה קצוצה דק
מלח ופלפל לפי הטעם.
למלא את עלי הכרוב בתערובת המילוי ולהדק היטב.
בקערה אחרת נכין את הרוטב:
2 כוסות מיים (או לפי הצורך הערות בהמשך)
1/3 כוס שמן זית
1/2 כוס מיץ לימון סחוט טרי
4 כפות רכז רימונים
3 עלי דפנה
חופן פטרוזיליה קצוצה דק
1 כף גדושה לימון כבוש קצוץ דק
חופן עלי נענע קצוצה (לבחירה)
מלח ופלפל לפי הטעם.
לערבב היטב.
=
בסיר ליצור חצי כוס מהרוטב.
לאחר מכן יש לסדר בעדינות את ממולאי עלי הכרוב בסיר ליצוק מעל את יתרת הרוטב
בשלו על אש נמוכה עד שהרוטב מצטמצם והקינואה מוכנה אם חסרים נוזלים הוסיפו מעט.
*מבוסס על מתכון מאת : נועה פורמן
תגובות
עדיין אין תגובות.