Facebook Views

של איילת שנהב מתוך התוכנית “בית וקפה עם מיכל צפיר” 5-5-2020
מה צריך:
1 כוס אורז בסמטי מבושל
1/2 כוס טופו (אוהבת של קדיתא)
1 שן שום
1 כף שמן זית
1 זוקיני בינוני מגורד גס
2 כפות נענע או בזיליקום או פטרוזיליה קצוצים
גרדת לימון
מלח ופלפל
הכנה:
בבלנדר: אורז, שן שום, טופו , שמן זית לממרח אחיד
בקערה: ממרח … קרא עוד

סלט שהוא ארוחה מתכון של דפנה אמון- מתוך התוכנית “בית וקפה עם מיכל צפיר”
18-4-2020
7 עלי חסה ערבית שטופה להניח בצלחת בצד.
בקערה גדולה:
1 כרוב ירוק קטן חתוך
1 אבוקדו גדול בשל קוביות
2 מקלות סלרי חתוך
3 גבעולי בצל ירוק
1 בטטה גדולה אפויה קלופה וחתוכה לקוביות
לרוטב:
בקערה מיץ לימון סחוט טרי מלח … קרא עוד

של “פטל שף” שף ויועץ קולינרי במיוחד לראש השנה
1 חתיכת חזה עוף שלם לעסות במעט שמן זית מלח ופלפל
לצרוב על מחבת חמה עד לעשייה.
להוציא לכסות מעט להמתין כ10 דק, ואז לחתוך לקוביות.
בקערה לערבב:
קוביות ירקות של:
– מלפפון, צנונית, בצל ירוק
עגבניות שרי חצויות, פלפלים בשלל צבעים,
ברוקלי חלוט, לבבות ארטישוק (מוכנה מצנצנת) … קרא עוד

של “פטל שף”
שף ויועץ קולינרי
מצרכים
פילה דניס טרי
ירקות שורש-גזר/סלרי/כרישה /זוקיני/בצל
סגול/עגבנית תמר / מעט עלי סלק ירוק קצוצים וחלוטים
– מנגו
-רימון
– תיבול -מלח אטלנטי,פלפל שחור גרוס
– קונפי שום לעיטור המנה ופילה.
לימון ,ושמן זית איכותי
לחמם תנור ל 200 מעלות,
פילה דניס לתבל במלח, פלפל ושמן זית לעסות קלות
לחתוך את כל הירקות שורש … קרא עוד

החלטתי להכין אוכל למחר, מכירה את עצמי יכולות להיות לי המון כוונות טובות לאכול מחר בריא אבל אם לא נערכתי מראש כל הכוונות הטובות לא שוות כלום.
אז בחרתי להכין מתכון קציצות מאש רק שחלק מהרכיבים לא נמצאים בבית, פעם זה היה תירוץ מעולה
לזנוח את המתכון ולהגיד ״טוב קודם אקנה … קרא עוד

חג מתן גבינה? לאו דווקא!
הרבה עבודה? ממש לא!
טעים? בטירוף! (וגם מזין).
הנה אחד המתכונים האהובים עלי, שמתאים מאוד לרוח החג מכיוון שהתוצאה דומה מאוד
לפשטידה אך היא לא מכילה גבינות, קמח ואין צורך לערבב
או ללוש וגם בונוס – טיפים מפתיעים לשדרוג (רציני) של הסלט שלכם
״מאפה״ כרובית קלי קלות
רכיבים:
2 כרוביות מבושלות קלות ומפולחות … קרא עוד

זריקת המרץ שלי בבוקר
אני אוהבת שייקים בבוקר.
זה קל,
זה מהיר,
זה ממלא אותי באנרגיה וזה טעים טעים טעים.
השייק הוא גם פתרון מעולה לאלו שאין להם הרבה זמן בבוקר,
כי לא צריך לשבת אל השולחן לארוחה ארוכה,
אלא פשוט להכניס לכוס, ויוצאים החוצה מהבית!
רוצים מתכון מעולה לשייק שמכניס אנרגיה, עשיר בנוגדי חמצון, מכיל ויטמינים וקל … קרא עוד

החלטתי להכין אוכל למחר, מכירה את עצמי יכולות להיות לי המון כוונות טובות לאכול מחר בריא
אבל אם לא נערכתי מראש כל הכוונות הטובות לא שוות כלום.
אז בחרתי להכין מתכון קציצות מאש רק שחלק מהרכיבים לא נמצאים בבית,
פעם זה היה תירוץ מעולה לזנוח את המתכון ולהגיד ״טוב קודם אקנה בדיוק … קרא עוד

של אושר אלדלמן 2 גברים ומקרר
– 4 מנות
מצרכים:

2-3 קישואים חתוכים לרבעים ופרוסים דק
2 סלקים קטנים
חתיכת דלעת (5 על 8 ס”מ) – ללא קליפה
1 יח’ חסה אייסברג – מופרדת לעלים
חצי צרור בצל ירוק – קצוץ
עלים מ-1 צרור בזיליקום
קופסה בייבי מוצרלה (150 גרם) -מסוננת
לרוטב

מיץ וגרידה מ-2 יח’ ליים קטנות
2 כפות … קרא עוד

של אושר אלדלמן 2 גברים ומקרר
– 4 מנות
מצרכים:

4 יח’ פילה סלמון – 150 גרם כ”א
חצי כפית מלח
לסלסה

1 אבוקדו גדול – קלוף, מגולען וחתוך לקוביות גדולות
12 יח’ זיתים שחורים (קלמטה או טאסוס) – מגולענים
8 עגבניות שרי – חתוכות לרבעים
גרעינים מ-1 קלח תירס
2 גבעולי בצל ירוק – קצוץ דק
5-6 גבעולי כוסברה … קרא עוד

של סימה ביטון
מרכיבים:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק, דק
1 כף כמון
400 גרם חזה עוף טחון
2 כוסות עדשים מבושלות 20 דקות במים רותחים ומסוננות
3 כפות קוואקר דק
1 ביצה
חופן עלי כוסברה קצוצה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:

מערבבים טוב, יוצרים קציצות ומטגנים במחבת במעט שמן זית או לחלופין
אופים בתנור שחומם … קרא עוד

——————————————————–
מתכון באדיבות היועצת לתזונה בריאה ורו פוד – דפנה אמון
מרכיבים:
———-
לטורטיות ( 18 יחידות)
מייבש-מזון* אם אין מייבש אפשר פשוט להכין טורטיות מכוסמת ירוקה
1.5 כוסות “בשר” קוקוס צעיר (מ-3 קוקוסים צעירים)
1.5 כוס מנגו חתוך טרי או קפוא
אופן הכנה:
————-
בבלנדר חזק טוחנים את הקוקוס והמנגו עד מרקם חלק.
מסדרים דף סיליקון על אחד ממגשי מייבש … קרא עוד

מתכון מאת: שף מלון קראון פלאזה סיטי סנטר – קובי אביטן
The 11th Floor – מסעדת הקומה ה-11
מרכיבים:
קוביות דג טרי (איזה שתרצו)
שמן זית
כמון
ראס אל חנות
קינמון
קארי
מלח
פלפל
בצל לבן חתוך מזוגג
מיני פיתות מקמח מלא/לבן
עשבי תיבול
חריף
טחינה
אופן הכנה לרוטב:

את כל התבלינים והשמן מערבבים יחד.
במחבת יוצקים שמן זית
מטגנים את הבצל ומוסיפים את הקוביות דג.
סוגרים את הדג מכל … קרא עוד

—————————————————–
המתכון באדיבות שף מלון דן אכדיה- גולן ישראלי
מצרכים ל 10 מנות :
————————
• 5 לבבות חסה ערבית
• 4 יחידות עלי סלנובה
• 1 עלי חרדל
• 1 עלי חזרת
• 1 עלי מיזונה
• 1 כובע הנזיר
• 30 יחידות שרי צהוב
• 30 יחידות שרי תמר
• 1 בצל סגול
• 10 ביבי מלפפון
• 1 … קרא עוד

————————————–
המתכונים באדיבות הילה וידבסקי נטורופתית
מצרכים:

———-
1 גזר חתוך לחצאי ירח
1 בצל חתוך לרצועות דקות
1 כוס קוביות דלעת
1 גמבה חתוכה לרצועות
2 כוסות כרוב חתוך לרצועות דקות
1 קישוא חתוך לחצאי ירח
כף ג’ינג’ר טרי חתוך דק
חצי חבילת נבטים סינים
חצי צרור מנגולד חתוך דק לרצועות
רבע צרור כוסברה
מספר עלי נענע
4 שיני שום
2 כפות סויה
כף סילאן
כף שמן … קרא עוד

———————————————
המתכון באדיבות הילה וידבסקי נטורופתית, מתכונאית ומנחת סדנאות בישול
מצרכים:

———-
2 כוסות גריסי פנינה- להשרות כ4 שעות במים
2 כוסות מש מבושל/ מונבט
קוביית טופו, 300 גרם פרוס לקוביות
חצי סלסילת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
חצי כוס עגבניות שרי פרוסות לחצאים
1 זוקיני פרוס לחצאי ירח
1 בצל לבן פרוס לרצועות דקות
4 שיני שום קצוצות
מספר ענפי תימין טרי
2-3 … קרא עוד

————
המתכון באדיבות מלחינת האוכל – הדר גלר
רכיבים:

———
ביצה קשה טריה (חותכים ל6 ומפזרים מעל)
2 עגבניות בינוניות אדומות אבל קשות
מלפפון אחד גדול
רבע בצל סגול
3 ענפי כוסברה כוסברה
1-2 ענפי שמיר
1-2 ענפי נענע
1-2 ענפי פטרוזיליה
2 צנוניות
חצי גמבה אדומה או פלפל ירוק
2 עלי חסה ערבית
חצי פלפל חריף ירוק
אופציה : 2 כפות גרגירי חומוס מבושלים
2 כפות … קרא עוד

——————————
מתכונים באדיבות השף אודי ברקן
שני גברים ומקרר עם אודי ואושר
מצרכים:

———-
• 3 כפות שמן זית/קוקוס/קנולה
• 3 שיני שום פרוסות
• 10 ס”מ שורש ג’ינג’ר קלוף וקצוץ
• 1 פלפל צ’ילי אדום חריף פרוס
• 500 גרם בשר טחון
• 3 כפות רוטב סויה
• 2 כפות רוטב דגים
• עלים מצרור בזיליקום
• עלים מצרור נענע
• 1 כף … קרא עוד

—————————————
מתכון באדיבות אביבית רפואה טבעית Natural Avivit
רכיבים:
———–
1 ו- 1/2 כוס שעועית מש מונבטת
1/2 צרור קטן פטרוזיליה
1/2 בצל סגול קצוץ
2-3 שיני שום
3-4 כפות שקדים גרוסים (אפשר להשתמש בפולפה שנשארה מחלב השקדים)
1 כף קמח שקדים/כוסמת
3/4 כוס שיבולת שועל טחון דק לציפוי
1-2 כפות שמן זית
מעט מים במידת הצורך (אם העיסה יבשה מדי)
1/4 כפית … קרא עוד

————————————————–
מתכון באדיבות המנחה לאורח חיים בריא ורו -פוד – דפנה אמון
לסלט זוגי:

————
8 עלי חסה קצוצים גס
1 זוקיני טרי חתוך לאטריות באמצעות ספירולייזר או אפשר להשתמש ב- 1
כוס אטריות שעועית (להכנה מהירה במים חמים)
2 מלפפונים חתוכים לזוליאנים
רבע כוס אצות ווקאמה מושרות בחצי כוס מים למשך 5 דקות (שמרו את המים להכנת … קרא עוד

———————————–
המתכונים באדיבות הילה וידבסקי ולימור בן יאיר
חברה לקידום אורח חיים בריא בארגונים
מצרכים:
———
2 כוסות פריקי, לשטוף היטב
1 כוס עדשים שחורות מונבטות
(ניתן להשתמש בעדשים שחורות מבושלות ללא הנבטה)
1 סלק קטן, מבושל וחתוך לקוביות
½ צרור כוסברה, קצוצה, עלים בלבד
½ צרור פטרוזיליה קצוצה, עלים בלבד
½ צרור נענע, קצוצה, עלים בלבד
1 כוס בצל ירוק, חתוך … קרא עוד

מתכון מאת: זוהר לוסטיגר-בשן
{ 6 מנות }:
מרכיבים
————————-
200 גרם אטריות שעועית
1 כוס פולי אדממה קפואים ללא
תרמילים
1/2 1 כוס כרוב אדום פרוס דק
1/2 1 כוס כרוב לבן פרוס דק
2 סלקים פרוסים דק (או מגוררים גס)
1/2 1 כוס גזר מגורר גס
1/2 1 כוס נבטים (מש או סיניים)
1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
לרוטב … קרא עוד

מתכון באדיבות הילה וידבסקי, נטורופתית
מצרכים:

———-
1 כוס אורז מלא/ אדום/ פרא
1 בטטה חתוכה לקוביות
כוס אפונת גינה
כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
כף שורש ג’ינג’ר חתוך לפרוסות דקות
עלי זעתר/ טימין טריים
1 כוס קרם קוקוס
מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל צ’ילי גרוס
150 גרם טופו
אופן ההכנה:

—————
1. בישול האורז במים רותחים (בישול צרפתי), … קרא עוד

– מתכון באדיבות דפנה אמון, מדריכה לבריאות טבעית ורו- פוד
מצרכים:

———-
5 עלי חסה חתוכים גס
3 מקלות סלרי קצוץ
1 תפוח לפרוסות דקות
1 פרוסת אננס לקוביות
חופן אגוזי-מלך
10 עלי פטרוזיליה
שמינית בצל סגול
למיונז-שקדים:

—————–
2 כפות חמאת שקדים (שקדימון)
מיץ מחצי לימון
שליש כוס מים
רשות – קמצוץ שום ומלח
אופן הכנה:

————-
בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
בקערה גדוחה … קרא עוד

בצק פסטה כתום/אדום –
מתכון באדיבות היוצר הקולינארי – משה גלפרין
100 גרם קמח דורום
50-60 גרם מחית ירק (גזר /סלק)
1 כף שמן זית
קורט מלח
אופן הכנה:

אופים בתנור שחומם מראש ל 180 מעלות מספר סלקים
לאחר שהתרככו מקררים ומקלפים. טוחנים במעבד מזון
עם מעט מים עד לקבלת מחית חלקה.
למחית גזר:

מקלפים מספר גזרים
חותכים לקוביות קטנות
טוחנים במעבד … קרא עוד

מאת השפים אודי ברקן ואושר אידלמן
——————————————
מצרכים:
•4 עגבניות
•1 שן שום
•מיץ מחצי לימון
• צי פלפל חריף ירוק ( או 1 אדום )
•חצי כפית מלח
•רבע כפית פלפל שחור
• 2 כפות שמן זית
להגשה
•4 פרוסות לחם קלוי
•3 כפות פטרוזיליה קצוצה
•טחינה גולמית
אופן ההכנה:

1.מכניסים את כל הרכיבים, למעט שמן הזית, למעבד מזון וטוחנים בפולסים למחית גסה.
2.מוסיפים את … קרא עוד

המתכונים באדיבות השפים- אודי ברקן ואושר אידלמן
תרד מוקפץ עם שום וצ’ילי

——————————
מצרכים:
• 2 כפות שמן זית
•1 כפית שום כתוש
•1 כפית צ’ילי טרי קצוץ
•4-5 כוסות תרד
•מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
1.מחממים מחבת רחבה, מוסיפים שמן , צ’ילי ושום ומטגנים מעט ללא צבע.
2.מוסיפים תרד, מלח ופלפל, מקפיצים ומגישים מיד.
דאל באט דלעת עם תרד מוקפץ … קרא עוד

של אודי ברקן ואושר אידלמן
4 מנות
מצרכים:

לעוף
• 400 גרם חזה עוף נקי 2 יח’
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף חומץ בלסמי
• 2 כפות עלי אורגנו טרי קצוצים
• כפית שטוחה מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס
לסלט
.
• 2 יח’ שומר פרוס דק
• 2 יח’ קולורבי קלוף ופרוס דק
• 2 יח’ … קרא עוד

של אושר אידלמן ואודי ברקן
מצרכים:
לדלעת
• דלעת יפנית/דלורית קלופה וחתוכה לקוביות.
• 3 שיני שום כתושות
• עלים מ 10 גבעולי טימין
• 4 כפות שמן זית
• מלח ופלפל שחור
לפטריות
• 1 סלסלה פטריות שמפיניון 250 גרם פרוסות עבה.
• 2 כפות שמן זית
• 2 -3 כפיות רוטב סויה דל נתרן
• קליפה מגוררת ומעט מיץ מחצי … קרא עוד

מאת הנטורופתית הילה וידבסקי
מצרכים:

כרובית בינונית
2 יחידות שומר
1 בצל לבן גדול
4 שיני שום
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
כוס קוואקר דק
רבע צרור שמיר
שמן זית
תבלינים: מלח, כורכום, אגוז מוסקט טחון.
אופן ההכנה:

לנקות היטב את הכרובית והשומר. לחתוך גס ולבשל/ לאדות עד ריכוך. לסנן ולקרר.
לפרוס את הבצל הלבן והשום לרצועות.
לחמם מחבת עם שמן זית. לטגן … קרא עוד

של אודי ברקן ואושר אידלמן
4 מנות
מצרכים:

לסלמון
• 500 גרם פילה סלמון עם עור
• 3 כפות שמן זית
• מלח/פלפל שחור גרוס
לסלט

• 8 תפוחי אדמה קטנים לבישול מבושלים וחצויים
• 300 גרם או 3 כוסות שעועית ירוקה קצוצה גס
• 4 כוסות חסה סלנובה קצוצה גס
• 5 עגבניות תמר חתוכות לשמיניות
• חצי כוס זיתי קלמטה … קרא עוד

שניצל טופו, תבשיל עדשים, בורגול וקטשופ בייתי בריא
מתכון מאת הנטורופתית הילה וידבסקי
שניצל טופו

מצרכים:
קוביית טופו 300 גרם
למרינאדה:
2 כפות סויה
1 כפות טחינה גולמית
כף חרדל
כף וחצי רסק עגבניות ללא סוכר
1 שן שום כתושה
חצי כפית כורכום
2-3 כפות מים

לציפוי:

כף שמן זית
3 כפות פירורי לחם/ פנקו
2 כפות שומשום מלא
אופן הכנה:

לחתוך את הטופו לרצועות ולהשרות במרינאדה המורכבת … קרא עוד

מתכון מאת השפים והתזונאים: אודי ברקן ואושר אידלמן
2 מנות
מצרכים:

לקרם קשיו וכוסברה-
כדאי להכין כמות גדולה ושומרים במקרר,
הקרם הולך נפלא עם מנות מגוונות, כריכים וסלטים.
• צרור כוסברה
• חצי כוס מי קוקוס
• חצי כוס אגוזי קשיו לא קלויים
• כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור
• מיץ וקליפה מגוררת מליים אחד
לטוסט
• 4 פרוסות לחם … קרא עוד

מתכון מאת סמדי בומבה

מצרכים:
ראשי ארטישוק
שומר
פולים
כרפס
בצל
1/2 ק”ג בשר עוף טחון
1/2 לימון טרי
כוסברה פטרוזיליה
פירורי לחם מחיטה מלאה (בפסח אפשר פירורי מצה מחיטה מלאה )
2 ביצי חופש אורגניות
תבלינים
כורכום פלפל שחור גרוס טרי , ראס אלחנות
שמן ענבים לפי הצורך
אופן הכנה:
הכנת עיסת הבשר
לטחון את הבשר עם פטרוזיליה כוסברה בצל
לתבל 1כף ראס אלחנות מעט … קרא עוד

מתכון מאת נדיה סבתאן ואבי ציטרשפילר ההרבליסט הקליני
חוות דרך התבלינים בית לחם הגלילית
אבי ציטרשפילר
לבצק :
1 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 כף מלח
1 כף סוכר
2.5-3 כוסות מים
אופן ההכנה:
לשים את כל המרכיבים עד לקבלת בצק אחיד.
מתפיחים למשך כשעתיים.
לאחר ההתפחה מחלקים ל 25 כדורים ומתפיחים למשך 15 דקות נוספות.
מרדדים את הכדורים לעיגולים שטוחים … קרא עוד

מתכון מאת המדריכה לבריאות טבעית ורו פוד – דפנה אמון
3 זוקיני טריים מקולפים וחתוכים באמצעות קולפן זוליאנים או ספירולייזר
2 גזרים חתוכים לזוליאנים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 כוס כרוב סגול מגורד
2-3 פטריות שמפיניון פרוסות
לרוטב:

4 כפות טחינה גולמית (או שקדימון)
2 תמרים
3-4 כפות מיץ לימון
1 כפית גינגר טרי מגורד
חצי שן שום
1 … קרא עוד

מצרכים:
1.5 ליטר מים
1 בצל
1 גזר
1 מקל סלרי
חצי כרובית
1 תפוח
6 עלי דפנה
1 מקל קינמון
6 חתיכות הל4 חתיכות פלפל שחור
אופן ההכנה לציר הירקות:
בשלו יחד בסיר את כל המצרכים עם 2 ליטר מים למשך 30 דקות
מצרכים למרק:
250 ג’ עדשים צהובות וחצי כפית כורכום
150 ג’ קמח עדשים
25 ג’ אבקת קוקוס
2 כפות שום כתוש … קרא עוד

•1 ק”ג תרד שטוף
•1/2 ק”ג פטריות פורטבלו
•1/2 ק”ג פטריות שמפיניון
•כפית מלח
•100 גרם שקדים קלויים
•100 גרם קמח חומוס או 200 גרם פירורי לחם
•מעט אגוז מוסקט מגורר במקום
•100 גרם רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית ג׳ינג׳ר מגורר
3 שיני שום קצוצות
מעט שמן חמניות
תוספות להמבורגר:
לחמנייה, עגבנייה חסה קצוצה, מלפפון חמוץ וכו׳ ורטבים מסורתיים….
חולטים את התרד בזריזות … קרא עוד

מתכון מאת: השף גל ברזילי
מתוך התוכנית: “לבחור נכון עם מיכל צפיר” בערוץ עשר
תבשיל קטניות עם קרם קשיו וקוקוס. בגרסה הרגילה עשוי עם שמנת מתוקה וגהי.
מרכיבים:
½ כוס עדשים שחורות , ½ כוס לוביה, ½ כוס שעועית מש שחורה (או ירוקה או עדשים ירוקות) – להשרות ללילה בהרבה מים או להנביט
2 בצלים … קרא עוד

מתכון מאת: 2 גברים ומקרר ( אודי ברקן ואושר אידלמן )
מרכיבים:
לדוא’ה מצרית
• 100 גרם שומשום קלוי
• 100 גרם גרם אגוזי לוז
• 1 כף זרעי כוסברה
• 1 כף זרעי כמון
• 1 כף קצח
לשקשוקה
• כרובית קטנה
• 1 כף שמן זית + 1 כף חמאה ( אפשר לוותר על החמאה ולהשתמש … קרא עוד

מתכון מאת: שאול בן-אדרת
בתוכנית: “לבחור נכון עם מיכל צפיר” בערוץ עשר
4 מנות
• 400 גרם חזה עוף טחון
• 1 גמבה קצוצה לקוביות קטנטנות
• 4 כפות ג’ינג’ר כבוש קצוץ
• 2 כפות יוזו
• 4 כפות כוסברה קצוצה
• 1 כף צ’ילי חריף קצוץ
• 1 ביצה
• 2 כפיות שמן זית
• 1/4 כפית מלח
לערבב את כל … קרא עוד

מתכון של אביבית ארז
רכיבים:
כוס כוסמת לאחר השריה של 3 שעות, שטופה ומסוננת
2 סלקים בינוניים (או 1 גדול) חתוכים לקוביות
חופן פטרוזיליה כוסברה קצוצה
כף שמן זית
2 שיני שום
21 בצל סגול
מלח ופלפל לפי הטעם
אפשר גם כורכום או כמון למי שאוהב
תוספות מומלצות: גרעיני חמנייה, ג’ינג’ר מגורד
הכנה:
קוצצים במעבד מזון את הכוסמת, הסלק ומניחים הכל בקערה
קוצצים … קרא עוד

מתכון טעים שאהוב על כל בני הבית (זמן הכנה כרבע שעה)
~~~~~~~~~~~~~~~~
מצרכים (3-4 מנות):
4-5 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות
2 קישואים, 1 בצל, 2 גזרים, 2 פלפלים אדומים וסלילת פטריות שמפיניון -חתוכים לקוביות.
מעט מלח אטלנטי, כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, קורט פפריקה חריפה ומעט כרכום.
חופן פטרוזיליה קצוצה.
הכנה:
– מטגנים במחבת (נונסטיק)את קוביות העוף … קרא עוד

מה דעתכם לגוון את תפריט ארוחת הצהריים או הערב??
מתכון מפתיע לכרוב ממולא עם….קינואה! עשיר בויטמינים ומינרלים והמון המון טעם:
1 כרוב ירוק ויפה שטוף וארוז בשקית ולהקפיא יום לפני ההכנה
בלילה להוציא לשיש ולהפשיר עד הבוקר. לאחר שמופשר להפריד לעלים.
למלית:
בקערה נשרה 2 כוסות קינואה לחצי שעה במיים רותחים
בינתיים בזמן ההשריה:
1 בצל גדול … קרא עוד

קציצות עדשים כתומות זה בדיוק מה שמתחשק לי היום. המתכון לפניכם.
מצרכים ל26 קציצות:
כוס עדשים כתומות שטופות
בטטה קלופה חתוכה לקוביות
בצל סגול קצוץ
3 כפות קמח מלא או קמח טף או קמח כוסמין
שן שום
ביצה
שמן זית
מלח אטלנטי
קורט קארי,כמון וסומק.
מעט קצח
הוראות הכנה:
מניחה את העדשים עם הבטטה ושן השום בסיר, מכסה במים ומבשלת
עד שהמים מתאדים … קרא עוד

מבשלים פסטה (רצוי מקמח מלא)
בזמן שהיא מתבשלת, בבלנדר מרסקים:
1.5 אבוקדו
שן שום
כוס עלי תרד
חצי כוס פקאנים (טבעיים, לא מסוכרים)
שליש כוס בזיליקום
מיץ לימון
מלח ופלפל (לפי הטעם)
אחרי שמרסקים מוסיפים כחצי כוס ממי בישול הפסטה
ומערבבים עד שמקבלים את המרקם הרצוי (ואם צריך להוסיף עוד), מגישים מיד כשמוכן
מוסיפים לפסטה ובתאבון!

מרכיבים:
חצי כוס שיבולת שועל
שזיף טרי חתוך
חצי כוס מים רותחים
ומעט קינמון
אפשר להמתיק עם כפית דבש
להמתין דקה וזה מוכן.

– מנה מולטי בריאה שהיא מנה נפלאה, טעימה, בריאה ורק ב-10 דקות הכנה.
המצרכים:
1 בצל
2 שיני שום
4 כרעיים של עוף
3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
3 בטטות חתוכות לקוביות
2 זוקיני חתוכים לעיגולים
1 גמבה חתוכה לרצועות
1/2 צרור פטרוזיליה
שמן זית
מלח
פלפל
תערובת תבלינים לעוף
אופן ההכנה:
מפעילים את הסיר על מצב ״טיגון״ ונותנים לו להתחמם כ-22 דקות (ללא … קרא עוד

קל מאוד להכנה.
מצרכים:
2 קישואים
2 גמבות
2 פלפל
2 שיני שום
3 עגבניות חתוכות לרבעים
1 בצל חתוך לרבעים
גבעול חי של סלרי
אופן ההכנה:
מאדה את הירקות על רשת אידוי כחצי שעה ונותנת להם להתקרר קצת.
ואז מכניסה את כל הירקות למסחטה, עם “מסננת מחיות” זו המסננת עם החורים הגולים … קרא עוד

מנת חלבון קלה מאוד להכנה ומאוד טעימה
מצרכים:
כוס אורז מלא
גזר בינוני מגורר
1.5 כוסות תערובת קטניות שהונבטו*: שעועית מאש, שעועית אדומה,
עדשים חומות וגרגירי חומוס (ישנן גם תערובות מוכנות בסופר באזור המקררים)
כפית שמן זית
3 כוסות מים
מלח אטלנטי
כורכום
אופן ההכנה:
מחממת סיר עם השמן, מוסיפה את האורז ומערבבת ואז את הגזר ואת תערובת הנבטוטים,
מערבבת … קרא עוד

ובכל זאת מה יש כאן?
זרעי צ׳יה שהושרו במשקה שקדים עליהם כף רימונים וחופן אגוזים וחמוציות.
מעדן טעים ומזין וכל הסוד הוא תכנון מוקדם!
אצלי במקרר הצנצנות מוכנות עם זרעי הצ׳יה ומשקה השקדים
אני רק שולפת צינצנת ואליה מוסיפה פרי וחופן אגוזים שגם הוא מוכן מראש בקופסא.
יאממממממי

3 עלי חסה
3 עלי קייל
2 מלפפון עם הקליפה
4 גבעולי סלרי
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר מקולף
לימון קטן מקולף
2 תפוחים.
שמים הכל בבלנדר ולבריאות!

רכיבים:
תפוח ירוק
שני עלי קייל
ארבעה עלי חסה בשני צבעים
פרוסת ג׳ינג׳ר טרי
פרוסת לימון
כפית דבש מלכות
כפית שמן קוקוס
שתי כוסות מים
הכנה:
דקה בבלנדר ולשתות לרוויה.

מתכון של הנטורופתית *נועה פורמן

חומרים:
עלי לזניה
2 דלורית פרוסות דק (אין צורך לקלף)
תימין / רוזמרין
2 פרסה, פרוסה דק
4 קישואים פרוסים דק
מלח גס
פלפל שחור
לרוטב בשמל:
4 כפות שמן זית
1/2 כוס קמח כוסמין
2 כוסות חלב אורז
2 שיני שום כתוש
קצת אגוז מוסקט מגורר
ענף תימין שלם
לרוטב העגבניות:
קילו עגבניות טריות חתוכות לארבע
2 שיני שום, כתושות
שמן זית
שני גזרים, … קרא עוד

אתם יודעים מה היה מבחינתי שיא הבישול שלי בעבר? חביתה.
כשהתחלתי לנהל אורח חיים בריא לא רציתי לוותר על ההישג הקולינרי שלי – אז שדרגתי.
הוספתי לי ירקות שונים ומשונים לחביתה (ואז אפשר לקרוא לה ״אומלט״),
זה חשף אותי לטעמים וגרם לי לאזור אומץ ולהתחיל לנסות ולבשל דברים חדשים.
אז הנה מתכון לחביתה משודרגת/אומלט … קרא עוד

אני מתה על דגים, חלבון איכותי, טעים ובריא. והכי חשוב – קל מאוד להכנה, מינמום מצרכים,
מינימום זמן ומקסימום טעם. הפעם כתבתי לכם את המתכון שאני הכי אוהבת לסלמון בגריל:
פילטים של סלמון ככמות הסועדים
רוטב:
רוטב סויה
דבש
שום כתוש
מלח, פלפל
מערבבים בקערה את הרכיבים, טובלים את הפילטים ומשרים במרינדה למשך 30 דק׳ לפחות.
על אש … קרא עוד

מאת שף מרב פוריץ
אז מה צריך….
1.5 ק”ג סטייק פרגית נקי משומן ועור/ פילה עוף/פרוסות סינטה נקיה /פילה דג ים/אנטיפסטי ירקות
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כף טימין ללא הגבעול
1 כוס פטרוזיליה קצוצה גס
1/2 כוס נענע/כוסברה/בזיליקום (אחד מהם)
1 ראש שום טרי פרוס דק או 10 שיניי שום פרוסות
2 עגבניות בשלות מגורדות
פלפל צ’ילי אדום … קרא עוד

של השף משה שגב
4 מנות
לעוף:
2 חזות עוף שלמים, מנוקים ומופרדים
לשתי אונות כל אחד
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
5 עלי מרווה טריים, קצוצים
עלים מחצי גבעול רוזמרין, קצוצים דק
לחרוסת:
1 כוס יין אדום מתוק
1/2 כוס מיץ תפוחים צלול
4 כפות כוסברה, קצוצה
10 תמרים מיובשים, מגולענים
5 שזיפים מיובשים, מגולענים
3 … קרא עוד

המרכיבים:

800 גרם בשר בקר רזה חתוך לקוביות.

בכל קובייה של בשר לעשות חריץ ולשים שום טרי.

את הבשר להשרות ברכז רימונים לרבע שעה עם כף מלח גס, טימין, רוזמרין, קורט פלפל לבן וקורט זנגביל טחון, מעט פטרוזיליה יבשה.

בקערה נפרדת לשים פרחי ברוקולי, כרובית, בצל סגול, גזר, בטטה, קישוא עליהם טיפה שמן זית, … קרא עוד

מתכון של השף שגב משה

אפשר להגיש לכל סועד נתח שלם, ואפשר לפרוס את חזות העוף אחרי הצלייה, ולהגיש למרכז השולחן, על החרוסת העשירה. כך או כך זה מאוד טעים.

חשוב מאוד להביא את חזה העוף לטמפרטורת החדר לפני הצלייה, אחרת הנתח יתייבש מבחוץ ותוכו עדיין יהיה נא.

4 מנות

לעוף:

2 חזות עוף שלמים, … קרא עוד

חשיבות ארוחת הבוקר: שנים חייתי בהרגשה שאם אני אוכלת בבוקר נפתח לי התאבון ואז כל הזמן אני רוצה לאכול, לכן בכל פעם שנסיתי לרדת במשקל פסחתי על ארוחת הבוקר, זו היתה אחת הטעיות שעשיתי שגרמו לי לא לרדת במשקל ואף לעלות.
בשנים האחרונות הבנתי שהכל טמון במה אני אוכלת בבוקר, ארוחה … קרא עוד

המרכיבים:
חצי קילו קמח כוסמין
חצי קילו קמח מלא מנופה
25 גרם שימרית
1 1/4 כוסות מים פושרים
1 כף  דבש או סירופ מייפל אורגני
1 1/2 כפיות מלח
מילויים אפשריים:
פטריות
פרוסות חציל קלוי
פלפל אדום קלוי
בטטה קלויה
בצל
זיתים שחורים
גבינת מוצרלה
גבינת סאנט מור
גבינה בולגרית עיזים

לרוטב עגבניות:
2 כפות שמן זית
1 בצל
4 שיני שום
2 קילו עגבניות
קופסא של רסק עגבניות
אורגנו טרי
בזיליקום טרי
3 כוסות … קרא עוד

המרכיבים:

שתי כוסות עדשים

שלוש כוסות מים.

בצל

צרור כוסברה

גזר מגורד (אפשר גם קישוא)

כפית שמן זית

טיפה מלח ומעט כמון

שתי ביצים

אופן ההכנה:

שתי כוסות עדשים שטופות טוב, עם שלוש כוסות מים להביא לרתיחה לבשל שתיים שלוש דקות על להבה בינונית להוריד מהאש לנקות את הקצף לכסות כמה דקות ולהעביר לקערה.

להוסיף לקערה בצל קצוץ מאודה קלות, צרור … קרא עוד

המרכיבים:

עוף טחון

עגבניות

גזר

קישוא

בצל

פטרוזיליה

שן שום

מלח

אופן ההכנה:

להעמיד סיר עם רוטב עגבניות , בקערה לערבב עוף טחון, גזר, קישוא ובצל מגורדים פטרוזיליה קצוצה ושן שום טיפה מלח. לעשות קציצות עגולות ולהכניס לרוטב.

תוספת מתאימה לקציצות :

סיר שני לשים ארבע כוסות של תערובת גריסי פנינה, עדשים ונבטי מאש להוסיף פפריקה מתוקה קצת מלח כף שמן קוקוס … קרא עוד

המרכיבים:

חזה עוף

ביצה

פירורי לחם מחיטה מלאה

סויה ותבלינים

חרדל

אופן ההכנה:
משרים את חזה העוף בסויה כשעה טובלים  במעט ביצה פרורי לחם חיטה מלאה ותבלינים (אפשר להוסיף טיפה חרדל). מניחים את השניצלים תבנית עם ניר אפייה לתנור.

בחום בינוני עשר דקות כל צד.

אפשר להוסיף צ׳יפס בטטה אפוי בתנור.

מרכיבים:

נתחי סלמון

שמן סומסום

רוזמרין

מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

פורסים את נתחי הסלמון, מורחים שמן על נתחים ומפזרים עלי רוזמרין ומלח אטלנטי.

תוספות מומלצות למנה: פרוסות בטטה ומעט שמן זית, סלט ירקות עם אנדיב ופלפל צהוב, ברוקולי שעועית ירוקה ואפונה מאודים, ואספרגוס חלוט.

(גריסי פנינה עם בצל וגזר וסלט ירקות תרד ורימונים.)

המרכיבים:
חמישה נתכים של דג סלמון

שלושה לימוני ליים מקולפים

שלושה בצלים חתוכים לרצועות

שלושה קישואים חתוכים לרצועות

פלפל אדום, צהוב, כתום חתוכים לרצועות

פרוסות פיטריות טריות

אפרגוס חתוך לשלוש

פרוסות של שלוש שיני שום.

מלח אטלנטי

כף שמן זית

חמישה ענפי רוזמרין

אופן ההכנה:

במחבט גדולה ועמוקה שמים שמן אליו מוסיפים את הבצל והלימון … קרא עוד

המרכיבים:

כרובית לבנה ורעננה

2 ראשי ברוקולי

1 יוגורט עיזים

200 גרם בולגרית עיזים

50 גרם מוצרלה מגוררת

6 ביצים

2 שיני שום

מלח גס אפרו

פלפל שחור

כפית קארי

כף שמן

אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים יוצקים לתבנית ואופים.

החומרים:

תערובת הקציצות:
700 גר בשר בקר מעורב עם בשר הודו

בצל קצוץ

גזר מגורד

פטרוזיליה קצוצה

פפריקה מתוקה ,מעט מלח.

רוטב עגבניות וארטישוק:

4 עגבניות מגורדות

רסק עגבניות

בצל מגורד

ניתן להוסיף פלפל אדום חתוך, גזר ותחתיות ארטישוק של סנפרוסט.

אופן ההכנה:
מכינים את הרוטב ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את הקציצות.

מבשלים במשך כשעה על אש נמוכה.

החומרים:

בצל

כוס עדשים

2 גזרים

500 גרם חזה עוף טחון

אופן ההכנה:

שמים בסיר בצל אחד קצוץ עם כפית שמן זית. מוסיפים כוס עדשים ( משקית סנפרוסט) מעורבבים עד שהבצל מזהיב ומורידים מהאש. מעבירים לקערה אליה מוסיפים את חזה העוף הטחון ואת הגזרים (מגורדים). מערבבים ויוצקים קציצות על נייר אפייה בתבנית.
אופים בחום בינוני במשך 20-25 … קרא עוד

החומרים:
שתי כוסות של תערובת אורז פרא, אורז מלא עגול ובסמטי,
תערובת נבטוטים חומוס מאש עדשים (יש בסופר באיזור המקרר)- לערבב ביחד
שמונה חלקי עוף ( כרעיים מחולקים)
כרובית
גזר
 פיטריות
 ברוקולי.
סילן סויה
שום
אופן ההכנה:
להוסיף לסיר את תערובת האורז ולהניח מעל שמונה חלקי עוף ( כרעיים מחולקים) שהושרו לפני במרינדה של שום, סילאן סויה ומלחקים) שהיו במרינדה של … קרא עוד

החומרים:

רוטב לקציצות:

בצל

פיטריות

עגבניות

עשבי תיבול

רסק עגבניות

שעועית ירוקה

הקציצות:

בשר טחון (500 גרם)

ביצה

גזר

קישוא

אופן ההכנה:

לקציצות, מערבבים הכל ביחד ומוסיפים תבלינים ואופים בתנור.

לרוטב, בסיר בצל קצוץ ופטריות חתוכות קצת מאדים ואליהם מוסיפים עגבניות קצוצות הרבה עשבי תיבול ורסק עגבניות וקצת מים לאחר רתיחה הוספתי את השעועית הירוקה.

החומרים:
פלפלים אדומים או צהובים (אפשר גם קישואים)
חצי קילו בשר טחון
אורז מלא
בצל
עשבי טיבול
לרוטב – בצל, שום, רסק עגבניות עגבניות מרוסקות, פטרוזיליה.
אופן ההכנה:
רוטב
מאדים בסיר בצל ומוסיפים שן שום קופסת עגבניות מרוסקות קישוא מגורד פטרוזליה קצוצה ותבלינים כוס מים מערבבים ונותנים לזה להתבשל יחד .
לרוקן את הפילפלים והקישואים
לטגן בצל  עם שפריץ של שמן.
בקערה … קרא עוד

חומרים:

נתח של חזה הודו

סויה

חרדל

אופן ההכנה:

לוקחים נתח של חזה הודו ומשרים אותו לילה שלם עם סויה וחרדל.

בצהרים מכניסים לתנור שחומם מראש על מאה ושישים מעלות, בערך ל20-30 דק’

פורסים ואוכלים חם או מממתינים שמתקרר ופורסים פרוסות ומתאים לכריך או  כתוספת לסלט.

החומרים:

בשר טחון (500 גרם)

ביצה

גזר מגורד

קישוא  מגורד (לסחוט מנוזלים)

אופן ההכנה:

מערבבים הכל ביחד ומוסיפים תבלינים  יוצרים קציצות ואופים בתנור.

יש אפשרות להכין רוטב עגבניות בצד.

החומרים:

4 נתחי סלמון

3 קישואים

לימון

בצל ירוק

עלי רוזמרין

מלח אטלנטי

שמן זית

 

אופן ההכנה:

על נייר האפייה מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, מסביב ועליהם מניחים פרוסות לימון, קישואים, בצל ירוק ועלי רוזמרין. מפזרים מלח אטלנטי ושמן זית. מכסים את התבנית ואופים בתנור ב-180 מעלות במשך כ-10 דקות, מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ-10 … קרא עוד

החומרים:

200 גרם דג טרי קצוץ בסכין (בס, דניס או לוקוס)

פטרוזיליה

כוסברה

עגבניה

מיץ לימון

פירורי לחם מחיטה מלאה.

 

אופן ההכנה:
200 גרם דג טרי קצוץ בסכין (בס דניס או לוקוס), ארבע כפות פטרוזיליה וכוסברה קצוצים
עגבנייה קלופה חתוכה לקוביות קטנות
שתי כפות מיץ לימון

מערבבים את התערובת

מחממים תנור ל- 180 מעלות מכינים צלחת עם שלוש כפות פירורי לחם חיטה … קרא עוד

החומרים:

3 שיני שום

2 גמבה

פלפל חריף ( אופציה)

2 גזרים – חתוכים לפרוסות

2 כרישה

כוסברה

לימון שלם מקולף קוביות

פפריקה אדומה

שלוש רבעי מים רותחים

רסק עגבניות קופסא קטנה

אופן ההכנה:

שמים כפית שמן זית במחבת ואת כל הירקות, מוסיפים מעט מלח ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מוסיפים את הדגים ומבשלים במשך כחצי שעה.

מניחים את המחבת במרכז השולחן עם פרוסות … קרא עוד

החומרים:

2 כרישה

ארבע פלפלים אדומים

5 לימונים

שני שיני שום

צרור כוסברה

נתחי דג סלמון או דניס

 

אופן ההכנה:

במחבת עמוקה מניחה פרוסות  כרישה ורצועות  פלפלים אדומים ואז פרוסות מחמישה לימונים שני שיני שום וצרור של כוסברה, מכסה את המחבת לכעשרים דקות ואז מוסיפה מעל את נתחי הדג, אפשר סלמון אפשר דניס ועוד עשרים דקות (שהדג יהיה … קרא עוד

החומרים:
פלפל אדום
 גזר
 כוסברה.
6 לימונים קטנים חתוכים קטן
5 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
5 גזרים חתוכים קטן
נתחי סלמון

אופן ההכנה:
במחבת עמוקה ורחבה שמים:
6 לימונים קטנים חתוכים קטן
5 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
5 גזרים חתוכים קטן
מוסיפים כוסברה ומכסים, הכל מתבשל על אש נמוכה
כשהירקות נעשים רכים מוסיפים את הסלמון ל-15 דקות.