שקשוקת כרובית ודואה
מתכון מאת: 2 גברים ומקרר ( אודי ברקן ואושר אידלמן )
מרכיבים:
לדוא’ה מצרית
• 100 גרם שומשום קלוי
• 100 גרם גרם אגוזי לוז
• 1 כף זרעי כוסברה
• 1 כף זרעי כמון
• 1 כף קצח
לשקשוקה
• כרובית קטנה
• 1 כף שמן זית + 1 כף חמאה ( אפשר לוותר על החמאה ולהשתמש ב2 כפות שמן זית )
• 2 שיני שום כתושות
• 1 כפית מלח + 1/2 כפית פלפל שחור
• 250 מ”ל סויה לבישול או קרם אורז או שמנת לבישול
• 6 ביצים מופרדות
להגשה
• 3 כפות דואה
• 3 כפות כוסברה קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל160 מעלות.
2. קולים את רכיבי הדוא’ה בנפרד 8-12 דקות בתנור.
3. מעבירים את החומרים (מלבד האגוזים) למעבד מזון או מטחנת תבלינים וטוחנים לאבקה. קוצצים אגוזים ומוסיפים. שומרים בצד ( משתמשים רק בחלק קטן מהתערובת, את היתר שומרים במקפיא ).
4. מגרדים 3/4 מראש הכרובית במעבד מזון על דסקית הגירוד ( או בפומפייה ). את יתר הכרובית מפרקים לפרחים קטנים.
5. מחממים מחבת, מוסיפים את החמאה ושמן הזית וכאשר הם מבעבעים מוסיפים את הכרובית המגוררת, השום והתבלינים.
6. מטגנים תוך כדי עירבוב 3-4 דקות על להבה גדולה עד שפירורי הכרובית מתחילים להשחים.
7. מוסיפים את קרם האורז/השמנת ומביאים לרתיחה.
8. מוסיפים את חלבוני הביצים ופרחי הכרובית, מכסים ומבשלים 4 דקות.
9. מניחים את החלמונים בזהירות ומבשלים ללא מכסה 3 דקות נוספות.
10. מפזרים את הדואה והכוסברה ומגישים.
תגובות
עדיין אין תגובות.