Facebook Views

מתכון של טלי מחלב מתוך התוכנית “בית וקפה עם מיכל צפיר”
22-4-2020
מתכון ל- 16 עוגיות:
50 גרם שיבולת שועל
100 גרם קמח כוסמין
70 גרם שמן קוקוס
80 גרם סוכר קוקוס
1 ביצה
3 כפות מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כפית אבקת קינמון
1/2 כפית אבקת אפיה ללא אלומיניום
קורט מלח הימלאיה
תבלינים נוספים לבחירתכם ולפי הטעם: הל, ציפורן, ג’ינג’ר טרי … קרא עוד

מרכיבים:
חצי כוס שמן קוקוס במצב נוזלי פושר
4 כפות סוכר קנים טבעי חום אפשרי גם פחות
2 ביצים
כפית תמצית וניל
1 בננה בשלה
1/2 1 כוסות קמח כוסמין לבן מנופה
1/2 כוס קמח מלא מנופה
1 כפית אבקת סודה
2 כוסות שיבולת שועל דקה גרוסה
1 כפית קינמון
2 כפות קוקוס טחון
1 כוס תוספות לפי בחירה:
אני שמתי חמוציות ללא … קרא עוד

אוכלים לרוב ״דגני בוקר״ קורנפלקסים למינהם לארוחת הבוקר?
כדאי שתחשבו שוב.
באותן אריזות מסתתרת רשימת חומרים ארוכה ולא מזינה וכמובן – סוכר!
היום במסגרת SUGARLESS SUNDAY ששודרג עם #חופשמסוכר המשימה היא להוציא את דגני הבוקר מהבית – OUT!!
אני לא אשאיר אתכם בלי אלטרנטיבה טעימה ושווה
קבלו מתכון לפנקייק טעים שאפשר לגוון עם טופינגס נהדרים:
פנקייק … קרא עוד

זריקת המרץ שלי בבוקר
אני אוהבת שייקים בבוקר.
זה קל,
זה מהיר,
זה ממלא אותי באנרגיה וזה טעים טעים טעים.
השייק הוא גם פתרון מעולה לאלו שאין להם הרבה זמן בבוקר,
כי לא צריך לשבת אל השולחן לארוחה ארוכה,
אלא פשוט להכניס לכוס, ויוצאים החוצה מהבית!
רוצים מתכון מעולה לשייק שמכניס אנרגיה, עשיר בנוגדי חמצון, מכיל ויטמינים וקל … קרא עוד

אוהבים שוקו? גם אני! (אפילו מאוד).
כך תוכלו להכין שוקו בריא יותר וזול יותר מזה הנמכר ברשתות המזון, שוקו קרמי בטעם מדהים (של עוד) ועל הדרך לדעת שגם כיבדתם את הגוף שלכם!!
פעם הייתי שואלת כמה קלוריות? היום אני שואלת כמה בריאות וכמה כבוד הכנסתי לגוף כי זה השיקול הנכון.
אז קבלו את … קרא עוד

מתכון לעוגת RAW לכבוד ט”ו בשבט של דפנה אמון

מה צריך לתבנית ריבוע קטנה? 1 כוס אגוזי מלך לטחון לפירורים. 7 תמרים מגהול מגולעניםחצי כוס צימוקים1 ס”מ פרוסת ג’ינג’ר טרי1 כפית גרידת לימון צהוב1 כפית קינמון 3 טיפות תמצית וניל איכותית. =================================אופן הכנה:במעבד מזון מניחים את כל המרכיבים וטוחנים עד קבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים. מניחים … קרא עוד

————————-
מתכון באדיבות המומחית לרפואה טבעית, תזונה בריאה וצמחי מרפא –
אביבית ארז
רכיבים:

———
100 גרם שקדים (1/2 כוס מדידה – אפשר להשתמש בפולפה שנותרה
מסחיטת חלב שקדים)
1.5 כפות טחינה (לטעם חלבה) /חמאת שקדים/ לוז/ חמאת בוטנים
200 גרם תמרי מג׳הול מגולענים
קורט מלח הימאליה דק
1/2 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל אמיתית
שבבי קוקוס לציפוי
אופציונלי: 2 כפות … קרא עוד

הנה המתכון לכדורי אנרגיה וג’ינג’ר באדיבות Tali Machlev
מרכיבים:
———–
2 כוס אגוזים מכל סוג
1/3 כוס קוקוס
5-8 תמרים מסוג מג’הול (תלוי בגודל ובסוג)
קינמון/ וניל
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר
ציפורן, הל – לא חובה
אופן הכנה:
————-
הכל במעבד מזון, ליצור כדורים ולשמור במקפיא/ במקרר.

הכנת הבלילה:
2 כפות גדושות של קמח קוקוס
2 ביצים
2 כפות שמן קוקוס
חצי כפית קינמון
רבע כפית אבקת אפייה
חצי כוס קרם קוקוס או משקה שקדים
מערבבבים הכל יחד ליצירת תערובת אחידה.
מחממים מחבת נון סטיק, עם מעט שמן קוקוס על להבה בינונית
ויוצקים בכל פעם שליש מצקת.
מוגנים כל צד כשתי דקות.
להגשה על הפנקייק :
3 כפות … קרא עוד

עוגת בננות שוקולד ללא גלוטן וכשרה לפסח
מאת המתכונאי והבלוגר חגי לפלר
2 כפות זרעי צ׳יה
6-8 כפות מים
1 כוס קמח שקדים
3/4 כוס קמח טף או כוסמת
3/4 כוס קמח אורז או שיבולת שועל
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כפית מלח ים
1 כפית קינמון
3 בננות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל
אפשר להחליף את … קרא עוד

מתכון מאת השפית – סימה ביטון מתכונים והמלצות

3 מצות שלמות
מעט שמן קוקוס להברשת המצות
6 כפיות סוכר לפיזור על המצות
3 כוסות של החלק המרוכז מפחיות של קרם קוקוס (בערך 4 פחיות של 400 גרם מסוננות מהנוזלים)
1 כפית וניל
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל כשר לפסח
3 כפות סוכר להקצפה
אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנה:
מקררים היטב … קרא עוד

מרכיבים:

כוס תמרי מג’הול ללא גלעין שהושרו למשך לילה וסוננו
כוס אגוזי מלך שהושרו לילה וסוננו
כף גדושה של אבקת קקאו מאיכות טובה
2 כפות אבקת חרובים
חצי כפית שטוחה של מלח הימאליה
חצי כפית קינמון
אפשר להוסיף מעט תמצית וניל איכותית.
אופן ההכנה:

שמים את כל המרכיבים במעבד מזון. ממחים היטב עד לקבלת ממרח אחיד.
רצוי להניח לממרח … קרא עוד

של אודי ברקן ואושר אידלמן “2 גברים ומקרר”
מצרכים:
• 500 מ”ל ( 2 כוסות ) חלב
• 500 מ”ל ( 2 כוסות ) שמנת 15% שומן
• 80 גרם מייפל/דבש
• 2 תיוני צ’אי
• 60 גרם ( 6 כפות שטוחות ) קורנפלור
• קורט מלח
להגשה:
• בננות פרוסות
• קוקוס קלוי
• בוטנים גרוסים
אופן ההכנה:
1. בסיר מרתיחים כוס חלב, 2 כוסות שמנת, מייפל/דבש, מלח ואת התיונים. מבשלים 10 … קרא עוד

מתכון מאת: אפרת פטל
2 כפות זרעי צ׳יה
6-8 כפות מים
1 כוס קמח שקדים
3/4 כוס קמח טף או כוסמת
3/4 כוס קמח אורז או שיבולת שועל
2 כפיות אבקת אפיה
3/4 כפית מלח ים
1 כפית קינמון
3 בננות
1 כפית תמצית וניל
1/2 כוס שמן קוקוס
1/4 כוס סירופ מייפל
אפשר להחליף את הצ׳יה ב2 ביצים – אני אוהבת את … קרא עוד

משהו מתוק וטעים לבוקר
רכיבים:
חצי בייגל מחיטה מלאה או שתי פרוסות לחם מלא או שיפון
חצי כפית תמצית וניל
200 גר’ פירות יער (קפואים מופשרים)
מעט שמן קוקוס
מעט קינמון
כפית סירופ מייפל
הכנה:
קולים את הלחם בטוסטר או בתנור, מחממים מחבת עם מעט שמן קוקוס
מוסיפים את פירות היער ותמצית הוניל ומערבבים קלות כשתי דקות.
מניחים את פירות … קרא עוד

יש גם ימים כאלה שאת השייק אני שותה בדרך לעבודה,
הפטנט הוא לכסות את הכוס בניילון נצמד ואת הקשית לנעוץ פנימה.
שייק של בוקר להכניס לבלנדר:

חצי כוס פירות יער קפואים
**1 מנת ספירולינה קפואה
מים וקצת קרח לפי הצורך
כפית דבש
לערבל עד למרקם חלק לשתות ולהנות:) .
**ספרולינה אינה מומלצת לאנשים עם בעיות בריאות … קרא עוד

מתכון פשוט כשמתחשק לך משהו מתוק!!
כפית דבש טהור מגובש
כפית טחינה גולמית
חצי כפית קינמון.
מערבבים הכל יחד
התוצאה היא חלבה בטעם קינמון.
100% טבעי ומספיק שני ביסים כדי לספק את התשוקה למתוק.
אפשר לקחת תבנית שקעים של פוטיפורים למלא
את השקעים ולשמור במקפיא, וכשמתעוררהחשק למשהו מתוק, לשלוף אחד מהמקפיא.
שיהיה סופ״ש מתוק!!
#מתכוניםמיכלצפיר2017

השעה הזו שבה מתחשק משהו מתוק!!!!
מאפינס תות!!!
המתכון האהוב על גילי בתי,
קלי קלות וטעים ביותר
הנה המתכון ל כ13 יחידות
מרכיבים:
5 תותים חתוכים לקוביות
2 ביצים
1 כף סוכר חום
רבע כפית תמצית וניל
2 כפות שמן קוקוס (מומס במיקרוגל)
2 כפות קמח תופח
2 כפות קמח טף/קמח מלא/כוסמין
הוראות הכנה:
מחממים תנור ל 170 מעלות
טורפים את הביצים עם הסוכר, תמצית … קרא עוד

שהוא חגיגה לחיך ולעיניים –
המצרכים :
יין מבעבע לא ממותק ומיץ תפוזים סחוט טרי ביחס 1:1
אופן ההכנה:
מוזגים לכוס שמפניה את היין ואח״כ את מיץ התפוזים (אין צורך לערבב)
מקשטים עם פרוסת תפוזים
חשוב מאוד – לצנן היטב את היין ואת מיץ התפוזים ולהגיש את המשקה קר…
תיהנו!

(מתכון של נועה פורמן – נטורופתית)
3 כוסות קמח כוסמין מלא
1.5 כוסות חלב סויה/שקדים/אורז
כפית גדושה אבקת אפייה
כפית סודה לשתייה
1/2 כף מלח
3-4 כפות סילאן
1/4 כוס שמן זית (לא חובה)
100 גרם שוקולד מריר 70% (שבור לקוביות קטנות)
אופן הכנה:
לערבב את כל החומרים ביחד (פרט לשוקולד!!) עד … קרא עוד

(4-5 מנות)
מתכון מקסים וקל להכנה, תענוג לעיניים וגם לחיך
רכיבים:
1 כוס יוגורט (אני מעדיפה יוגורט עיזים)
1 כף דבש / סילאן (אם חסרה לכם מתיקות – ניתן להוסיף)
2 כפיות תמצית וניל (אמיתית)
1.5 כוס פרי חתוך לקוביות קטנות (תפוח / אגס / אננס)
1.5 כוס תותים חתוכים לקוביות … קרא עוד

מתכון:
אם יש פרי שכולם מתים עליו זה בננות, מתוק, עסיסי, טעים ומלא בבריאות.
הבננה עשירה באשלגן, מגנזיום, ויטמין c, נוגדי חימצון וסיבים תזונתיים.
אני באופן אישי אוהבת לאכול חצי בננה לפני אימון הבוקר כדי לקבל אנרגיה זמינה וסופר טעימה.
את הבננה אפשר להוסיף לשייק הירוק (היא גם מוסיפה טעם נפלא),
לגלידות תוצרת בית … קרא עוד

השייק שמעורר אותי
כוס מים
קיווי מקולף
חצי תפוח ירוק
3 תותים
3 עלי קייל
גבעול סלרי
3 קוביות קרח

אז מה יש לנו פה?
פרוסת סלק טרי
פלח אגס
תפוז
תפוח ירוק
3 עלי חסה
חופן עלי ביבי
5 שקדים
פיסת ג׳ינג׳ר
קרח
2 כוסות מים
35 שניות במעבד מזון חזק יאאאאאאאמי!!!!
אוהבי המתוק יכולים להוסיף תמר.

מרכיבים:
חצי כוס שיבולת שועל
שזיף טרי חתוך
חצי כוס מים רותחים
ומעט קינמון
אפשר להמתיק עם כפית דבש
להמתין דקה וזה מוכן.

(מתכון של רותי רוסו).
הכמות מספיקה ל- 4 כוסות
מכניסים אל מעבד המזון:
בננה
2 תמרים
2 כפות אגוזי מלך
כף זרעי צ׳יה (לא חובה)
כף זרעי פשתן
2 כפות קוקוס
2 כוסות קרח
2 כוסות מים

מה שמתי במיץ?
אגס, קווי, מלפפון, סלרי ועלי קייל. לבריאות.
שמים את כל הרכיבים במסחטת מיצים ולרוויה.

אל הבלנדר הכנסתי: בננה, מנגו ופלח מלון הוספתי קרח וכפית זרעי פשתן וקיבלתי שייק סמיך וטעים
נ.ב.
את הפירות תמיד אפשר להקפיא מראש כשהם ללא קליפה וחתוכים לקוביות וליהנות מהם לאורך השנה.

במסחטת מיצים קשה לסחוט:
1/2 סלק
1/2 כוס אוכמניות
1 קיווי
חופן עלים ירוקים
1 גזר
אפשר לגוון את העלים: פטרוזיליה, נענע, קייל, עלי תרד, עלי סלק…
אפשר להחליף את הקיווי בתפוח.

מצרכים
2 כוסות אגוזי לוז מקולפים
חצי כוס שמן קוקוס מומס
כף דבש
3 כפות אבקת קקאו
1 כף שוקולד 70% מוצקי קקאו
כוס מים קרים
כפית תמצית וניל
אופן ההכנה
קולים בתנור את האגוזים כ100 דקות, ואז משפשפים את אגוזי הלוז הקרים בידיים כדי לקלפם ככל הניתן,
קוצצים גס את האגוזים ומכניסים לבלנדר עם שמן הקוקוס ומעבדים במהירות … קרא עוד

ובכל זאת מה יש כאן?
זרעי צ׳יה שהושרו במשקה שקדים עליהם כף רימונים וחופן אגוזים וחמוציות.
מעדן טעים ומזין וכל הסוד הוא תכנון מוקדם!
אצלי במקרר הצנצנות מוכנות עם זרעי הצ׳יה ומשקה השקדים
אני רק שולפת צינצנת ואליה מוסיפה פרי וחופן אגוזים שגם הוא מוכן מראש בקופסא.
יאממממממי

הנה המתכון למיץ טעים וממריץ שמחזק את המערכת החיסונית!
רכיבים:
1 רימון בינוני – מקולף מהקליפה החיצונית הקשה
1 תפוח
1/2 לימון
10 עלי נענע
מיץ מזין ומרענן, מלא בוויטמינים ומינרלים!

מלא טעמים שיכול להיות גם מענה לתשוקה למשהו מרענן במתיקות עדינה.
רכיבים:
4 תפוחים
1 לימון
1/2 ליטר מים
1 כפית זנגביל
1 כפית קינמון
2 כפות סילאן או דבש
1 כוס קוביות קרח
אופציה לקישוט, כוס גרגירי רימון
אופן ההכנה:
טוחנים הכל יחד בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק, ומחלקים לכוסות או קערות … קרא עוד

אמא בא לי משהו מתוק וחם!
פלחי תפוח עץ עליהם מעט קינמון ואגוז מלך מפורר, 25 דקות בתנור ומשם אליהם לשולחן. יאמיֱ

קורצנים שונים בצורות לחג החנוכה
80 גרם שמן קוקוס או 100 גר’ חמאה איכותית
4 כפות טחינה גולמית
2 כוסות קמח
חצי כוס סוכר קנים חום
1 כפית תמצית וניל איכותית
2 כפות קורנפלור
1 ביצה
לעבד את כל המרכיבים לבצק רך,
אם הבצק רך מידיי וקשה לעבודה ניתן להוסיף עוד מעט קורנפלור או קמח … קרא עוד

אני מתה על הפרי הזה, צבעוני, טעים ומתוק, בריא ועשיר בסיבים.
לבלנדר:
1 כוס מנגו חתוך
1/2 כוס קרח
1 גביע יוגורט (אני מעדיפה יוגורט עיזים)
מעט מעט דבש
מי שאוהב יכול להוסיף נענע
מעבדים בבלנדר חזק עד לקבלת מרקם חלק – מוזגים לכוס, מקשטים במטריה ומרגישים בתאילנד…

מתכון משגע לעוגה – קלה להכנה, בריאה וטעימה.
זהירות – היא מתחסלת בצ׳יק.
מצרכים:
100 גר׳ שקדים פרוסים
150 גר׳ אגוזי פקאן
50 גר׳ אגוזי מלך
1/2 כוס סוכר חום
3/4 כוס קמח (אני מעדיפה להשתמש בקמח מלא או קמח כוסמין מלא)
200 גר׳ צימוקים (רצוי אורגני)
במעבד מזון טוחנים את כל החומרים (פרט לצימוקים!!!),
לבלילה מוסיפים את הצימוקים, מערבבים … קרא עוד

ארוחת בוקר בשבת היא תמיד חגיגה אז למה שלא נהפוך אותה לחגיגה בריאה?
מתכון משגע של פנקייקים בריאים וקלים להכנה
כוס חלב עיזים (מי שאוהב אפשר להמיר כמובן בחלב אורז או שיבולת שועל)
1.5 כוסות של קמח כוסמין מלא
2 ביצים
2 כפות שיבולת שועל
קינמון
1/4 כוס סוכר (אני באופן אישי אוהבת להמיר אותה במייפל)
אפשר להוסיף: … קרא עוד

זה נכון שהילדים שלנו הרבה פעמים לא אוהבים לאכול פירות וירקות.
אבל אני טוענת שלכל אחד יש את המתכונים או את צורת ההגשה שכן תדבר אליו והכי חשוב – לא להכריח.
אז הנה רעיון לצורת הגשה – אחד המתכונים שגילי אוהבת במיוחד: שייק אננס.
1 גביע יוגורט במתיקות עדינה
קוביות קרח
כוס אננס (טרי) … קרא עוד

מתכון מאת מירב פוריץ
חומרים למילויי גבינה: (50 פחזניות קטנות)
400 גר’ גבינה לבנה 5%
1 כף אבקת אינסטנט וניל
1 תרמיל וניל מגורען או 1 כף תמצית וניל
1 כף סירופ אגבה
1/2 כפית גרידת תפוז (רק החלק הכתום)
1 חלבון ביצה
1 כף אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בקערה מקציפים את חלבון הביצה עד לקבלת קצף גבוהה,
מוסיפים את אבקת … קרא עוד

של הנס ברטלה
מצרכים:
1 יחידה – תבנית קוגלהופף
125 גרם שוקולד מריר מומס
60 גרם חמאת קוקוס
2 חלמוני ביצים
90 גרם אבקת סוכר (סוכר ענבים)
40 גרם אבקת קמח אורז
75 גרם אבקת שקדים טבעי או לבן
3 חלבונים מביצה מס’ 1
10 גרם סוכר ענבים
אופן ההכנה:
מוסיפים חמאת קוקוס לשוקולד ומערבבים מעט מקציפים חלמון וסוכר ומקפלים
יחד עם קמח … קרא עוד

של הנס וגלית ברטלה
מרכיבים:
4 גביעי יוגורט של 200 גרם כ”א 1.5% טבעי
1/2 גרידת תפוז
1/2 גרידת לימון
100 גרם סוכר ענבים
10 גרם אבקת ג’לטין
60 גרם מים קרים
1 מקל וניל
100 גרם שמנת מוקצפת חלש
מלית תות שדה:
500 תות שדה שטופים ומחולקים לרבעים
1/4 תפוז מגורר
לערבב בעדינות ולהשרות שעה
משרים א. ז’לטין במים קרים במשך 20 דק’.
מערבבים … קרא עוד

של הקונדיטור הנס ברטלה
מרכיבים:
70 גרם שקדים טבעיים טחונים דק (אבקה)
100 גרם אבקת סוכר חום (טחון במג’ימיקס או מטחנת תבלינים)
30 גרם חלבון (מביצה 1 יח’ בגודל M)
1/2 כפית תמצית שקדים
20 גר’ אבקת סוכר חום לפיזור
אופן ההכנה:
לערבב הכל יחד במיקסר עם וו גיטרה במשך דקה.
לזלף עיגולים על נייר אפייה וליבש 24 שעות … קרא עוד

כ 30 יחידות
1 כוס קמח חיטה מלא, מנופה
1 כוס קמח לבן או שיפון, מנופה
100 גרם סוכר קוקוס או סוכר דמררה
200 גרם שמן קוקוס, קר
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
1 כף מים או יותר
למלית:
מחית תמרים
ממרח שוקולד
או כל ממרח אחר שאוהבים (ראו בהמשך מליות מעניינות נוספות)
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר מערבבים את קמח חיטה מלאה … קרא עוד

מרכיבים:

50 גר אגוזי מלך שבורים גס

50 גרם גרעיני חמנייה

50 גרם גרעיני דלעת

50 גרם שקדים שבורים גס

50 גרם פקאנים

(כל האגוזים טבעיים ולא קלויים)

2 חלבונים

200 גרם שומשום מלא.

50 גרם שוקולד צ’יפס מריר קטנטנים.

ורבע כוס סוכר חום.

אופן ההכנה:

בקערה לערבב היטב את כל המצרכים, להכין תבנית עם נייר אפייה לקחת בעזרת כף כמות שנכנסת

ואז … קרא עוד

המרכיבים:

1 תפוז

3 ביצים

50 גרם שקדים טחונים

חצי כוס קמח תירס מהיר הכנה

חצי כפית אבקת אפיה

125 גרם סוכר חום בהיר

קליפה מגוררת מחצי לימון

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי.

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את התפוז, חותכים לרבעים, מניחים בסיר קטן ומכסים במים. מביאים לרתיחה  מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה . מצננים.

מחממים תנור ל 175 מעלות.

מנקים … קרא עוד