מאפינס בננה
מתכון מאת: אפרת פטל
2 כפות זרעי צ׳יה
6-8 כפות מים
1 כוס קמח שקדים
3/4 כוס קמח טף או כוסמת
3/4 כוס קמח אורז או שיבולת שועל
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כפית מלח ים
1 כפית קינמון
3 בננות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל
אפשר להחליף את הצ׳יה ב2 ביצים – אני אוהבת את המרקם
לגבי הקמחים – ניתן להחליף בקמח כוסמין או קמח ללא גלוטן
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל180 מעלות
בקערה קטנה מערבבים את הצ׳יה עם המים ומינחים בצד.
מערבבים את כל הקמחים, אבקת האפיהֿ המלח בקערה.
במעבד מזון או בלנדר מכניסים את יתר החומרים ומקציפים למרקם אחיד.
מוסיפים את התערובת היבשה ומערבבים היטב. אפשר להוסיף אגוזים, שוקולד צ׳יפס או אוכמניות קפואות.
יוצקים את הבלילה לתבניות מאפינס או לתבנית אינגליש אופים כ30 דק .
מומלץ להגיש חם.
תגובות
עדיין אין תגובות.