פטאייר – מאפה במילוי עלי סלק בר, עלי אזוב (זעתר) וגבינה בולגרית עיזים
מתכון מאת נדיה סבתאן ואבי ציטרשפילר ההרבליסט הקליני
חוות דרך התבלינים בית לחם הגלילית
אבי ציטרשפילר
לבצק :
1 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
2.5-3 כוסות מים
אופן ההכנה:
לשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
מתפיחים למשך כשעתיים.
לאחר ההתפחה מחלקים ל 25 כדורים ומתפיחים למשך 15 דקות נוספות.
מרדדים את הכדורים לעיגולים שטוחים ועוברים להכנת המלית.
למלית :
1 בצל בינוני
כוס וחצי עלי סלק בר קצוצים
3 כפות עלי אזוב טריים (זעתר)
1 כף סומק
2 כפות שמן זית
200 גרם בולגרית עיזים
אופן ההכנה:
קוצצים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.
מכניסים לקערה את הבצל ושאר המרכיבים ומערבבים היטב.
במרכז כל עיגול בצק שמים כף מהמלית וסוגרים בצורת משולש
אופים למשך מספר דקות ומגישים.
תגובות
עדיין אין תגובות.