תבשיל ירוק -ראשי ארטישוק ממולאים על מצע פולים שומר וכרפס
מתכון מאת סמדי בומבה
מצרכים:
ראשי ארטישוק
שומר
פולים
כרפס
בצל
1/2 ק”ג בשר עוף טחון
1/2 לימון טרי
כוסברה פטרוזיליה
פירורי לחם מחיטה מלאה (בפסח אפשר פירורי מצה מחיטה מלאה )
2 ביצי חופש אורגניות
תבלינים
כורכום פלפל שחור גרוס טרי , ראס אלחנות
שמן ענבים לפי הצורך
אופן הכנה:
הכנת עיסת הבשר
לטחון את הבשר עם פטרוזיליה כוסברה בצל
לתבל 1כף ראס אלחנות מעט שמן מלח לערבב טוב טוב
למלא את ראשי הארטישוק
לחמם מעט שמן ענבים בסיר
לצפות בביצה טרופה ופירורי לחם או פירורי מצה לטגן במעט שמן את ראשי ארטישוק הממולאים
להניח אותם בצד
ניקח סיר רחב (לא עמוק)
לשים מעט שמן
לטגן בצל אחד פרוס לפרוסות.
להוסיף את השומר שהוא חתוך לחתיכות גסות
את הכרפס לחתוך לחתיכות באורך 6 ס”מ להוסיף לסיר
את העלים לקצוץ ולהוסיף בסוף
חצי לימון לחתוך לקוביות להוסיף לסיר
לבסוף את הפול
לתבל
1 כפית כורכום
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית סוכר קנים טבעי
להוסיף 2 כוסות מים או ציר עוף ולתת בישול של 20 דקות
להוסיף את ראשי הארטישוק הממולאים מעל הירקות שבישלנו
ובעזרת כף נבזוק מעל ראשי הארטישוק מהרוטב שבסיר
(אם חסר נוזלים הוסיפו)
נפזר מעל את עלי הכרפס שקצצנו
נכסה את הסיר וננמיך את הלהבה ונבשל עוד כ 30 דקות עד צמצום הרטבים
והתבשלות הקציצות.
בתאבון 🙂 .
תגובות
עדיין אין תגובות.