היום ומחר יש הכבדה בחום ויש לי עבורכם מתכון קריר וקל
שמתאים בדיוק לימים כאלו – סלט אבטיח מרענן
2 כוסות קוביות אבטיח מתוק
חופן עלי רוקט או עליי ביבי או חסה עדינה
חצי כוס גבינה בולגרית עיזים חתוכה לקוביות
חצי בצל סגול קטן … קרא עוד

מתכון טעים שאהוב על כל בני הבית (זמן הכנה כרבע שעה)
~~~~~~~~~~~~~~~~
מצרכים (3-4 מנות):
4-5 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות
2 קישואים, 1 בצל, 2 גזרים, 2 פלפלים אדומים וסלילת פטריות שמפיניון -חתוכים לקוביות.
מעט מלח אטלנטי, כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, קורט … קרא עוד

אני אוהבת אוכל של בית מבלי שאאלץ להישאר בבית כל היום… ובנוסף האוכל חייב להיות
טעים
מזין
קל להכנה
אז הנה אחד המתכונים האהובים עלי,
שמתאים מאוד לרוח החג מכיוון שהתוצאה דומה מאוד לפשטידה
אך היא לא מכילה גבינות, קמח ואין צורך … קרא עוד

קציצות עדשים כתומות זה בדיוק מה שמתחשק לי היום. המתכון לפניכם.
מצרכים ל26 קציצות:
כוס עדשים כתומות שטופות
בטטה קלופה חתוכה לקוביות
בצל סגול קצוץ
3 כפות קמח מלא או קמח טף או קמח כוסמין
שן שום
ביצה
שמן זית
מלח אטלנטי
קורט קארי,כמון … קרא עוד

אחרי שעות רצופות של לימודים לבחינה הן החליטו לעשות הפסקה
ובתפריט הן הכינו סלט ירקות
ואני הכנתי אורז מלא משולב באורז בר!!! מה אני אגיד לכם… נחת!!
שרק יהיו בריאות ומאושרות אמן
נ.ב
בעזרת הסיר הבישול של האורז המלא מתקצר משמעותית כי זה סיר לחץ שהוא גם חשמלי.
ולהכנת … קרא עוד

לקראת הסופ״ש אני תמיד מוודאת שיהיה לי מגוון ירקות
אותם אני יכולה להוסיף לסלט או לאורז או אפילו לכריך.
אנטיפסטי בשתי דקות
נייר אפיה מרוח שמן זית
ועליו ירקות פרוסים ומעט מלח גס מעליהם
פטריות, גזר, קולורבי, בצל סגול, קישואים, כרובית, פלפל אדום, שום.
מכניסה לתנור לחום גבוה … קרא עוד

מתכון קליל במיוחד!!
מצרכים:
2 מלפפונים קלופים חתוכים לקוביות
2 קולורבי קלופים חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
2 אפרסמונים חתוכים לקוביות
חופן כוסברה קצוצה
מיץ מחצי לימון
ושלוש פרוסות לימון חתוכות לקוביות
אופן ההכנה
לערבב הכל יחד.
אפשר לוותר על הכוסברה … קרא עוד

(מתכון של נועה פורמן – נטורופתית)
3 כוסות קמח כוסמין מלא
1.5 כוסות חלב סויה/שקדים/אורז
כפית גדושה אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
1/2 כף מלח
3-4 כפות סילאן
1/4 כוס שמן זית (לא חובה)
100 גרם שוקולד מריר … קרא עוד

(נועה פורמן, נטורופתית ושפית המתמחה בבישול בריא)
מנה שיכולה לשמש כמנת פתיחה או כתוספת חגיגית.
זו מנה מלאה בבריאות, קלה להכנה, מזינה, טעימה ואפילו מרשימה.
המצרכים:
8 פטריות פורטובלו
מעט שמן זית
1 בצל קצוץ קטן
צרור עלי מנגולד
חבילת עלי תרד… קרא עוד

(מתכון של נועה פורמן – נטורופתית)
המצרכים:
1 כוס עדשים שחורות (אחרי השרייה במים של 12 שעות)
2 בצלים סגולים בינונים קצוצים
1/4 כוס אגוזי מלך
מעט שמן זית
1/4 כוס יין אדום
תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במים … קרא עוד

גזר, בטטה, בצל סגול, ברוקולי, כרובית, פטריות, גמבה ושום
חותכת, מעט שמן זית מעל קצת מלח ים אטלנטי ולתנור בחום גבוה כ-35 דקות,
הירקות מהווים תוספת לארוחה או תוספת להעשיר את כריך,
תוספת חמה או קרה לסלט ואפילו פשוט כארוחת ביניים. בתאבון!!!

תוספת מרעננת וצבעונית לשולחן
המצרכים:
5-6 סלקים קלופים וחתוכים לרצועות
8 גזרים קלופים ופרוסים בפרוסות עבות
לרוטב:
חומץ בן יין
שמן זית
רוזמרין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 220°, בינתיים מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב,
מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב.
מסדרים … קרא עוד

מנת חלבון קלה מאוד להכנה ומאוד טעימה
מצרכים:
כוס אורז מלא
גזר בינוני מגורר
1.5 כוסות תערובת קטניות שהונבטו*: שעועית מאש, שעועית אדומה,
עדשים חומות וגרגירי חומוס (ישנן גם תערובות מוכנות בסופר באזור המקררים)
כפית שמן זית
3 כוסות מים
מלח אטלנטי
כורכום… קרא עוד

על מחבת עם מעט שמן זית אני לשים חצי בצל סגול קצוץ, 6 פטריות פרוסות דק,
חופן פטרוזיליה ו/או כוסברה קצוצים, 5-4 עלי קייל חתוכים דק,
אליהם מוסיפים קוביות טופו שהושרו כמה שניות בסויה וזהו, בתאבון
** מומלץ לאכול לאחר אימון.

רכיבים ואופן ההכנה:
שלושה גבעולים ירוקים של בצלי שום קצוצים
צרור עלי ראשד קצוצים
צרור עלי פטרוזיליה קצוצים
שלוש ביצים
כף טחינה מלאה גולמית
2 כפות קמח טף אם אין ניתן להשתמש בקמח כוסמין
מעט מלח גס
לערבב הכל יחד
ולשפוך לתבנית משומנת קלות … קרא עוד

לביבות בטטה אפויות

בקערה גדולה לערבב:
3 בטטות בינונית מבושלות ומעוכות
2 תפוחי אדמה מבושלים ומעוכים לפירה
2 בצלים קצוצים דק ומטוגן במעט שמן זית
2 ביצים
חופן פטרוזיליה קצוצה או שמיר
2 כפות שיבולת שועל דקה
בין חצי כוס ל3/4 כוס … קרא עוד

מתכון של הנטורופתית *נועה פורמן .
פשוט להכנה,זריז, מרשים תמיד זוכה למחמאות ….
רכיבים:
3/4 כוס קשיו, שהושרו לפחות שעתיים במים
1 כרובית שלמה מבושלת
1 כף סויה
1/2 ס"מ שורש זנגביל טרי מגורד
2 שיני שום
מלח
אופן הכנה:
1. להשרות את אגוזי … קרא עוד

אוהבים לביבות?
קבלו מתכון מצוין ופשוט של נועה פורמן אשר יכול לשמש כארוחת ערב בתוספת סלט.
לביבות כתומות בריאות וטעימות (שכדאי לאפות).
מרכיבים:
לביבות כתומות מבטטות ועדשים כתומות
1 כוס עדשים כתומים
1 בטטה מקולפת וחתוכה
כוס וחצי מים
1 שן שום
¼ … קרא עוד

של נועה פורמן שפית ונטורופתית
חבילת עדשים כתומים
2 בצלים
1/2 קילו עגבניות אדומות בשלות
4 שיני שום
צ'ילי אדום קצוץ
קצת ג'ינג'ר
כף זרעי כמון
כף זרעי כוסברה
כף זרעי חרדל
מקל קינמון
2 כפות אבקת קארי
כפית כורכום
צרור כוסברה
מלח … קרא עוד

רוצה מתכון מהיר, טעים ובריא? מה דעתך על לביבות ירקות? 15-20 יחידות
קישוא גדול
בטטה
חצי בצל אדום/לבן
שמיר
חלמון ביצה
מלח, פלפל, פפריקה מתוקה
טוחנים במעבד מזון את השמיר, את הירקות מקלפים ומגררים בפומפייה דקה,
מחממים את התנור ל-220°C ובינתיים נותנים לירקות לעמוד,
כשהתנור חם סוחטים … קרא עוד

המרכיבים:
צרור אספרגוס חתוך לעיגולים
ארבעה עלי בצל ירוק חתוכים
רבע כרוב לבן קצוץ
כוס ברוקולי חתוך לפרחים קטנים
כפית שמן קוקוס

אופן ההכנה:
מקפיצה הכל יחד במחבת עד שהירקות מתרככים מעט.
בקערה מערבבת שתי ביצים וחלבון, חופן פטרוזיליה קצוצה ו150 גרם גבינה צפתית מגורדת, מתבלת במעט מלח
את הירקות מעבירה לתבנית ועליהם שופכת את הבלילה.
אופה בתנור בחום בנוני … קרא עוד

המרכיבים:
3 כוסות אורז מלא מבושל (מכוס אורז יוצא כשלוש כוסות אורז מבושל)
1 בצל קצוץ
2 גזרים קצוצים
כוס שעועית ירוקה חתוכה
50 גרם גרעיני חמניה
50 גרם אגוזי המלך קצוצים
50 גרם שומשום מלא
2 כפות סויה
2 ביצים טרופות
2 כפות שמן זית.
אופן ההכנה:… קרא עוד

המרכיבים:
חצי קילו בורגול גס

10 פיטריות שיטאקי טריות

פלפל אדום

גזר

כוס כרובית קצוצה לפרחים קטנים

כוס ברוקולי קצוץ לפרחים קטנים

צרור עירית או בצל ירוק

כף רוטב סויה

כפית שמן שומשום

כפית קארי

צרור כוסברה

2 כוסות מים.

אופן ההכנה:

משרים את הבורגול במים רגילים למשך רבע שעה.

שוטפים את כל הירקות, קוצצים לרצועות דקות את הגזר והפלפל והפטריות.

משרים את הפטריות עם כוס … קרא עוד

המרכיבים:

בצל סגול בינוני

קישוא

סילסלת פיטריות שמפניון

שני פלפלים אדונים בינוניים

פרחים מחצי ברוקולי

פרחים מחצי כרובית

שני גזרים

שתי כוסות תערובת נבטוטי עדשים ירוקות, שעועית מאש, עדשים שחורות.

כפית שמן זית

כפית בהרט

כפית כורכום

מעט מלח (או תערובת תיבול אורגנית ניתן להשיג בחנויות טבע)

שתי כוסות מים רותחים.

אופן ההכנה:

לפרוס את הירקות לרצועות דקות, בסיר רחב עם כפית שמן זית להכניס … קרא עוד

מרכיבים:
כל ירק טרי שיש בבית.
אופן ההכנה:
 לחתוך לקוביות כל ירק טרי שיש בבית והפעם- גזר, בטטה, דלורית, קישוא, פטריות, כרובית, ברוקולי, פלפל אדום מאורך. לערבב הכל בקערה עם מעט שמן זית ומלח אטלנטי. להוסיף שן שום כתושה וחתיכות ג׳נג׳ר טרי. לערבב שוב ולהניח את כל הירקות בתבנית … קרא עוד

המרכיבים:

שני גזרים
שני פלפלים בצבעים שונים

רבע כרוב

שש פטריות

כרישה

שמן.

אופן ההכנה:

חותכים לקוביות קטנות: שני גזרים, שני פלפלים בצבעים שונים, רבע כרוב, שש פטריות, כרישה, מניחים את הכל בסיר עם שמן ומאדים קלות.

מוסיפים כוס וחצי אורז מלא בשלושה צבעים וארבע וחצי כוסות מים, מתבלים מלח ופלפל פפריקה אדומה מביאים לרתיחה מנמיכים את הלהבה מכסים … קרא עוד

המרכיבים:

4 גזרים מגורדים
4 פרחי כרובית מגורדים
200 גר׳ טופו מגורד
כפית שמן קנולה

שן שום כתושה

מעט צ'ילי חתוך קטן קטן

ביצה אחת

כף רוטב סויה

כף צ'ילי מתוק

 

אופן ההכנה:

*במידה ומכינים עם טופו, הטופו מהווה תחליף חלבון.

מערבבים את כל החומרים ביחד ועושים קציצות מניחים על נייר אפיה ומכניסים לתנור 30 דקות ב- 160  מעלות עד שהן שחומות.

המרכיבים:

אספרגוס

לימון

מלח גס

אופן ההכנה:

מרתיחים מים, שמים את האספרגוס לחמש דקות ומוציאים. שמים לימון ומלח גס. פשוט מעדן בריא שלוקח 5 דק' להכין.

(ממטבחו של השף גיל הררי)

המרכיבים:

חבילה פסטה אורז שחור

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות

1 חבילה באקצ'יו חתוך לרצועות או מנגולד

2 גזרים חתוכים לרצועות

חצי חבילה נבטים סיניים

4 גבעולי בצל ירוק קצוץ

2 כפית ג'ינג'ר קצוץ

2 שיני שום קצוצות

חצי כף שמן קוקוס

לרוטב:

כוס קשיו

חצי גבעול למון גראס

כפית ג'ינג'ר

כוס מים

חצי כפית מלח

חצי כפית בהרט

 

אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה … קרא עוד

המרכיבים:

כרוב לבן

גבינת עיזים טובה (עד 5%)

שמן זית

עשבי תיבול

מלח אטלנטי

 

אופן ההכנה:

מורחים את הכרוב בשמן זית, מניחים על נייר אפייה עם טיפה מלח אטלנטי ומכניסים לתנור בחום של 180 מעלות. לאחר 20-30 דקות מוסיפים קוביות גבינה מלמעלה ואת העשבי תיבול

ואופים עד שהגבינה מומסת והכרוב מספיק רך. מומלץ להגיש חם!

המרכיבים:

כרובית

מלח גס

פלפל

פפריקה אדומה

שמן זית

 

אופן ההכנה:

מאדים במשך 7 דקות, מוציאים מהסיר ומניחים בתבנית אפייה מברישים את הכרובית בשמן זית, מלח פלפל, פפריקה אדומה ומכניסים לתנור ב חום 180 מעלות ל-40 דקות (או עד שהיא קריספית).

החומרים:

כרובית

גזר

קישואים

חציל

פטריות

ברוקולי

טבעות אספרגוס

 

אופן ההכנה:

לערבב את כל הירקות יחד ולצקת עליהם רוטב חרדל, קצת שמן זית ומים. לאדות בסיר סגור עד שהמים מתאדים. תוספת מעולה לארוחת הערב.

החומרים:

בצל קצוץ

שן שום

פיטריות

שתי כוסות גריסי פנינה.

גזר ואפונה של סנפרוסט.

 

אופן ההכנה:
בסיר עם כפית שמן קוקוס( אפשרי גם שמן זית) להוסיף בצל קצוץ ושן שום אליהם מוסיפים פטריות מקפיצים כמה דקות ואז מוסיפים שתי כוסות גריסי פנינה
מערבבים כדקה ואז מוסיפים ארבע כוסות מים מביאים לרתיחה ואז מכסים ונותנים לזה להתבשל על אש … קרא עוד

בשילוב חזה עוף (אופציונלי):

חומרים:
רצועות גזר
רצועות פלפל אדום וצהוב
רצועות דלעת ערמונים
נבטים
פרוסות בצל סגול

רצועות חזה עוף או הודו

אופן ההכנה:
לערבב הכל עם כף שמן זית וכף סויה.
להקפיץ על מחבת או לאפות בתנור על נייר אפייה, לכסות בנייר כסף על מנת למנוע התייבשות.

למוקפץ ניתן להוסיף רצועות חזה עוף או הודו (מומלץ להשרות לפני בסויה).

חומרים:

1 כוס עדשים ירוקות, מושרות ללילה בהרבה מים
1 כוס קינואה
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
מעט שמן זית
1 כפית מלח
פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה:
מטגנים את הבצל בשמן זית ובמקביל, מבשלים את העדשים בסיר מים רותחים כחצי שעה. מוציאים כוס וחצי מהמים של העדשים המבושלות, ושומרים להמשך. מסננים את העדשים במים.
מוסיפים לעדשים את הקינואה. … קרא עוד

החומרים:

דלעת

קישואים

פיטריות

גזר

פלפלים אדומים וצהובים

*ניתן להוסיף כל ירק שעולה על דעתכם

 

אופן ההכנה:

חותכים את הירקות לרצועות או לריבועים, מוסיפים  שמן זית ומעט מלח גרוס.

להוסיף שני ראשי שום חתוכים באמצע ועלי רוזמרין.

לאפות בתנור על נייר אפייה ולכסות בנייר כסף על מנת למנוע התייבשות.