שלושה צעדים למתחילים
1. עושים סדר בראש, במטבח ובמזווה.
הסדר מתחיל בראש, בהחלטה שאנחנו בוחרים לעשות שינוי ומצטרפים את כל המשפחה לתהליך. תהליך שיהיה כיף, חוויה וסופו משפחה בריאה יותר ושמחה יותר.
בשלב שני מפנים את הדברים המיותרים: חטיפים מלוחים, ממתקים, עוגות קנויות, מזון מועבד וארוז, מיצים ממותקים ומוגזים.
אם זה מרגיש קיצוני מדי אז אפשר ורצוי לעשות את השינוי בהדרגה ולהחליט שאחרי שהקטשופ נגמר לא קונים חדש או מוותרים על משקאות ממותקים במשך השבוע ושותים רק בסופשבוע.
2. יוצאים לקניות כדי שהאוכל יהיה בריא, זמין וטרי.
יוצאים שבעים עם רשימה, כך אתם מבטיחים לעצמכם שלא תתפתו ותקנו רק מה שאתם צריכים.
קוראים היטב את האותיות הקטנות על התוויות:
מועשר בויטמינים, כלומר פירקנו למוצר המקורי את הצורה ולכן הוספנו לו באופן מלאכותי וויטמינים…
מופחת שומן כלומר הגרסה המקורית הייתה עתירת שומן, זאתי קצת פחות.
ללא תוספת סוכר אין זה אומר שזה ללא סוכר, זה רק אומר שלא הוסיפו לפרי הטבעי
על ירקות ופירות אין “אותיות קטנות” והם מומלצים בפה מלא. גם הם לא אורגניים הם עדיפים על מאכלים מעובדים, שצריך להעשיר אותם בוויטמינים.
גם הירקות הקפואים טובים לגיוון תפריט החדש שלכם: שעועית, עדשים, אפונה, תחתיות ארטישוק… הירקות הקפואים מגיעים להקפאה עד שש שעות מזמן הקטיף כך שזו אופציה נהדרת ובריאה
השאלה שצריכה להישאל היא מה בריא ולא מה מרזה.
3. מכינים את האוכל בעצמכם – קל, מגוון וטעים.
אחרי שקנינו את חומרי הגלם הנכונים, הם זמינים לנו להכין אוכל בריא, מגוון וטעים זה כבר החלק הקל.
היום הרשת מספקת לנו אין סוף מתכונים בלחיצת כפתור.
כאשר העקרונות ברורים לנו אנחנו רק צריכים לבחור.
בתאבון!
תגובות
עדיין אין תגובות.