Diablo מרינדת “השטן”
מאת שף מרב פוריץ
אז מה צריך….
1.5 ק”ג סטייק פרגית נקי משומן ועור/ פילה עוף/פרוסות סינטה נקיה /פילה דג ים/אנטיפסטי ירקות
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כף טימין ללא הגבעול
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1/2 כוס נענע/כוסברה/בזיליקום (אחד מהם)
1 ראש שום טרי פרוס דק או 10 שיניי שום פרוסות
2 עגבניות בשלות מגורדות
פלפל צ’ילי אדום טרי פרוס דק לפי הטעם או שבבי צ’ילי יבש
1/2 כפית מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית
כף חרדל משובח
2 לימונים פרוסים דק עם הקליפה
1 כף סילאן או דבש (לא חייבים)
*להגשה מעט בלסמי מצומצם
כיצד מכינים…
בקערה מערבבים יחד את כל חומרי המרינדה/מישרה,
מוסיפים פנימה את הפרגיות או פילה העוף או הסינטה מערבבים ועוטפים
את כל הנתחים במרינדה.
אם בחרתם דג או ירקות מספיק להשרות ל 10 דק’ .
מעבירים לכלי סגור ושומרים בקירור.
סמוך לזמן ההכנה מוציאים, מניחים על גריל או מחבת ברזל לוהטים
וצולים מספר דק’ מכל צד עד להכנה מלאה,
מגישים ונהנים.
תגובות
עדיין אין תגובות.