כבד קצוץ טבעוני מעדשים שחורות
(מתכון של נועה פורמן – נטורופתית)
המצרכים:
1 כוס עדשים שחורות (אחרי השרייה במים של 12 שעות)
2 בצלים סגולים בינונים קצוצים
1/4 כוס אגוזי מלך
מעט שמן זית
1/4 כוס יין אדום
תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במים רותחים כ- 20 דקות, מסננים אבל שומרים את מי הבישול.
במחבת מטגנים את הבצלים קלות בשמן זית (עד שהופכים לשקופים),
מוסיפים את העדשים למחבת, מערבבים, מתבלים (תימין, מלח ופלפל)
וממשיכים לבשל עד שהיין האדום מצטמצם.
את התבשיל טוחנים הכל בבלנדר חזק יחד עם האגוזים למרקם חלק,
אם חסר נוזלים מוסיפים קצת מנוזלי הבישול של העדשים ששמרנו.
מגישים עם מצה או לצד מקלות של ירקות
בתאבון!
תגובות
עדיין אין תגובות.