לביבות בטטה/סלק
לביבות בטטה אפויות
בקערה גדולה לערבב:
3 בטטות בינונית מבושלות ומעוכות
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
2 בצלים קצוצים דק ומטוגן במעט שמן זית
2 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה או שמיר
2 כפות שיבולת שועל דקה
בין חצי כוס ל3/4 כוס קמח תלוי
בסמיכות התערובת שלא תהייה נוזלית מידי
2 כפות שמן זית
מלח ים, פלפל שחור טרי לפי הטעם
לערבב היטב
להעביר לשק זילוף גדול ללא צנתר
לזלף על נייר אפייה משומן עיגולים במרווח אחד מהשני
תנור על חום בינוני
לאחר 10-15 דק שמשחימות מעט בתחתית להפוך בעדינות
להמשיך לאפות עוד 15 עד שהן יציבות ומזהיבות!
לביבות סלק וטחינה
4 סלקים מגוררים
1 בצל מגורר
4 כפות טחינה
1 ביצה
כף שיבולת שועל
חצי כוס קמח מלא או כוסמין (ועוד קצת ראה הערה)
לאוהבים חופן כוסברה קצוצה
מלח ים, פלפל שחור גרוס טרי, כמון לפי הטעם.
תרסיס שמן לשימון התבנית
לחמם תנור לחום בינוני
לערבב את כל החומרים היטב בקערה גדולה
להניח נייר אפיה על תבנית תנור מרובעת,
לרסס את הנייר קלות בשמן
ליצור לביבות אם התערובת נוזלית מידי ניתן להוסיף עוד מעט קמח.
לרסס מעט את הקציצות בשמן להכניס לתנור לאחר 12 דק’ להופכם
אופים כ-20 דק’ או עד שהלביבות משחימות ומתייצבות.
תגובות
עדיין אין תגובות.