תבשיל דאל מעדשים כתומים
של נועה פורמן שפית ונטורופתית
חבילת עדשים כתומים
2 בצלים
1/2 קילו עגבניות אדומות בשלות
4 שיני שום
צ’ילי אדום קצוץ
קצת ג’ינג’ר
כף זרעי כמון
כף זרעי כוסברה
כף זרעי חרדל
מקל קינמון
2 כפות אבקת קארי
כפית כורכום
צרור כוסברה
מלח ופלפל
אופן הכנה:
מחממים שמן בסיר קטן, כאשר השמן חם מטגנים את זרעי הכמון, הכוסברה והחרדל, ממתינים מספר שניות עד
שהזרעים מתפוצצים. מוסיפים את הבצל, השום, הג’ינג’ר והצ’ילי, מטגנים מספר דקות ומוסיפים את העגבניות, ומבשלים חמש דקות נוספות.
מוסיפים את העדשים ומים עד כיסוי העדשים, מביאים לרתיחה
ומוסיפים את שאר התבלינים- מקל הקינמון, אבקת הקארי, כורכום, מלח ופלפל. מבשלים כ- 40 דקות על להבה נמוכה שהסיר מכוסה.
ומגשים עם אורז בסמטי מלא.
תגובות
עדיין אין תגובות.