טוסט אבוקדו, קרם קשיו וביצה עלומה
מתכון מאת השפים והתזונאים: אודי ברקן ואושר אידלמן
2 מנות
מצרכים:
לקרם קשיו וכוסברה-
כדאי להכין כמות גדולה ושומרים במקרר,
הקרם הולך נפלא עם מנות מגוונות, כריכים וסלטים.
• צרור כוסברה
• חצי כוס מי קוקוס
• חצי כוס אגוזי קשיו לא קלויים
• כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור
• מיץ וקליפה מגוררת מליים אחד
לטוסט
• 4 פרוסות לחם מקמח מלא
• 1 אבוקדו גדול בשל או שניים קטנים
• 4 צנוניות
• חצי כוס עלי רוקט
לביצים
• 4 ביצים
להגשה
• מלח ים
• כפית קליפת ליים מגוררת
• כפית צ’ילי יבש חריף לא חובה
אופן ההכנה:
1 . לקרם קשיו: טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר/מעבד מזון לקרם חלק. שומרים במקרר.
2 . קולים את פרוסות הלחם.
3 . מרתיחים סיר קטן עם מים וכף חומץ, שוברים את הביצים לקערית ומכניסים בזהירות למים. מבשלים
3 דקות על להבה נמוכה על סף רתיחה . מוציאים עם כף מחוררת לצלחת עם נייר סופג.
4 . מרוקנים את האבוקדו ומועכים למחית גסה. מורחים על 4 פרוסות הלחם הקלויות.
5 . מניחים על כל פרוסה צנוניות, עלי רוקט ומזלפים קרם קשיו.
6 . מניחים ביצה על כל פרוסה, מפזרים מעט מלח, קליפת ליים וצ’ילי ומגישים.
בתאבון 🙂
תגובות
עדיין אין תגובות.