אורז מיקס
מנת חלבון קלה מאוד להכנה ומאוד טעימה
מצרכים:
כוס אורז מלא
גזר בינוני מגורר
1.5 כוסות תערובת קטניות שהונבטו*: שעועית מאש, שעועית אדומה,
עדשים חומות וגרגירי חומוס (ישנן גם תערובות מוכנות בסופר באזור המקררים)
כפית שמן זית
3 כוסות מים
מלח אטלנטי
כורכום
אופן ההכנה:
מחממת סיר עם השמן, מוסיפה את האורז ומערבבת ואז את הגזר ואת תערובת הנבטוטים,
מערבבת שוב ומוסיפה המים והתבלינים, מביאה לרתיחה
מנמיכה את הלהבה, מכסה את הסיר ומבשלת על אש נמוכה עד שהמים מתאדים (כ- 30-40 דקות).
מכבה את האש ומשאירה את הסיר מכוסה.
למנה זו יתרונות רבים:
1. שילוב האורז והקטניות יוצר מנת חלבון והעובדה שהקטניות הונבטו יוצרת מנה קלה לעיכול ועשירה בערך תזונתי, אמנם הבישול הורס חלק מהערכים ותמיד עדיף לאכול את המזון טרי אבל בואו לא נהיה קטנוניים (: ישנם הרבה מאוד סיבים במנה ולכן היא מאוד משביעה.
2. מנה נהדרת לקחת לעבודה.
3. המנה מעולה כתוספת או אפילו כארוחה בפני עצמה אני מוסיפה סלט ירקות טרי ומתענגת על הטעם!
*אופן ההנבטה:
שמה את העדשים במים למשך 24 שעות, באמצע (לאחר 12 שעות) יש להחליף מים.
אחרי שעברו 24 שעות שימי את העדשים בתוך מסננת וכסי אותן במגבת למשך 12 שעות
(אני מחכה 24 שעות אבל אפשר גם 12 שעות). לאחר שיעבור הזמן את תשימי לב שלכל עדש יהיה נבט קטן.
תגובות
עדיין אין תגובות.