סלט עדשים כתומות ברוטב מנצח
מתכון מאת השפית הטבעית ומאמנת התזונה – ענת דרור
מרכיבים:
לסלט
500 גר’ עדשים כתומות
1/2 צרור כסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
חופן גבעולי נענע
100 גר חמוציות
100 גר’ פקאן טבעי חתוך גס
גרגירים מרימון 1 (לא חובה)
לרוטב:
מיץ מ – 1/2 1 לימונים
1 כף שמן שומשום
1/4 כוס שמן זית
1 כף גדושה חרדל דיז’ון
8 כפות סילאן טבעי ללא תוספת סוכר
1/4 כפית פלפל שחור גרוס גס
1/4 כוס מים
מלח הימלאיה ורוד
ההכנה:
להשרות עדשים לפחות לשעתיים (רצוי ללילה)
לשטוף לסנן ולבשל במים רותחים עד להתרככות העדשים אך שלא יהיו מושיים
לסנן ולצנן.
להסיר עלים מגבעולים של הירוקים, לקצוץ ולהוסיף לקערת העדשים
להוסיף אגוזים וחמוציות (וגרגירי רימון)
להכניס את כל מרכיבי הרוטב לצנצנת עם מכסה
לנער היטב ולצקת מעל הסלט.
בתאבון 🙂 .
תגובות
עדיין אין תגובות.