פטריות ממולאות בעלי מנגולד ותרד
(נועה פורמן, נטורופתית ושפית המתמחה בבישול בריא)
מנה שיכולה לשמש כמנת פתיחה או כתוספת חגיגית.
זו מנה מלאה בבריאות, קלה להכנה, מזינה, טעימה ואפילו מרשימה.
המצרכים:
8 פטריות פורטובלו
מעט שמן זית
1 בצל קצוץ קטן
צרור עלי מנגולד
חבילת עלי תרד
2 שיני שום כתושות
מלח (לפי הטעם)
אגוז מוסקט
מעט לימון + גרידת לימון
אופן ההכנה:
מנקים היטב את הפטריות, מפרידים את רגלי הפטריות מראש הפטרייה וחותכים לחתיכות קטנות את רגלי הפטריות.
בעזרת סכין מפרידים את החלק הקשה של המנגולד וחותכים אותו לחתיכות קטנות. במחבת מחממים שמן זית
ומקפיצים את הבצל עם חתיכת המנגולד (עד שהבצל מזהיב). מוסיפים למחבת את רגלי הפטריות והשום וממשיכים לערבב מספר דקות.
חותכים את החלק הירוק של המנגולד ואת התרד,
מוסיפים למחבת ומבשלים עד שהנפח יורד. מתבלים במלח, אגוז מוסקט, קליפת הלימון וקצת מיץ לימון – מערבבים היטב.
מסדרים את ראשי הפטריות בתבנית משומנת, ממלאים כל פטרייה בתערובת
ואופים כ- 20 דקות בחום של 180 מעלות.
תגובות
עדיין אין תגובות.