סלט סלמון “ניסואז'”
של אודי ברקן ואושר אידלמן
4 מנות
מצרכים:
לסלמון
• 500 גרם פילה סלמון עם עור
• 3 כפות שמן זית
• מלח/פלפל שחור גרוס
לסלט
• 8 תפוחי אדמה קטנים לבישול מבושלים וחצויים
• 300 גרם או 3 כוסות שעועית ירוקה קצוצה גס
• 4 כוסות חסה סלנובה קצוצה גס
• 5 עגבניות תמר חתוכות לשמיניות
• חצי כוס זיתי קלמטה קצוצים
• חצי בצל סגול פרוס דק
• חצי כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים גס
לרוטב
• 3 כפות שמן זית
• מיץ וקליפה מגוררת מ 1 לימון גדול
• 1 כף חומץ יין לבן
• 1 כף שטוחה חרדל דיז’ון
• כפית מלח
• חצי כפית פלפל שחור גרוס
להגשה
• 3 ביצים קשות חתוכות לרבעים
אופן ההכנה:
1 . מתבלים את הסלמון במלח ופלפל.
2 . מחממים מחבת נון- סטיק, מוסיפים את שמן הזית ומניחים את הסלמון על צד העור.
3 . מטגנים 5 דקות, הופכים ומטגנים 3 דקות נוספות. מכבים את האש. מקררים וחותכים לצ’אנקים גסים.
4 . מבשלים את השעועית הירוקה במים רותחים ל 2 דקות ומעבירים למי קרח. מסננים.
5 . מערבבים את כל חומרי הרוטב ומערבבים יחד עם יתר חומרי הסלט.
6 . מעבירים ל 4 קעריות אישות, מסדרים בכל קערית 3 רבעי ביצה קשה ונתחי סלמון ומגישים.
תגובות
עדיין אין תגובות.