קציצות עדשים כתומות
קציצות עדשים כתומות זה בדיוק מה שמתחשק לי היום. המתכון לפניכם.
מצרכים ל26 קציצות:
כוס עדשים כתומות שטופות
בטטה קלופה חתוכה לקוביות
בצל סגול קצוץ
3 כפות קמח מלא או קמח טף או קמח כוסמין
שן שום
ביצה
שמן זית
מלח אטלנטי
קורט קארי,כמון וסומק.
מעט קצח
הוראות הכנה:
מניחה את העדשים עם הבטטה ושן השום בסיר, מכסה במים ומבשלת
עד שהמים מתאדים והעדשים והבטטה רכים.
בנתיים מטגנת קלות את הבצל הקצוץ במחבת עם מעט שמן זית.
לאחר ששניהם מתקררים מערבבת יחד את העדשים הבטטה והבצל ומועכת בעזרת מזלג,
מוסיפה את הביצה, הקמח והתבלינים.
ואז יוצרת קציצות עגולות אותן אני מניחה בתבנית על ניר אפיה ששומן קלות בשמן זית.
מעל חלק מהקציצות מפזרת מעט קצח.
מכניסה לתנור שחומם מראש ואופה בחום בינוני כ10 דקות.
3-4 קציצות עם סלט ירקות טרי
עבורי זו ארוחת צהריים/ ערב משביעה ומזינה.
בתאבון!!
תגובות
עדיין אין תגובות.