סלט חזה עוף חריף עם תפוזים ושומר
של אודי ברקן ואושר אידלמן
4 מנות
מצרכים:
לעוף
• 400 גרם חזה עוף נקי 2 יח’
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף חומץ בלסמי
• 2 כפות עלי אורגנו טרי קצוצים
• כפית שטוחה מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס
לסלט
.
• 2 יח’ שומר פרוס דק
• 2 יח’ קולורבי קלוף ופרוס דק
• 2 יח’ תפוז קלוף, נקי מגרעינים ופרוס לפרוסות
• כוס עלי נענע
• 1 אבוקדו גדול קלוף וחתוך לקוביות
• 1 פלפל ירוק חריף קצוץ
• 3 כפות שקדים קלויים קצוצים
לרוטב
• 2 כפות שמן זית
• 1 כפית שמן שומשום
• כפית קליפת לימון מגוררת
• מיץ מחצי לימון
• כפית שטוחה מלח
• חצי כפית פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1 . מחממים תנור ל 220 מעלות על מצב טורבו.
2 . מערבבים את השמן יחד עם החומץ הבלסמי, האורגנו, המלח והפלפל ומורחים את חזות העוף.
3 . צולים כ- 20 דקות בתנור עד שמוכן.
4 . מקררים מעט, פורסים וחותכים לקוביות.
5 . מפזרים על צלחות הגשה שטוחות את מרכיבי הסלט ואת קוביות העוף.
6 . מערבבים את חומרי הרוטב ומזלפים מלמעלה.
תגובות
עדיין אין תגובות.