אני אוהבת אוכל של בית מבלי שאאלץ להישאר בבית כל היום… ובנוסף האוכל חייב להיות
טעים
מזין
קל להכנה
אז הנה אחד המתכונים האהובים עלי,
שמתאים מאוד לרוח החג מכיוון שהתוצאה דומה מאוד לפשטידה
אך היא לא מכילה גבינות, קמח ואין צורך … קרא עוד

היום אנחנו מוזמנים לצהריים והתבקשתי להביא סלט, איך אני אוהבת לבוא בידיים מלאות (:
ובכלל עבורי זו הזדמנות להביא סלט שהוא לא מלכודת סוכר.
מכירים את הסלטים עם האגוזים המסוכרים, החמוציות והרוטב עם הדבש?
אז אמנם יש בסלט ירקות אבל כל התוספות ה״נחמדות״ … קרא עוד

מתכון קליל במיוחד!!
מצרכים:
2 מלפפונים קלופים חתוכים לקוביות
2 קולורבי קלופים חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
2 אפרסמונים חתוכים לקוביות
חופן כוסברה קצוצה
מיץ מחצי לימון
ושלוש פרוסות לימון חתוכות לקוביות
אופן ההכנה
לערבב הכל יחד.
אפשר לוותר על הכוסברה … קרא עוד

(מתכון של נועה פורמן – נטורופתית)
המצרכים:
1 כוס עדשים שחורות (אחרי השרייה במים של 12 שעות)
2 בצלים סגולים בינונים קצוצים
1/4 כוס אגוזי מלך
מעט שמן זית
1/4 כוס יין אדום
תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במים … קרא עוד

תוספת מרעננת וצבעונית לשולחן
המצרכים:
5-6 סלקים קלופים וחתוכים לרצועות
8 גזרים קלופים ופרוסים בפרוסות עבות
לרוטב:
חומץ בן יין
שמן זית
רוזמרין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 220°, בינתיים מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב,
מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב.
מסדרים … קרא עוד

המצרכים:
כרובית (חיה) מגוררת (בפומפיה או בסלייסר – לא לשכוח לשטוף אותה היטב במים)
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
1 כף חרדל דיז׳ון
מיץ מלימון סחוט
3-4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
4 כפות עירית קצוצה/שמיר קצוץ (או גם … קרא עוד

3 קולורבי טריים קלופים
ותפוח עץ ירוק חתוכים לג׳וליאנים
שלוש פרוסות לימון חתוכות לקוביות
חצי לימון סחוט
כף שמן סומסום
מעט מלח אטלנטי
מערבבים הכל יחד וזה טעייייייים!!

טחינה לבנה:
לשים בבלנדר:
1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל, פפריקה לפי הטעם
2 כוסות מים קרים (להוסיף עוד מים קרים/טחינה לפי המרקם המועדף)
טחינה סגולה:
למתכון של הטחינה הלבנה
יש להוסיף סלק שלם קלוף … קרא עוד

תוספת מרעננת וצבעונית לשולחן
המצרכים:
5-6 סלקים קלופים וחתוכים לרצועות
8 גזרים קלופים ופרוסים בפרוסות עבות
לרוטב:
חומץ בן יין
שמן זית
רוזמרין
מלח ופלפל
מחממים תנור ל – 220°C. בינתיים מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב,
מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב. מסדרים על נייר אפייה ואופים עד שהירקות מתרככים (35-40 דק׳).

מאת השף שגב משה
רכיבים לקערה משפחתית:
4 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים בעזרת קולפן לתלתלים דקיקים ויפים
2 מלפפונים עם קליפה חתוכים באותה צורה
1 זוקיני ירוק וטרי עם קליפה גם הוא חתוך באותה צורה
1 גזר קלוף מראש חתוך עם קולפן לתלתלים
לרוטב:
5 כפות שמן זית
1 כפית … קרא עוד

מאת מירב פוריץ
חומרים לסלט:
ראשי סלרי גדולים קלופים ונקיים
חופן עלי נענע נקיים ורעננים
10 יח’ משמש מיובש (או 1/2 כוס גוג’י ברי – אוכמניות מיובשות – חמוציות )
2 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון טרי סחוט
2-3 שיניי שום קצוצות דק
מלח ופלפל גרוס לפי … קרא עוד

מאת השפית עינת מזור המרכז לתזונה בריאה
6 מנות
החומרים:
2 כפות דבש
4 כפות רוטב סויה
2 כף חומץ תפוחים
1 כפית שמן שומשום
2 כפות שמן זית משובח
1 סלק קלוף, מגורר או חתוך למקלות דקים
6 גבעולי סלרי, שטופים ופרוסים דק
10 מלפפונים ירוקים, שטופים ופרוסים דק
400 גרם (כ-2 כוסות) צנוניות קטנות, פרוסות … קרא עוד

 

המרכיבים:

מגלגלים את עלי המנגולד כמו סיגרים וחותכים לרצועות דקות, מוסיפים כרישה חתוכה דק דק, אליהם מוסיפים איזה פרי שרוצים אני הוספתי אפרסמון,
אליהם מוסיפים חופן גרעיני דלעת.

רוטב:

שמים בבלנדר :

3 אגסים בשלים קלופים וחתוכים

חופן עלי נענע

גרידת לימון

מיץ מחצי לימון

כף שמן זית

מעט מלח

מעט מים

וקמצוץ שאטה.

מערבבים הכל ובוזקים לפני הגשת הסלט.

המרכיבים:

חצי כרוב סגול פרוס דק,

רבע כרוב לבן פרוס דק,

ראשי כרובית (טריה לא מבושלת) מפוררים ביד לראשים קטנים מאד,

חופן פטרוזיליה קצוצה,

אגוזי מלך שבורים,

אגוזי פקאן שבורים,

חמוציות,

גרגרים מרימון אחד.

לרוטב:

שתי כפות שמן זית, קצת שמן שומשום, כפית סילאן,

מעט רוטב ג’ינגר משומר קצוץ (של סושי) מלח ופלפל.

וריאציות: להוסיף פיטריות, גבינה מלוחה גרוזינית, פלחי הדר, לימון … קרא עוד

מצרכים:

שלושה סלקים טריים מגורדים
שני תפוזים מקולפים מפולטים לפלחים וחתוכים לריבועים

רבע כוס אגוזי מלך

רבע כוס צימוקים/ חמוציות

צרור עלי כוסברה קצוצים

שתי כפות שמן זית

מעט מלח אטלנטי.

אופן ההכנה:

סוחטים את הסלק ומערבבים בקערה עם שאר המרכיבים. במידה ורוצים להעשיר בחלבון או בפחמימה אפשר להוסיף חצי כוס קינואה מבושלת או רבע כוס בורגול מבושל (קר).

 

המרכיבים:

כרובית בינונית טריה שטופה היטב לא מבושלת מפוררת לפירורים (אפשר במגרדת או במעבד מזון)
חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן נענע קצוצה

חמישה אגוזי המלך מפוררים

שני עלי בצל ירוק קצוצים

גרעיני רימון (רימון בינוני)

כף שמן זית

מעט מלח

שתי כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:

לערבב את הכל ביחד.

מתכון מאת השף שגב משה

רכיבים לקערה משפחתית :

4 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים בעזרת קולפן לתלתלים דקיקים ויפים

2 מלפפונים עם קליפה חתוכים באותה צורה

1 זוקיני ירוק וטרי עם קליפה גם הוא חתוך באותה צורה

1 גזר קלוף מראש חתוך עם קולפן באותה צורה…כן גם הוא לתלתלים …..

לרוטב :

5 כפות שמן זית

1 כפית … קרא עוד

המרכיבים:

2 כוסות קינואה

בצל סגול

גמבה

קישוא

גזר

שמן זית או שמן קוקוס

אופן ההכנה:

לחתוך לקוביות קטנות בצל סגול, גמבה, קישוא, גזר, לאדות את הירקות קלות בסיר עם כפית שמן זית או שמן קוקוס להוסיף שתי כוסות קינואה שטופה היטב, לערבב ולהוסיף ארבע כוסות מים, ומעט מלח להביא לרתיחה להנמיך את האש לכסות חלקית וכשהמים מתאדים … קרא עוד

מתכון מאת: שפית אביטל סבג
מרכיבים:

( לכמות של 6 סועדים)

2 גזר

2 קישואים

2 סלק טרי

כוס גרגיר

רבע כוס גרעיני חמנייה

חבילת נבטי מאש

2 לימון רצוי ליים

2 כפות שמן זית

כפית מלח גס אטלנטי.

אופן ההכנה:

מגוררים את הגזר, סלק קישוא זוקיני, אפשרי במג’ימיקס עם מגררת חורים עבים, מערבבים בקערת ההגשה את כל הירקות, קולים במחבת בקלייה קלה … קרא עוד

 

המרכיבים:

פסטה מחיטה מלאה

סלק

סלארי

בצל ירוק

שמן זית

מלח

לימון
אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה במים עד שהיא רכה (לא מאוד) חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ומוסיפים לפסטה מתבלים בשמן זית, מלח , לימון.

סלט סלק עם פטרוזיליה

 

המרכיבים:

סלק

פטרוזילייה

שמן זית

מלח

לימון

כמון
אופן ההכנה:

חותכים את הסלק לפרוסות לאחר שהרתחנו והוא רך,מתבלים בשמן זית, מלח , כמון

ומוסיפים מלמעלה את הפטרוזיליה.

 

המרכיבים:

פטריות

מלפפון

עגבנייה

נבטים

פלפל אדום

(ניתן להוסיף כל ירק שאוהבים)

גבינה צפתית

 

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות לקוביות ואת הנבטים מוסיפים כמעט שלמים מתבלים בשמן זית, מלח , פלפל ומוסיפים גבינה צפתית 5% שחתוכה לקוביות.

בתיאבון!

 

המרכיבים:

קינואה

עדשים

חצי סלק

חצי קישוא

גזר

בצל ירוק קצוץ

נבטי חמנייה

מלח ופלפל

ג’ינג’ר טרי

שמן שומשום

שמן זית

מיץ לימון או מיץ מחצי תפוז

חסה ועלי בייבי (לא חייב)

 

אופן ההכנה:

את הקינואה והעדשים מבשלים בישול קצר במים חמים. מוסיפים רצועות דקות חצי סלק, חצי קישוא, גזר, בצל ירוק קצוץ, נבטי חמנייה קצוצים גס וג’ינג’ר טרי מגורר לפי הטעם.

מתבלים עם מלח ופלפל … קרא עוד

 

ניתן להגיש חם או קר, כסלט או כארוחה שלמה

מנה עשירה בוויטמינים ובחלבון מהצומח

החומרים:

2 כוסות תערובת של קינואה, בורגול ועדשים כתומות (לפי היחס המועדף עליכם)

בצל סגול

גזר

קישואים

פלפל צהוב ואדום

פטריות

אפונה

שמן קוקוס

 

אופן ההכנה:

להשרות את תערובת הבורגול, הקינואה והעדשים הכתומות במשך 10 דקות במים פושרים ולשטוף היטב.

לחתוך לקוביות את הבצל ולהקפיץ במחבת עם שתי כפיות … קרא עוד

 

החומרים:

עלי חסה

עלי תרד
פטרוזיליה

כוסברה

נענע

תלתלי גזר

עגבניה

מלפפון

כוס אפונת גינה

 

אופן ההכנה:

את העלי חסה והתרד יש לקרוע ביד. קוצצים דק את הפטרוזיליה, כוסברה ונענע ומוסיפים לקערה. את תלתלי הגזר יוצרים בעזרת הקולפן. חותכים לקוביות את המלפפון והעגבניה ומערבבים את כל הירקות ביחד.

הרוטב:

רבע כוס גרעיני דלעת

2 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון טרי

חצי כפית דבש

חצי כפית … קרא עוד

 

החומרים:
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור נענע
בצל סגול קצוץ דק
שקדים פרוסים
חופן חמוציות
קוביות גבינת עיזים 5%
שתי כפות בורגול שהושרה במים כשעה.

אופן ההכנה:
קוצצים דק את הפטרוזיליה, כוסברה ונענע. מערבבים את שאר החומרים  ומוסיפים מלח לימון ושמן זית. ניתן להחליף את הלימון בחומץ בלסמי, ולמי שלא … קרא עוד

 

החומרים:

צרור עלי ריחן
2 כוסות מיץ לימון (להתחיל מאחת ולהוסיף לפי הטעם האישי)
כוס אגוזי מלך
4 תמרים ללא גלעין
2 שיני שום קלופות

 

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים בבלנדר ולקצוץ. לשמור את הרוטב במקרר ובכל פעם לשדרג תבשיל אחר.

ניתן להוסיף פחות לימון ואז זו אופציה לממרח מעולה.

 

ממטבחה של אביטל סבג

חומרים: (לכמות של 4 סועדים):

חבילת אטריות סובה(כוסמת) 250 גרם
כוס אורוגולה

כוס כוסברה

קולורבי

100 גרם טופו

3 ענפי בצל ירוק

פלפל צילי

2 כפות שמן שומשום

2 כפות רוטב סויה אורגני

כף שומשום שחור

לימון כאפשרות.

 

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן,בין 5-7 דקות, יש להיזהר מבישול יתר על-מנת  לשמור על מרקם וצורת האיטריה, לאחר הבישול … קרא עוד

החומרים: לכמות של 6 סועדים.
2 חבילות פטרוזיליה
2 חבילות אורוגולה
 רבע כוס בזיליקום
כוס אצות היזיקי
כף גינג’ר טחון
רבע כוס חמוציות
2 לימונים
כפית מלח גס
2 כפות שמן זית.

אופן ההכנה:
משרים את אצות ההיזיקי במים פושרים למשך רבע שעה, שוטפים ומסננים.
קוצצים את כל … קרא עוד

חומרים:
סלק אדום
עלי מנגולד
שמן זית ומלח לימון.

אופן ההכנה:
מרתיחים את הסלק האדום עד מרכך וגם את עלי מנגולד (מוסיפה את העלים להרתחה רק מאוחר יותר כי לסלק לוקח הרבה יותר זמן להתרכך)
וחותכים אותם, טובלים  בשמן זית מלח ולימון.