Facebook Views

של איילת שנהב מתוך התוכנית “בית וקפה עם מיכל צפיר” 5-5-2020
מה צריך:
1 כוס אורז בסמטי מבושל
1/2 כוס טופו (אוהבת של … קרא עוד

סלט שהוא ארוחה מתכון של דפנה אמון- מתוך התוכנית “בית וקפה עם מיכל צפיר”
18-4-2020
7 עלי חסה ערבית שטופה להניח בצלחת … קרא עוד

של “פטל שף” שף ויועץ קולינרי במיוחד לראש השנה
1 חתיכת חזה עוף שלם לעסות במעט שמן זית מלח ופלפל
לצרוב … קרא עוד

של “פטל שף”
שף ויועץ קולינרי
מצרכים
פילה דניס טרי
ירקות שורש-גזר/סלרי/כרישה /זוקיני/בצל
סגול/עגבנית תמר / מעט עלי סלק ירוק קצוצים וחלוטים
– מנגו
-רימון
– תיבול … קרא עוד

החלטתי להכין אוכל למחר, מכירה את עצמי יכולות להיות לי המון כוונות טובות לאכול מחר בריא אבל אם לא נערכתי … קרא עוד

חג מתן גבינה? לאו דווקא!
הרבה עבודה? ממש לא!
טעים? בטירוף! (וגם מזין).
הנה אחד המתכונים האהובים עלי, שמתאים מאוד לרוח החג מכיוון … קרא עוד

זריקת המרץ שלי בבוקר
אני אוהבת שייקים בבוקר.
זה קל,
זה מהיר,
זה ממלא אותי באנרגיה וזה טעים טעים טעים.
השייק הוא גם פתרון מעולה … קרא עוד

החלטתי להכין אוכל למחר, מכירה את עצמי יכולות להיות לי המון כוונות טובות לאכול מחר בריא
אבל אם לא נערכתי … קרא עוד

של אושר אלדלמן 2 גברים ומקרר
– 4 מנות
מצרכים:

2-3 קישואים חתוכים לרבעים ופרוסים דק
2 סלקים קטנים
חתיכת דלעת (5 על … קרא עוד

של אושר אלדלמן 2 גברים ומקרר
– 4 מנות
מצרכים:

4 יח’ פילה סלמון – 150 גרם כ”א
חצי כפית מלח
לסלסה

1 אבוקדו גדול … קרא עוד

של סימה ביטון
מרכיבים:
3 כפות שמן זית
1 בצל קצוץ דק, דק
1 כף כמון
400 גרם חזה עוף טחון
2 כוסות עדשים מבושלות … קרא עוד

——————————————————–
מתכון באדיבות היועצת לתזונה בריאה ורו פוד – דפנה אמון
מרכיבים:
———-
לטורטיות ( 18 יחידות)
מייבש-מזון* אם אין מייבש אפשר פשוט להכין טורטיות … קרא עוד

מתכון מאת: שף מלון קראון פלאזה סיטי סנטר – קובי אביטן
The 11th Floor – מסעדת הקומה ה-11
מרכיבים:
קוביות דג טרי (איזה … קרא עוד

—————————————————–
המתכון באדיבות שף מלון דן אכדיה- גולן ישראלי
מצרכים ל 10 מנות :
————————
• 5 לבבות חסה ערבית
• 4 יחידות עלי סלנובה
• … קרא עוד

————————————–
המתכונים באדיבות הילה וידבסקי נטורופתית
מצרכים:

———-
1 גזר חתוך לחצאי ירח
1 בצל חתוך לרצועות דקות
1 כוס קוביות דלעת
1 גמבה חתוכה לרצועות
2 כוסות … קרא עוד

———————————————
המתכון באדיבות הילה וידבסקי נטורופתית, מתכונאית ומנחת סדנאות בישול
מצרכים:

———-
2 כוסות גריסי פנינה- להשרות כ4 שעות במים
2 כוסות מש מבושל/ מונבט
קוביית … קרא עוד

————
המתכון באדיבות מלחינת האוכל – הדר גלר
רכיבים:

———
ביצה קשה טריה (חותכים ל6 ומפזרים מעל)
2 עגבניות בינוניות אדומות אבל קשות
מלפפון אחד גדול
רבע … קרא עוד

——————————
מתכונים באדיבות השף אודי ברקן
שני גברים ומקרר עם אודי ואושר
מצרכים:

———-
• 3 כפות שמן זית/קוקוס/קנולה
• 3 שיני שום פרוסות
• 10 ס”מ … קרא עוד

—————————————
מתכון באדיבות אביבית רפואה טבעית Natural Avivit
רכיבים:
———–
1 ו- 1/2 כוס שעועית מש מונבטת
1/2 צרור קטן פטרוזיליה
1/2 בצל סגול קצוץ
2-3 שיני … קרא עוד

————————————————–
מתכון באדיבות המנחה לאורח חיים בריא ורו -פוד – דפנה אמון
לסלט זוגי:

————
8 עלי חסה קצוצים גס
1 זוקיני טרי חתוך לאטריות … קרא עוד

———————————–
המתכונים באדיבות הילה וידבסקי ולימור בן יאיר
חברה לקידום אורח חיים בריא בארגונים
מצרכים:
———
2 כוסות פריקי, לשטוף היטב
1 כוס עדשים שחורות מונבטות
(ניתן … קרא עוד

מתכון מאת: זוהר לוסטיגר-בשן
{ 6 מנות }:
מרכיבים
————————-
200 גרם אטריות שעועית
1 כוס פולי אדממה קפואים ללא
תרמילים
1/2 1 כוס כרוב אדום … קרא עוד

מתכון באדיבות הילה וידבסקי, נטורופתית
מצרכים:

———-
1 כוס אורז מלא/ אדום/ פרא
1 בטטה חתוכה לקוביות
כוס אפונת גינה
כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
1 בצל … קרא עוד

– מתכון באדיבות דפנה אמון, מדריכה לבריאות טבעית ורו- פוד
מצרכים:

———-
5 עלי חסה חתוכים גס
3 מקלות סלרי קצוץ
1 תפוח לפרוסות … קרא עוד

בצק פסטה כתום/אדום –
מתכון באדיבות היוצר הקולינארי – משה גלפרין
100 גרם קמח דורום
50-60 גרם מחית ירק (גזר /סלק)
1 כף שמן … קרא עוד

מאת השפים אודי ברקן ואושר אידלמן
——————————————
מצרכים:
•4 עגבניות
•1 שן שום
•מיץ מחצי לימון
• צי פלפל חריף ירוק ( או 1 אדום )
•חצי … קרא עוד

המתכונים באדיבות השפים- אודי ברקן ואושר אידלמן
תרד מוקפץ עם שום וצ’ילי

——————————
מצרכים:
• 2 כפות שמן זית
•1 כפית שום כתוש
•1 כפית צ’ילי … קרא עוד

של אודי ברקן ואושר אידלמן
4 מנות
מצרכים:

לעוף
• 400 גרם חזה עוף נקי 2 יח’
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף … קרא עוד

של אושר אידלמן ואודי ברקן
מצרכים:
לדלעת
• דלעת יפנית/דלורית קלופה וחתוכה לקוביות.
• 3 שיני שום כתושות
• עלים מ 10 גבעולי טימין
• 4 … קרא עוד

מאת הנטורופתית הילה וידבסקי
מצרכים:

כרובית בינונית
2 יחידות שומר
1 בצל לבן גדול
4 שיני שום
2 כפות טחינה גולמית משומשום מלא
כוס קוואקר דק
רבע צרור … קרא עוד

של אודי ברקן ואושר אידלמן
4 מנות
מצרכים:

לסלמון
• 500 גרם פילה סלמון עם עור
• 3 כפות שמן זית
• מלח/פלפל שחור גרוס
לסלט

• 8 … קרא עוד

שניצל טופו, תבשיל עדשים, בורגול וקטשופ בייתי בריא
מתכון מאת הנטורופתית הילה וידבסקי
שניצל טופו

מצרכים:
קוביית טופו 300 גרם
למרינאדה:
2 כפות סויה
1 כפות טחינה … קרא עוד

מתכון מאת השפים והתזונאים: אודי ברקן ואושר אידלמן
2 מנות
מצרכים:

לקרם קשיו וכוסברה-
כדאי להכין כמות גדולה ושומרים במקרר,
הקרם הולך נפלא עם … קרא עוד

מתכון מאת סמדי בומבה

מצרכים:
ראשי ארטישוק
שומר
פולים
כרפס
בצל
1/2 ק”ג בשר עוף טחון
1/2 לימון טרי
כוסברה פטרוזיליה
פירורי לחם מחיטה מלאה (בפסח אפשר פירורי מצה … קרא עוד

מתכון מאת נדיה סבתאן ואבי ציטרשפילר ההרבליסט הקליני
חוות דרך התבלינים בית לחם הגלילית
אבי ציטרשפילר
לבצק :
1 ק”ג קמח
1 כף שמרים יבשים
1 … קרא עוד

מתכון מאת המדריכה לבריאות טבעית ורו פוד – דפנה אמון
3 זוקיני טריים מקולפים וחתוכים באמצעות קולפן זוליאנים או ספירולייזר
2 … קרא עוד

מצרכים:
1.5 ליטר מים
1 בצל
1 גזר
1 מקל סלרי
חצי כרובית
1 תפוח
6 עלי דפנה
1 מקל קינמון
6 חתיכות הל4 חתיכות פלפל שחור
אופן ההכנה לציר … קרא עוד

•1 ק”ג תרד שטוף
•1/2 ק”ג פטריות פורטבלו
•1/2 ק”ג פטריות שמפיניון
•כפית מלח
•100 גרם שקדים קלויים
•100 גרם קמח חומוס או 200 גרם … קרא עוד

מתכון מאת: השף גל ברזילי
מתוך התוכנית: “לבחור נכון עם מיכל צפיר” בערוץ עשר
תבשיל קטניות עם קרם קשיו וקוקוס. בגרסה הרגילה … קרא עוד

מתכון מאת: 2 גברים ומקרר ( אודי ברקן ואושר אידלמן )
מרכיבים:
לדוא’ה מצרית
• 100 גרם שומשום קלוי
• 100 גרם גרם אגוזי … קרא עוד

מתכון מאת: שאול בן-אדרת
בתוכנית: “לבחור נכון עם מיכל צפיר” בערוץ עשר
4 מנות
• 400 גרם חזה עוף טחון
• 1 גמבה קצוצה … קרא עוד

מתכון של אביבית ארז
רכיבים:
כוס כוסמת לאחר השריה של 3 שעות, שטופה ומסוננת
2 סלקים בינוניים (או 1 גדול) חתוכים לקוביות
חופן פטרוזיליה … קרא עוד

מתכון טעים שאהוב על כל בני הבית (זמן הכנה כרבע שעה)
~~~~~~~~~~~~~~~~
מצרכים (3-4 מנות):
4-5 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות
2 קישואים, 1 … קרא עוד

מה דעתכם לגוון את תפריט ארוחת הצהריים או הערב??
מתכון מפתיע לכרוב ממולא עם….קינואה! עשיר בויטמינים ומינרלים והמון המון טעם:
1 כרוב … קרא עוד

קציצות עדשים כתומות זה בדיוק מה שמתחשק לי היום. המתכון לפניכם.
מצרכים ל26 קציצות:
כוס עדשים כתומות שטופות
בטטה קלופה חתוכה לקוביות
בצל סגול … קרא עוד

מבשלים פסטה (רצוי מקמח מלא)
בזמן שהיא מתבשלת, בבלנדר מרסקים:
1.5 אבוקדו
שן שום
כוס עלי תרד
חצי כוס פקאנים (טבעיים, לא מסוכרים)
שליש כוס … קרא עוד

מרכיבים:
חצי כוס שיבולת שועל
שזיף טרי חתוך
חצי כוס מים רותחים
ומעט קינמון
אפשר להמתיק עם כפית דבש
להמתין דקה וזה מוכן.

– מנה מולטי בריאה שהיא מנה נפלאה, טעימה, בריאה ורק ב-10 דקות הכנה.
המצרכים:
1 בצל
2 שיני שום
4 כרעיים של עוף
3 … קרא עוד

קל מאוד להכנה.
מצרכים:
2 קישואים
2 גמבות
2 פלפל
2 שיני שום
3 עגבניות חתוכות לרבעים
1 בצל חתוך … קרא עוד

מנת חלבון קלה מאוד להכנה ומאוד טעימה
מצרכים:
כוס אורז מלא
גזר בינוני מגורר
1.5 כוסות תערובת קטניות שהונבטו*: שעועית מאש, שעועית אדומה,
עדשים … קרא עוד

ובכל זאת מה יש כאן?
זרעי צ׳יה שהושרו במשקה שקדים עליהם כף רימונים וחופן אגוזים וחמוציות.
מעדן טעים ומזין וכל הסוד הוא … קרא עוד

3 עלי חסה
3 עלי קייל
2 מלפפון עם הקליפה
4 גבעולי סלרי
2 ס”מ שורש ג’ינג’ר מקולף
לימון קטן מקולף
2 תפוחים.
שמים הכל … קרא עוד

רכיבים:
תפוח ירוק
שני עלי קייל
ארבעה עלי חסה בשני צבעים
פרוסת ג׳ינג׳ר טרי
פרוסת לימון
כפית דבש מלכות
כפית שמן קוקוס
שתי כוסות מים
הכנה:
דקה בבלנדר ולשתות לרוויה.

מתכון של הנטורופתית *נועה פורמן

חומרים:
עלי לזניה
2 דלורית פרוסות דק (אין צורך לקלף)
תימין / רוזמרין
2 פרסה, פרוסה דק
4 קישואים פרוסים דק
מלח … קרא עוד

אתם יודעים מה היה מבחינתי שיא הבישול שלי בעבר? חביתה.
כשהתחלתי לנהל אורח חיים בריא לא רציתי לוותר על ההישג הקולינרי … קרא עוד

אני מתה על דגים, חלבון איכותי, טעים ובריא. והכי חשוב – קל מאוד להכנה, מינמום מצרכים,
מינימום זמן ומקסימום טעם. הפעם … קרא עוד

מאת שף מרב פוריץ
אז מה צריך….
1.5 ק”ג סטייק פרגית נקי משומן ועור/ פילה עוף/פרוסות סינטה נקיה /פילה דג ים/אנטיפסטי ירקות
1 … קרא עוד

של השף משה שגב
4 מנות
לעוף:
2 חזות עוף שלמים, מנוקים ומופרדים
לשתי אונות כל אחד
4 כפות שמן זית
1 כפית מלח גס
1/2 … קרא עוד

המרכיבים:

800 גרם בשר בקר רזה חתוך לקוביות.

בכל קובייה של בשר לעשות חריץ ולשים שום טרי.

את הבשר להשרות ברכז רימונים לרבע … קרא עוד

מתכון של השף שגב משה

אפשר להגיש לכל סועד נתח שלם, ואפשר לפרוס את חזות העוף אחרי הצלייה, ולהגיש למרכז השולחן, … קרא עוד

חשיבות ארוחת הבוקר: שנים חייתי בהרגשה שאם אני אוכלת בבוקר נפתח לי התאבון ואז כל הזמן אני רוצה לאכול, לכן … קרא עוד

המרכיבים:
חצי קילו קמח כוסמין
חצי קילו קמח מלא מנופה
25 גרם שימרית
1 1/4 כוסות מים פושרים
1 כף  דבש או סירופ מייפל אורגני
1 … קרא עוד

המרכיבים:

שתי כוסות עדשים

שלוש כוסות מים.

בצל

צרור כוסברה

גזר מגורד (אפשר גם קישוא)

כפית שמן זית

טיפה מלח ומעט כמון

שתי ביצים

אופן ההכנה:

שתי כוסות עדשים שטופות … קרא עוד

המרכיבים:

עוף טחון

עגבניות

גזר

קישוא

בצל

פטרוזיליה

שן שום

מלח

אופן ההכנה:

להעמיד סיר עם רוטב עגבניות , בקערה לערבב עוף טחון, גזר, קישוא ובצל מגורדים פטרוזיליה קצוצה ושן … קרא עוד

המרכיבים:

חזה עוף

ביצה

פירורי לחם מחיטה מלאה

סויה ותבלינים

חרדל

אופן ההכנה:
משרים את חזה העוף בסויה כשעה טובלים  במעט ביצה פרורי לחם חיטה מלאה ותבלינים … קרא עוד

מרכיבים:

נתחי סלמון

שמן סומסום

רוזמרין

מלח אטלנטי

אופן ההכנה:

פורסים את נתחי הסלמון, מורחים שמן על נתחים ומפזרים עלי רוזמרין ומלח אטלנטי.

תוספות מומלצות למנה: פרוסות … קרא עוד

(גריסי פנינה עם בצל וגזר וסלט ירקות תרד ורימונים.)

המרכיבים:
חמישה נתכים של דג סלמון

שלושה לימוני ליים מקולפים

שלושה בצלים חתוכים לרצועות

שלושה קישואים … קרא עוד

המרכיבים:

כרובית לבנה ורעננה

2 ראשי ברוקולי

1 יוגורט עיזים

200 גרם בולגרית עיזים

50 גרם מוצרלה מגוררת

6 ביצים

2 שיני שום

מלח גס אפרו

פלפל שחור

כפית קארי

כף … קרא עוד

החומרים:

תערובת הקציצות:
700 גר בשר בקר מעורב עם בשר הודו

בצל קצוץ

גזר מגורד

פטרוזיליה קצוצה

פפריקה מתוקה ,מעט מלח.

רוטב עגבניות וארטישוק:

4 עגבניות מגורדות

רסק עגבניות

בצל … קרא עוד

החומרים:

בצל

כוס עדשים

2 גזרים

500 גרם חזה עוף טחון

אופן ההכנה:

שמים בסיר בצל אחד קצוץ עם כפית שמן זית. מוסיפים כוס עדשים ( … קרא עוד

החומרים:
שתי כוסות של תערובת אורז פרא, אורז מלא עגול ובסמטי,
תערובת נבטוטים חומוס מאש עדשים (יש בסופר באיזור המקרר)- לערבב ביחד
שמונה … קרא עוד

החומרים:

רוטב לקציצות:

בצל

פיטריות

עגבניות

עשבי תיבול

רסק עגבניות

שעועית ירוקה

הקציצות:

בשר טחון (500 גרם)

ביצה

גזר

קישוא

אופן ההכנה:

לקציצות, מערבבים הכל ביחד ומוסיפים תבלינים ואופים בתנור.

לרוטב, בסיר בצל קצוץ ופטריות … קרא עוד

החומרים:
פלפלים אדומים או צהובים (אפשר גם קישואים)
חצי קילו בשר טחון
אורז מלא
בצל
עשבי טיבול
לרוטב – בצל, שום, רסק עגבניות עגבניות מרוסקות, פטרוזיליה.
אופן … קרא עוד

חומרים:

נתח של חזה הודו

סויה

חרדל

אופן ההכנה:

לוקחים נתח של חזה הודו ומשרים אותו לילה שלם עם סויה וחרדל.

בצהרים מכניסים לתנור שחומם מראש … קרא עוד

החומרים:

בשר טחון (500 גרם)

ביצה

גזר מגורד

קישוא  מגורד (לסחוט מנוזלים)

אופן ההכנה:

מערבבים הכל ביחד ומוסיפים תבלינים  יוצרים קציצות ואופים בתנור.

יש אפשרות להכין רוטב … קרא עוד

החומרים:

4 נתחי סלמון

3 קישואים

לימון

בצל ירוק

עלי רוזמרין

מלח אטלנטי

שמן זית

 

אופן ההכנה:

על נייר האפייה מניחים את נתחי הסלמון עם העור כלפי מטה, מסביב … קרא עוד

החומרים:

200 גרם דג טרי קצוץ בסכין (בס, דניס או לוקוס)

פטרוזיליה

כוסברה

עגבניה

מיץ לימון

פירורי לחם מחיטה מלאה.

 

אופן ההכנה:
200 גרם דג טרי קצוץ בסכין … קרא עוד

החומרים:

3 שיני שום

2 גמבה

פלפל חריף ( אופציה)

2 גזרים – חתוכים לפרוסות

2 כרישה

כוסברה

לימון שלם מקולף קוביות

פפריקה אדומה

שלוש רבעי מים רותחים

רסק עגבניות … קרא עוד

החומרים:

2 כרישה

ארבע פלפלים אדומים

5 לימונים

שני שיני שום

צרור כוסברה

נתחי דג סלמון או דניס

 

אופן ההכנה:

במחבת עמוקה מניחה פרוסות  כרישה ורצועות  פלפלים אדומים … קרא עוד

החומרים:
פלפל אדום
 גזר
 כוסברה.
6 לימונים קטנים חתוכים קטן
5 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות
5 גזרים חתוכים קטן
נתחי סלמון

אופן ההכנה:
במחבת עמוקה ורחבה שמים:
6 לימונים קטנים … קרא עוד