Facebook Views

מתכון טעים שאהוב על כל בני הבית (זמן הכנה כרבע שעה)
~~~~~~~~~~~~~~~~
מצרכים (3-4 מנות):
4-5 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות
2 קישואים, 1 בצל, 2 גזרים, 2 פלפלים אדומים וסלילת פטריות שמפיניון -חתוכים לקוביות.
מעט מלח אטלנטי, כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, קורט … קרא עוד

מה דעתכם לגוון את תפריט ארוחת הצהריים או הערב??
מתכון מפתיע לכרוב ממולא עם….קינואה! עשיר בויטמינים ומינרלים והמון המון טעם:
1 כרוב ירוק ויפה שטוף וארוז בשקית ולהקפיא יום לפני ההכנה
בלילה להוציא לשיש ולהפשיר עד הבוקר. לאחר שמופשר להפריד לעלים.
למלית:
בקערה נשרה … קרא עוד

קציצות עדשים כתומות זה בדיוק מה שמתחשק לי היום. המתכון לפניכם.
מצרכים ל26 קציצות:
כוס עדשים כתומות שטופות
בטטה קלופה חתוכה לקוביות
בצל סגול קצוץ
3 כפות קמח מלא או קמח טף או קמח כוסמין
שן שום
ביצה
שמן זית
מלח אטלנטי
קורט קארי,כמון … קרא עוד

מבשלים פסטה (רצוי מקמח מלא)
בזמן שהיא מתבשלת, בבלנדר מרסקים:
1.5 אבוקדו
שן שום
כוס עלי תרד
חצי כוס פקאנים (טבעיים, לא מסוכרים)
שליש כוס בזיליקום
מיץ לימון
מלח ופלפל (לפי הטעם)
אחרי שמרסקים מוסיפים כחצי כוס ממי בישול הפסטה
ומערבבים עד שמקבלים את … קרא עוד

מרכיבים:
חצי כוס שיבולת שועל
שזיף טרי חתוך
חצי כוס מים רותחים
ומעט קינמון
אפשר להמתיק עם כפית דבש
להמתין דקה וזה מוכן.

– מנה מולטי בריאה שהיא מנה נפלאה, טעימה, בריאה ורק ב-10 דקות הכנה.
המצרכים:
1 בצל
2 שיני שום
4 כרעיים של עוף
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 בטטות חתוכות לקוביות
2 זוקיני חתוכים לעיגולים
1 גמבה חתוכה לרצועות
1/2 צרור פטרוזיליה
שמן … קרא עוד

קל מאוד להכנה.
מצרכים:
2 קישואים
2 גמבות
2 פלפל
2 שיני שום
3 עגבניות חתוכות לרבעים
1 בצל חתוך לרבעים
גבעול חי של סלרי
אופן ההכנה:
מאדה את הירקות על רשת אידוי כחצי שעה ונותנת להם להתקרר … קרא עוד

מנת חלבון קלה מאוד להכנה ומאוד טעימה
מצרכים:
כוס אורז מלא
גזר בינוני מגורר
1.5 כוסות תערובת קטניות שהונבטו*: שעועית מאש, שעועית אדומה,
עדשים חומות וגרגירי חומוס (ישנן גם תערובות מוכנות בסופר באזור המקררים)
כפית שמן זית
3 כוסות מים
מלח אטלנטי
כורכום… קרא עוד

ובכל זאת מה יש כאן?
זרעי צ׳יה שהושרו במשקה שקדים עליהם כף רימונים וחופן אגוזים וחמוציות.
מעדן טעים ומזין וכל הסוד הוא תכנון מוקדם!
אצלי במקרר הצנצנות מוכנות עם זרעי הצ׳יה ומשקה השקדים
אני רק שולפת צינצנת ואליה מוסיפה פרי וחופן אגוזים שגם הוא … קרא עוד

3 עלי חסה
3 עלי קייל
2 מלפפון עם הקליפה
4 גבעולי סלרי
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר מקולף
לימון קטן מקולף
2 תפוחים.
שמים הכל בבלנדר ולבריאות!

רכיבים:
תפוח ירוק
שני עלי קייל
ארבעה עלי חסה בשני צבעים
פרוסת ג׳ינג׳ר טרי
פרוסת לימון
כפית דבש מלכות
כפית שמן קוקוס
שתי כוסות מים
הכנה:
דקה בבלנדר ולשתות לרוויה.

מתכון של הנטורופתית *נועה פורמן

חומרים:
עלי לזניה
2 דלורית פרוסות דק (אין צורך לקלף)
תימין / רוזמרין
2 פרסה, פרוסה דק
4 קישואים פרוסים דק
מלח גס
פלפל שחור
לרוטב בשמל:
4 כפות שמן זית
1/2 כוס קמח כוסמין
2 כוסות חלב אורז
2 שיני … קרא עוד

אתם יודעים מה היה מבחינתי שיא הבישול שלי בעבר? חביתה.
כשהתחלתי לנהל אורח חיים בריא לא רציתי לוותר על ההישג הקולינרי שלי – אז שדרגתי.
הוספתי לי ירקות שונים ומשונים לחביתה (ואז אפשר לקרוא לה ״אומלט״),
זה חשף אותי לטעמים וגרם לי לאזור אומץ ולהתחיל לנסות ולבשל דברים … קרא עוד

אני מתה על דגים, חלבון איכותי, טעים ובריא. והכי חשוב – קל מאוד להכנה, מינמום מצרכים,
מינימום זמן ומקסימום טעם. הפעם כתבתי לכם את המתכון שאני הכי אוהבת לסלמון בגריל:
פילטים של סלמון ככמות הסועדים
רוטב:
רוטב סויה
דבש
שום כתוש
מלח, פלפל
מערבבים בקערה את הרכיבים, טובלים את הפילטים ומשרים במרינדה … קרא עוד

מאת שף מרב פוריץ
אז מה צריך….
1.5 ק”ג סטייק פרגית נקי משומן ועור/ פילה עוף/פרוסות סינטה נקיה /פילה דג ים/אנטיפסטי ירקות
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כף טימין ללא הגבעול
1 כוס פטרוזיליה … קרא עוד

של השף משה שגב
4 מנות
לעוף:
2 חזות עוף שלמים, מנוקים ומופרדים
לשתי אונות כל אחד
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
5 עלי מרווה טריים, קצוצים
עלים מחצי גבעול רוזמרין, קצוצים דק
לחרוסת:
1 כוס יין אדום מתוק
1/2 כוס מיץ תפוחים צלול… קרא עוד

המרכיבים:

800 גרם בשר בקר רזה חתוך לקוביות.

בכל קובייה של בשר לעשות חריץ ולשים שום טרי.

את הבשר להשרות ברכז רימונים לרבע שעה עם כף מלח גס, טימין, רוזמרין, קורט פלפל לבן וקורט זנגביל טחון, מעט פטרוזיליה יבשה.

בקערה נפרדת לשים פרחי ברוקולי, כרובית, בצל סגול, גזר, בטטה, קישוא עליהם טיפה שמן זית, … קרא עוד

מתכון של השף שגב משה

אפשר להגיש לכל סועד נתח שלם, ואפשר לפרוס את חזות העוף אחרי הצלייה, ולהגיש למרכז השולחן, על החרוסת העשירה. כך או כך זה מאוד טעים.

חשוב מאוד להביא את חזה העוף לטמפרטורת החדר לפני הצלייה, אחרת הנתח יתייבש מבחוץ ותוכו עדיין יהיה נא.

4 מנות

לעוף:

2 חזות עוף שלמים, … קרא עוד

חשיבות ארוחת הבוקר: שנים חייתי בהרגשה שאם אני אוכלת בבוקר נפתח לי התאבון ואז כל הזמן אני רוצה לאכול, לכן בכל פעם שנסיתי לרדת במשקל פסחתי על ארוחת הבוקר, זו היתה אחת הטעיות שעשיתי שגרמו לי לא לרדת במשקל ואף לעלות.
בשנים האחרונות הבנתי שהכל טמון במה אני אוכלת בבוקר, ארוחה … קרא עוד

המרכיבים:
חצי קילו קמח כוסמין
חצי קילו קמח מלא מנופה
25 גרם שימרית
1 1/4 כוסות מים פושרים
1 כף  דבש או סירופ מייפל אורגני
1 1/2 כפיות מלח
מילויים אפשריים:
פטריות
פרוסות חציל קלוי
פלפל אדום קלוי
בטטה קלויה
בצל
זיתים שחורים
גבינת מוצרלה
גבינת סאנט מור
גבינה … קרא עוד

המרכיבים:

שתי כוסות עדשים

שלוש כוסות מים.

בצל

צרור כוסברה

גזר מגורד (אפשר גם קישוא)

כפית שמן זית

טיפה מלח ומעט כמון

שתי ביצים

אופן ההכנה:

שתי כוסות עדשים שטופות טוב, עם שלוש כוסות מים להביא לרתיחה לבשל שתיים שלוש דקות על להבה בינונית להוריד מהאש לנקות את הקצף לכסות כמה דקות ולהעביר לקערה.

להוסיף לקערה בצל קצוץ מאודה קלות, צרור … קרא עוד

המרכיבים:

עוף טחון

עגבניות

גזר

קישוא

בצל

פטרוזיליה

שן שום

מלח

אופן ההכנה:

להעמיד סיר עם רוטב עגבניות , בקערה לערבב עוף טחון, גזר, קישוא ובצל מגורדים פטרוזיליה קצוצה ושן שום טיפה מלח. לעשות קציצות עגולות ולהכניס לרוטב.

תוספת מתאימה לקציצות :

סיר שני לשים ארבע כוסות של תערובת גריסי פנינה, עדשים ונבטי מאש להוסיף פפריקה מתוקה קצת מלח כף שמן קוקוס … קרא עוד

המרכיבים:

חזה עוף

ביצה

פירורי לחם מחיטה מלאה

סויה ותבלינים

חרדל

אופן ההכנה:
משרים את חזה העוף בסויה כשעה טובלים  במעט ביצה פרורי לחם חיטה מלאה ותבלינים (אפשר להוסיף טיפה חרדל). מניחים את השניצלים תבנית עם ניר אפייה לתנור.

בחום בינוני עשר דקות כל צד.

אפשר להוסיף צ׳יפס בטטה אפוי בתנור.

מרכיבים:

נתחי סלמון

שמן סומסום

רוזמרין

מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

פורסים את נתחי הסלמון, מורחים שמן על נתחים ומפזרים עלי רוזמרין ומלח אטלנטי.

תוספות מומלצות למנה: פרוסות בטטה ומעט שמן זית, סלט ירקות עם אנדיב ופלפל צהוב, ברוקולי שעועית ירוקה ואפונה מאודים, ואספרגוס חלוט.

(גריסי פנינה עם בצל וגזר וסלט ירקות תרד ורימונים.)

המרכיבים:
חמישה נתכים של דג סלמון

שלושה לימוני ליים מקולפים

שלושה בצלים חתוכים לרצועות

שלושה קישואים חתוכים לרצועות

פלפל אדום, צהוב, כתום חתוכים לרצועות

פרוסות פיטריות טריות

אפרגוס חתוך לשלוש

פרוסות של שלוש שיני שום.

מלח אטלנטי

כף שמן זית

חמישה ענפי רוזמרין

אופן ההכנה:

במחבט גדולה ועמוקה שמים שמן אליו מוסיפים את הבצל והלימון … קרא עוד

המרכיבים:

כרובית לבנה ורעננה

2 ראשי ברוקולי

1 יוגורט עיזים

200 גרם בולגרית עיזים

50 גרם מוצרלה מגוררת

6 ביצים

2 שיני שום

מלח גס אפרו

פלפל שחור

כפית קארי

כף שמן

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יוצקים לתבנית ואופים.

החומרים:

תערובת הקציצות:
700 גר בשר בקר מעורב עם בשר הודו

בצל קצוץ

גזר מגורד

פטרוזיליה קצוצה

פפריקה מתוקה ,מעט מלח.

רוטב עגבניות וארטישוק:

4 עגבניות מגורדות

רסק עגבניות

בצל מגורד

ניתן להוסיף פלפל אדום חתוך, גזר ותחתיות ארטישוק של סנפרוסט.

אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות.

מבשלים במשך כשעה על אש נמוכה.

החומרים:

בצל

כוס עדשים

2 גזרים

500 גרם חזה עוף טחון

אופן ההכנה:

שמים בסיר בצל אחד קצוץ עם כפית שמן זית. מוסיפים כוס עדשים ( משקית סנפרוסט) מעורבבים עד שהבצל מזהיב ומורידים מהאש. מעבירים לקערה אליה מוסיפים את חזה העוף הטחון ואת הגזרים (מגורדים). מערבבים ויוצקים קציצות על נייר אפייה בתבנית.
אופים בחום בינוני במשך 20-25 … קרא עוד

החומרים:
שתי כוסות של תערובת אורז פרא, אורז מלא עגול ובסמטי,
תערובת נבטוטים חומוס מאש עדשים (יש בסופר באיזור המקרר)- לערבב ביחד
שמונה חלקי עוף ( כרעיים מחולקים)
כרובית
גזר
 פיטריות
 ברוקולי.
סילן סויה
שום
אופן ההכנה:
להוסיף לסיר את תערובת האורז ולהניח מעל שמונה חלקי עוף ( כרעיים מחולקים) … קרא עוד

החומרים:

רוטב לקציצות:

בצל

פיטריות

עגבניות

עשבי תיבול

רסק עגבניות

שעועית ירוקה

הקציצות:

בשר טחון (500 גרם)

ביצה

גזר

קישוא

אופן ההכנה:

לקציצות, מערבבים הכל ביחד ומוסיפים תבלינים ואופים בתנור.

לרוטב, בסיר בצל קצוץ ופטריות חתוכות קצת מאדים ואליהם מוסיפים עגבניות קצוצות הרבה עשבי תיבול ורסק עגבניות וקצת מים לאחר רתיחה הוספתי את השעועית הירוקה.

החומרים:
פלפלים אדומים או צהובים (אפשר גם קישואים)
חצי קילו בשר טחון
אורז מלא
בצל
עשבי טיבול
לרוטב – בצל, שום, רסק עגבניות עגבניות מרוסקות, פטרוזיליה.
אופן ההכנה:
רוטב
מאדים בסיר בצל ומוסיפים שן שום קופסת עגבניות מרוסקות קישוא מגורד פטרוזליה קצוצה ותבלינים כוס מים מערבבים ונותנים לזה להתבשל יחד …. קרא עוד

חומרים:

נתח של חזה הודו

סויה

חרדל

אופן ההכנה:

לוקחים נתח של חזה הודו ומשרים אותו לילה שלם עם סויה וחרדל.

בצהרים מכניסים לתנור שחומם מראש על מאה ושישים מעלות, בערך ל20-30 דק’

פורסים ואוכלים חם או מממתינים שמתקרר ופורסים פרוסות ומתאים לכריך או  כתוספת לסלט.

החומרים:

בשר טחון (500 גרם)

ביצה

גזר מגורד

קישוא  מגורד (לסחוט מנוזלים)

אופן ההכנה:

מערבבים הכל ביחד ומוסיפים תבלינים  יוצרים קציצות ואופים בתנור.

יש אפשרות להכין רוטב עגבניות בצד.

החומרים:

4 נתחי סלמון

3 קישואים

לימון

בצל ירוק

עלי רוזמרין

מלח אטלנטי

שמן זית

 

אופן ההכנה:

על נייר האפייה מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, מסביב ועליהם מניחים פרוסות לימון, קישואים, בצל ירוק ועלי רוזמרין. מפזרים מלח אטלנטי ושמן זית. מכסים את התבנית ואופים בתנור ב-180 מעלות במשך כ-10 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-10 … קרא עוד

החומרים:

200 גרם דג טרי קצוץ בסכין (בס, דניס או לוקוס)

פטרוזיליה

כוסברה

עגבניה

מיץ לימון

פירורי לחם מחיטה מלאה.

 

אופן ההכנה:
200 גרם דג טרי קצוץ בסכין (בס דניס או לוקוס), ארבע כפות פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
עגבנייה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
שתי כפות מיץ לימון

מערבבים את התערובת

מחממים תנור ל- 180 מעלות מכינים צלחת עם שלוש כפות פירורי לחם חיטה … קרא עוד

החומרים:

3 שיני שום

2 גמבה

פלפל חריף ( אופציה)

2 גזרים – חתוכים לפרוסות

2 כרישה

כוסברה

לימון שלם מקולף קוביות

פפריקה אדומה

שלוש רבעי מים רותחים

רסק עגבניות קופסא קטנה

אופן ההכנה:

שמים כפית שמן זית במחבת ואת כל הירקות, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מוסיפים את הדגים ומבשלים במשך כחצי שעה.

מניחים את המחבת במרכז השולחן עם פרוסות … קרא עוד

החומרים:

2 כרישה

ארבע פלפלים אדומים

5 לימונים

שני שיני שום

צרור כוסברה

נתחי דג סלמון או דניס

 

אופן ההכנה:

במחבת עמוקה מניחה פרוסות  כרישה ורצועות  פלפלים אדומים ואז פרוסות מחמישה לימונים שני שיני שום וצרור של כוסברה, מכסה את המחבת לכעשרים דקות ואז מוסיפה מעל את נתחי הדג, אפשר סלמון אפשר דניס ועוד עשרים דקות (שהדג יהיה … קרא עוד

החומרים:
פלפל אדום
 גזר
 כוסברה.
6 לימונים קטנים חתוכים קטן
5 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
5 גזרים חתוכים קטן
נתחי סלמון

אופן ההכנה:
במחבת עמוקה ורחבה שמים:
6 לימונים קטנים חתוכים קטן
5 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
5 גזרים חתוכים קטן
מוסיפים כוסברה ומכסים, הכל מתבשל על … קרא עוד

Font Resize
חסימת היבהובים