Facebook Views

סלט שהוא ארוחה מתכון של דפנה אמון- מתוך התוכנית “בית וקפה עם מיכל צפיר”
18-4-2020
7 עלי חסה ערבית שטופה להניח בצלחת בצד.
בקערה גדולה:
1 כרוב ירוק קטן חתוך
1 אבוקדו גדול בשל קוביות
2 מקלות סלרי חתוך
3 גבעולי בצל ירוק
1 בטטה גדולה אפויה קלופה וחתוכה לקוביות
לרוטב:
בקערה מיץ לימון סחוט טרי מלח … קרא עוד

של “פטל שף” שף ויועץ קולינרי במיוחד לראש השנה
1 חתיכת חזה עוף שלם לעסות במעט שמן זית מלח ופלפל
לצרוב על מחבת חמה עד לעשייה.
להוציא לכסות מעט להמתין כ10 דק, ואז לחתוך לקוביות.
בקערה לערבב:
קוביות ירקות של:
– מלפפון, צנונית, בצל ירוק
עגבניות שרי חצויות, פלפלים בשלל צבעים,
ברוקלי חלוט, לבבות ארטישוק (מוכנה מצנצנת) … קרא עוד

של אושר אלדלמן 2 גברים ומקרר
– 4 מנות
מצרכים:

2-3 קישואים חתוכים לרבעים ופרוסים דק
2 סלקים קטנים
חתיכת דלעת (5 על 8 ס”מ) – ללא קליפה
1 יח’ חסה אייסברג – מופרדת לעלים
חצי צרור בצל ירוק – קצוץ
עלים מ-1 צרור בזיליקום
קופסה בייבי מוצרלה (150 גרם) -מסוננת
לרוטב

מיץ וגרידה מ-2 יח’ ליים קטנות
2 כפות … קרא עוד

של דפנה אמון
================
מה צריך לממרח?

================
1 כוס אגוזים
חופן פטרוזיליה/כוסברה
חופן שמיר
גבעול בצל ירוק
גבעול סלרי קצוץ
חצי אצת נורי לסושי *רשות
2 כפות מיץ לימון
חצי תמר
עד חצי כוס מים.
==============
אופן הכנה לממרח:

==============
במעבד מזון מניחים את כל המרכיבים וטוחנים על פולסים עד קבלת ממרח.
המנעו מטחינת יתר. כייף שהדברים לא לגמרי טחונים.
======================
להגשה:

=====
ניתן למלא פלפלונים צבעונים ולהניח על … קרא עוד

—————————————————–
המתכון באדיבות שף מלון דן אכדיה- גולן ישראלי
מצרכים ל 10 מנות :
————————
• 5 לבבות חסה ערבית
• 4 יחידות עלי סלנובה
• 1 עלי חרדל
• 1 עלי חזרת
• 1 עלי מיזונה
• 1 כובע הנזיר
• 30 יחידות שרי צהוב
• 30 יחידות שרי תמר
• 1 בצל סגול
• 10 ביבי מלפפון
• 1 … קרא עוד

————
המתכון באדיבות מלחינת האוכל – הדר גלר
רכיבים:

———
ביצה קשה טריה (חותכים ל6 ומפזרים מעל)
2 עגבניות בינוניות אדומות אבל קשות
מלפפון אחד גדול
רבע בצל סגול
3 ענפי כוסברה כוסברה
1-2 ענפי שמיר
1-2 ענפי נענע
1-2 ענפי פטרוזיליה
2 צנוניות
חצי גמבה אדומה או פלפל ירוק
2 עלי חסה ערבית
חצי פלפל חריף ירוק
אופציה : 2 כפות גרגירי חומוס מבושלים
2 כפות … קרא עוד

—————————————————
מתכונים באדיבות השף אודי ברקן
שני גברים ומקרר עם אודי ואושר
מצרכים:
———-
• 2 קלחי תירס טרי
• 1 מנגו קטן קלוף וחתוך לקוביות
• חצי בצל סגול פרוס
• 2 עגבניות חתוכות לשמיניות
• צרור כוסברה קצוצה
• חצי פלפל חריף קצוץ
לרוטב:
———
• 2 כפות שמן זית
• כף מיסו בהיר
• כפית חרדל
• כף רוטב סויה
• 1 שן שום … קרא עוד

————————————————–
מתכון באדיבות המנחה לאורח חיים בריא ורו -פוד – דפנה אמון
לסלט זוגי:

————
8 עלי חסה קצוצים גס
1 זוקיני טרי חתוך לאטריות באמצעות ספירולייזר או אפשר להשתמש ב- 1
כוס אטריות שעועית (להכנה מהירה במים חמים)
2 מלפפונים חתוכים לזוליאנים
רבע כוס אצות ווקאמה מושרות בחצי כוס מים למשך 5 דקות (שמרו את המים להכנת … קרא עוד

————————-
המתכונים באדיבות הילה וידבסקי נטורופתית,
מתכונאית ומנחת סדנאות בישול
מצרכים:

———
כוס עדשים כתומות
1 עלה דפנה
3-4 כפות שמן זית
1 בצל לבנים חתוכים דק
רבע כוס צנוברים
3 שיני שום כתושים
כף וחצי רסק עגבניות איכותי
חצי כפית זרעי כוסברה
חצי כפית כמון
כוסברה
מיץ מחצי לימון
לעיטור:
עלי כוסברה קצוצים ופפריקה
אופן ההכנה:

————–
1. לשטוף את העדשים במים, לבשל אותם בסיר עם מים ועלה דפנה.
2. … קרא עוד

———————————–
המתכונים באדיבות הילה וידבסקי ולימור בן יאיר
חברה לקידום אורח חיים בריא בארגונים
מצרכים:
———
2 כוסות פריקי, לשטוף היטב
1 כוס עדשים שחורות מונבטות
(ניתן להשתמש בעדשים שחורות מבושלות ללא הנבטה)
1 סלק קטן, מבושל וחתוך לקוביות
½ צרור כוסברה, קצוצה, עלים בלבד
½ צרור פטרוזיליה קצוצה, עלים בלבד
½ צרור נענע, קצוצה, עלים בלבד
1 כוס בצל ירוק, חתוך … קרא עוד

מתכון מאת: זוהר לוסטיגר-בשן
{ 6 מנות }:
מרכיבים
————————-
200 גרם אטריות שעועית
1 כוס פולי אדממה קפואים ללא
תרמילים
1/2 1 כוס כרוב אדום פרוס דק
1/2 1 כוס כרוב לבן פרוס דק
2 סלקים פרוסים דק (או מגוררים גס)
1/2 1 כוס גזר מגורר גס
1/2 1 כוס נבטים (מש או סיניים)
1 כוס עלי כוסברה קצוצים גס
לרוטב … קרא עוד

מתכון באדיבות הילה וידבסקי, נטורופתית
מצרכים:

———-
1 כוס אורז מלא/ אדום/ פרא
1 בטטה חתוכה לקוביות
כוס אפונת גינה
כוס עגבניות שרי חתוכות לחצי
1 בצל לבן גדול חתוך לקוביות
כף שורש ג’ינג’ר חתוך לפרוסות דקות
עלי זעתר/ טימין טריים
1 כוס קרם קוקוס
מלח ים אטלנטי
1/2 כפית פלפל צ’ילי גרוס
150 גרם טופו
אופן ההכנה:

—————
1. בישול האורז במים רותחים (בישול צרפתי), … קרא עוד

– מתכון באדיבות דפנה אמון, מדריכה לבריאות טבעית ורו- פוד
מצרכים:

———-
5 עלי חסה חתוכים גס
3 מקלות סלרי קצוץ
1 תפוח לפרוסות דקות
1 פרוסת אננס לקוביות
חופן אגוזי-מלך
10 עלי פטרוזיליה
שמינית בצל סגול
למיונז-שקדים:

—————–
2 כפות חמאת שקדים (שקדימון)
מיץ מחצי לימון
שליש כוס מים
רשות – קמצוץ שום ומלח
אופן הכנה:

————-
בקערה קטנה מערבבים את מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
בקערה גדוחה … קרא עוד

מאת:הילה וידבסקי נטורופתית
מצרכים:

2.5 כוסות שעועית לבנה אחרי בישול
1 בצל סגול קטן
רבע צרור פטרוזיליה
חופן שמיר
חופן עלי נענע
1 לימון
2 כפות חומץ תפוחים
2 כפות שמן זית
חופן זית קלמטה/ זיתי טסוס
אופן ההכנה:

לבשל את השעועית עד ריכוך. לסנן ולקרר.
לחתוך את הבצל סגול לרצועות. לקצוץ דק את הירק: פטרוזיליה, נענע, שמיר
לערבב היטב בקערה את השעועית עם … קרא עוד

מאת הנטורופתית הילה וידבסקי
מצרכים:

4 גזרים מבושלים חתוכים לטבעות (עיגולים) בעובי של כ1 ס”מ.
2 שיני שום כתושות
חצי כפית כמון
כף שמן זית
כף מיץ מלימון טרי
תבלינים: מלח, פלפל שחור
חופן פטרוזיליה קצוצה (אפשר להמיר בכוסברה)
אופן ההכנה:

לבשל בסיר עם מים ומעט מלח את הגזרים כ10 דקות בערך, עד לחצי ריכוך. לסנן ולקרר.
בקערה לערבב את הגזרים … קרא עוד

Raw-Food, טבעוני
מתכון באדיבות המדריכה לבריאות טבעית ורו- פוד דפנה אמון
להכנת הרוטב:

– אפשרות 1:
חצי כוס צימוקים שחורים
חצי כוס מים
3 עגבניות מיובשות
כפית טימין טרי או יבש
– אפשרות 2:
2 כפות סויה
2 כפות סילאן
1 כף מירין -רשות
לסלט:

3 פטריות פורטבולו גדולות
1 אבוקדו בשל
10 עלי חסה
20 עגבניות שרי
10 צנוניות מיני מקולפות
מיץ מלימון
חופן עלי בזיליקום טרי
אופן ההכנה:

בוחרים … קרא עוד

של אודי ברקן ואושר אידלמן
4 מנות
מצרכים:

לעוף
• 400 גרם חזה עוף נקי 2 יח’
• 2 כפות שמן זית
• 1 כף חומץ בלסמי
• 2 כפות עלי אורגנו טרי קצוצים
• כפית שטוחה מלח + חצי כפית פלפל שחור גרוס
לסלט
.
• 2 יח’ שומר פרוס דק
• 2 יח’ קולורבי קלוף ופרוס דק
• 2 יח’ … קרא עוד

של אודי ברקן ואושר אידלמן
מצרכים:

לכרובית
• 1 כרובית גדולה מפורקת לפרחים
• 3 כפות שמן זית
• מלח ופלפל שחור
לטחינה

• חצי כוס טחינה גולמית מלאה
• חצי כוס טחינה גולמית
• 2 שיני שום כתושות
• מיץ וקליפה מגוררת מלימון אחד
• חצי כפית מלח
• כפית אבקת קארי הודי
• 150 גרם יוגורט
• חצי כוס מים קרים
להגשה

• … קרא עוד

של אודי ברקן ואושר אידלמן
4 מנות
מצרכים:

לסלמון
• 500 גרם פילה סלמון עם עור
• 3 כפות שמן זית
• מלח/פלפל שחור גרוס
לסלט

• 8 תפוחי אדמה קטנים לבישול מבושלים וחצויים
• 300 גרם או 3 כוסות שעועית ירוקה קצוצה גס
• 4 כוסות חסה סלנובה קצוצה גס
• 5 עגבניות תמר חתוכות לשמיניות
• חצי כוס זיתי קלמטה … קרא עוד

מתכון מאת השפית הטבעית ומאמנת התזונה – ענת דרור
מרכיבים:
לסלט
500 גר’ עדשים כתומות
1/2 צרור כסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
חופן גבעולי נענע
100 גר חמוציות
100 גר’ פקאן טבעי חתוך גס
גרגירים מרימון 1 (לא חובה)
לרוטב:
מיץ מ – 1/2 1 לימונים
1 כף שמן שומשום
1/4 כוס שמן זית
1 כף גדושה חרדל דיז’ון
8 כפות סילאן … קרא עוד

מתכון מאת המדריכה לבריאות טבעית ורו פוד – דפנה אמון
3 זוקיני טריים מקולפים וחתוכים באמצעות קולפן זוליאנים או ספירולייזר
2 גזרים חתוכים לזוליאנים
1 פלפל אדום חתוך לרצועות
1 כוס כרוב סגול מגורד
2-3 פטריות שמפיניון פרוסות
לרוטב:

4 כפות טחינה גולמית (או שקדימון)
2 תמרים
3-4 כפות מיץ לימון
1 כפית גינגר טרי מגורד
חצי שן שום
1 … קרא עוד

המתכונים באדיבות הילה וידבסקי נטורופתית
מתכון טבעוני ללא גלוטן
מצרכים:
2 סלקים גדולים
4 יחידות לבבות ארטישוק קפואות (להפשיר)
2 שיני שום
חופן פטרוזיליה
רבע כוס פקאן
8 עלי בזיליקום
1 לימון
שמן זית
חופן טימין טרי
מלח ים אטלנטי
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
לקלף את הסלקים ולבשל בסיר עם מים כ20 דק (עד ריכוך קל)
לסנן ולקרר.
בעזרת מנדולינה/ סלייסר לחתוך דק את הסלק לפרוסות
הכנת … קרא עוד

של ננה שרייר
מרכיבים:
– חצי כוס קוביות גבינת סוייה מעושנת
– אבוקדו בשל אך לא מדי
– חצי כוס חומוסים מבושלים
– גבעול סלרי קצוץ
– עלי נענע
– גרדת לימון מחצי לימון
– 2 כפיות בלסמי מצומצם
– מלח פלפל
– לימון ושמן זית
אופן הכנה:
לערבב הכול
לתבל
**ניתן לשים ברינג בכדאי שיצא אסתטי על הצלחת

היום ומחר יש הכבדה בחום ויש לי עבורכם מתכון קריר וקל
שמתאים בדיוק לימים כאלו – סלט אבטיח מרענן
2 כוסות קוביות אבטיח מתוק
חופן עלי רוקט או עליי ביבי או חסה עדינה
חצי כוס גבינה בולגרית עיזים חתוכה לקוביות
חצי בצל סגול קטן חתוך לטבעות דקות
2 כפות זיתים שחורים חתוכים
2 כפות שקדים מולבנים … קרא עוד

מתכון טעים שאהוב על כל בני הבית (זמן הכנה כרבע שעה)
~~~~~~~~~~~~~~~~
מצרכים (3-4 מנות):
4-5 חתיכות חזה עוף חתוכות לקוביות
2 קישואים, 1 בצל, 2 גזרים, 2 פלפלים אדומים וסלילת פטריות שמפיניון -חתוכים לקוביות.
מעט מלח אטלנטי, כמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, קורט פפריקה חריפה ומעט כרכום.
חופן פטרוזיליה קצוצה.
הכנה:
– מטגנים במחבת (נונסטיק)את קוביות העוף … קרא עוד

אני אוהבת אוכל של בית מבלי שאאלץ להישאר בבית כל היום… ובנוסף האוכל חייב להיות
טעים
מזין
קל להכנה
אז הנה אחד המתכונים האהובים עלי,
שמתאים מאוד לרוח החג מכיוון שהתוצאה דומה מאוד לפשטידה
אך היא לא מכילה גבינות, קמח ואין צורך לערבב או ללוש.
״מאפה״ כרובית קלי קלות.
רכיבים:
2 כרוביות חלוטות מפולחות לפרחים
2 בצלים קצוצים … קרא עוד

היום אנחנו מוזמנים לצהריים והתבקשתי להביא סלט, איך אני אוהבת לבוא בידיים מלאות (:
ובכלל עבורי זו הזדמנות להביא סלט שהוא לא מלכודת סוכר.
מכירים את הסלטים עם האגוזים המסוכרים, החמוציות והרוטב עם הדבש?
אז אמנם יש בסלט ירקות אבל כל התוספות ה״נחמדות״ שמניתי קודם, הופכות את הסלט ממזין למשמין!
אז קבלו ממני … קרא עוד

מתכון קליל במיוחד!!
מצרכים:
2 מלפפונים קלופים חתוכים לקוביות
2 קולורבי קלופים חתוך לקוביות
3 גבעולי סלרי חתוכים לפרוסות דקות
2 אפרסמונים חתוכים לקוביות
חופן כוסברה קצוצה
מיץ מחצי לימון
ושלוש פרוסות לימון חתוכות לקוביות
אופן ההכנה
לערבב הכל יחד.
אפשר לוותר על הכוסברה ואפשר לתבל במעט מלח ושמן זית או שומשום. לטעמי אין צורך אבל טעם הוא דבר אישי.
את הסלט … קרא עוד

(מתכון של נועה פורמן – נטורופתית)
המצרכים:
1 כוס עדשים שחורות (אחרי השרייה במים של 12 שעות)
2 בצלים סגולים בינונים קצוצים
1/4 כוס אגוזי מלך
מעט שמן זית
1/4 כוס יין אדום
תימין
מלח
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
מבשלים את העדשים במים רותחים כ- 20 דקות, מסננים אבל שומרים את מי הבישול.
במחבת מטגנים את הבצלים קלות בשמן … קרא עוד

תוספת מרעננת וצבעונית לשולחן
המצרכים:
5-6 סלקים קלופים וחתוכים לרצועות
8 גזרים קלופים ופרוסים בפרוסות עבות
לרוטב:
חומץ בן יין
שמן זית
רוזמרין
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל – 220°, בינתיים מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב,
מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב.
מסדרים על נייר אפייה ואופים עד שהירקות מתרככים כ 35-40 דק׳ׂׂ.

המצרכים:
כרובית (חיה) מגוררת (בפומפיה או בסלייסר – לא לשכוח לשטוף אותה היטב במים)
לרוטב:
2 שיני שום כתושות
1 כף חרדל דיז׳ון
מיץ מלימון סחוט
3-4 כפות שמן זית
1 כפית מלח
4 כפות עירית קצוצה/שמיר קצוץ (או גם וגם)
תוספת נחמדה – 3 כפות שומשום קלוי
מערבבים היטב את חומרי הרוטב, מוסיפים לכרובית … קרא עוד

3 קולורבי טריים קלופים
ותפוח עץ ירוק חתוכים לג׳וליאנים
שלוש פרוסות לימון חתוכות לקוביות
חצי לימון סחוט
כף שמן סומסום
מעט מלח אטלנטי
מערבבים הכל יחד וזה טעייייייים!!

טחינה לבנה:
לשים בבלנדר:
1/2 כוס טחינה גולמית משומשום מלא
שן שום כתושה
מיץ מחצי לימון
מלח, פלפל, פפריקה לפי הטעם
2 כוסות מים קרים (להוסיף עוד מים קרים/טחינה לפי המרקם המועדף)
טחינה סגולה:
למתכון של הטחינה הלבנה
יש להוסיף סלק שלם קלוף ומבושל ולטחון ביחד עם הטחינה.
טחינה ירוקה:
למתכון של הטחינה הלבנה
יש להוסיף חופן … קרא עוד

תוספת מרעננת וצבעונית לשולחן
המצרכים:
5-6 סלקים קלופים וחתוכים לרצועות
8 גזרים קלופים ופרוסים בפרוסות עבות
לרוטב:
חומץ בן יין
שמן זית
רוזמרין
מלח ופלפל
מחממים תנור ל – 220°C. בינתיים מערבבים בקערה את רכיבי הרוטב,
מוסיפים את הירקות ומערבבים שוב. מסדרים על נייר אפייה ואופים עד שהירקות מתרככים (35-40 דק׳).

מאת השף שגב משה
רכיבים לקערה משפחתית:
4 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים בעזרת קולפן לתלתלים דקיקים ויפים
2 מלפפונים עם קליפה חתוכים באותה צורה
1 זוקיני ירוק וטרי עם קליפה גם הוא חתוך באותה צורה
1 גזר קלוף מראש חתוך עם קולפן לתלתלים
לרוטב:
5 כפות שמן זית
1 כפית דבש
1 כף מיץ לימון טרי
1 שן שום … קרא עוד

מאת מירב פוריץ
חומרים לסלט:
ראשי סלרי גדולים קלופים ונקיים
חופן עלי נענע נקיים ורעננים
10 יח’ משמש מיובש (או 1/2 כוס גוג’י ברי – אוכמניות מיובשות – חמוציות )
2 כפות שמן זית
1/4 כוס מיץ לימון טרי סחוט
2-3 שיניי שום קצוצות דק
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
לקישוט:
כפות צנובר קלוי במחבת
10 עלי נענע יפים טריים
אופן ההכנה:
את … קרא עוד

מאת השפית עינת מזור המרכז לתזונה בריאה
6 מנות
החומרים:
2 כפות דבש
4 כפות רוטב סויה
2 כף חומץ תפוחים
1 כפית שמן שומשום
2 כפות שמן זית משובח
1 סלק קלוף, מגורר או חתוך למקלות דקים
6 גבעולי סלרי, שטופים ופרוסים דק
10 מלפפונים ירוקים, שטופים ופרוסים דק
400 גרם (כ-2 כוסות) צנוניות קטנות, פרוסות דק
מלח ופלפל … קרא עוד

 

המרכיבים:

מגלגלים את עלי המנגולד כמו סיגרים וחותכים לרצועות דקות, מוסיפים כרישה חתוכה דק דק, אליהם מוסיפים איזה פרי שרוצים אני הוספתי אפרסמון,
אליהם מוסיפים חופן גרעיני דלעת.

רוטב:

שמים בבלנדר :

3 אגסים בשלים קלופים וחתוכים

חופן עלי נענע

גרידת לימון

מיץ מחצי לימון

כף שמן זית

מעט מלח

מעט מים

וקמצוץ שאטה.

מערבבים הכל ובוזקים לפני הגשת הסלט.

המרכיבים:

חצי כרוב סגול פרוס דק,

רבע כרוב לבן פרוס דק,

ראשי כרובית (טריה לא מבושלת) מפוררים ביד לראשים קטנים מאד,

חופן פטרוזיליה קצוצה,

אגוזי מלך שבורים,

אגוזי פקאן שבורים,

חמוציות,

גרגרים מרימון אחד.

לרוטב:

שתי כפות שמן זית, קצת שמן שומשום, כפית סילאן,

מעט רוטב ג’ינגר משומר קצוץ (של סושי) מלח ופלפל.

וריאציות: להוסיף פיטריות, גבינה מלוחה גרוזינית, פלחי הדר, לימון … קרא עוד

מצרכים:

שלושה סלקים טריים מגורדים
שני תפוזים מקולפים מפולטים לפלחים וחתוכים לריבועים

רבע כוס אגוזי מלך

רבע כוס צימוקים/ חמוציות

צרור עלי כוסברה קצוצים

שתי כפות שמן זית

מעט מלח אטלנטי.

אופן ההכנה:

סוחטים את הסלק ומערבבים בקערה עם שאר המרכיבים. במידה ורוצים להעשיר בחלבון או בפחמימה אפשר להוסיף חצי כוס קינואה מבושלת או רבע כוס בורגול מבושל (קר).

 

המרכיבים:

כרובית בינונית טריה שטופה היטב לא מבושלת מפוררת לפירורים (אפשר במגרדת או במעבד מזון)
חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן נענע קצוצה

חמישה אגוזי המלך מפוררים

שני עלי בצל ירוק קצוצים

גרעיני רימון (רימון בינוני)

כף שמן זית

מעט מלח

שתי כפות מיץ לימון
אופן ההכנה:

לערבב את הכל ביחד.

מתכון מאת השף שגב משה

רכיבים לקערה משפחתית :

4 מקלות סלרי אמריקאי חתוכים בעזרת קולפן לתלתלים דקיקים ויפים

2 מלפפונים עם קליפה חתוכים באותה צורה

1 זוקיני ירוק וטרי עם קליפה גם הוא חתוך באותה צורה

1 גזר קלוף מראש חתוך עם קולפן באותה צורה…כן גם הוא לתלתלים …..

לרוטב :

5 כפות שמן זית

1 כפית … קרא עוד

המרכיבים:

2 כוסות קינואה

בצל סגול

גמבה

קישוא

גזר

שמן זית או שמן קוקוס

אופן ההכנה:

לחתוך לקוביות קטנות בצל סגול, גמבה, קישוא, גזר, לאדות את הירקות קלות בסיר עם כפית שמן זית או שמן קוקוס להוסיף שתי כוסות קינואה שטופה היטב, לערבב ולהוסיף ארבע כוסות מים, ומעט מלח להביא לרתיחה להנמיך את האש לכסות חלקית וכשהמים מתאדים … קרא עוד

מתכון מאת: שפית אביטל סבג
מרכיבים:

( לכמות של 6 סועדים)

2 גזר

2 קישואים

2 סלק טרי

כוס גרגיר

רבע כוס גרעיני חמנייה

חבילת נבטי מאש

2 לימון רצוי ליים

2 כפות שמן זית

כפית מלח גס אטלנטי.

אופן ההכנה:

מגוררים את הגזר, סלק קישוא זוקיני, אפשרי במג’ימיקס עם מגררת חורים עבים, מערבבים בקערת ההגשה את כל הירקות, קולים במחבת בקלייה קלה … קרא עוד

 

המרכיבים:

פסטה מחיטה מלאה

סלק

סלארי

בצל ירוק

שמן זית

מלח

לימון
אופן ההכנה:

מבשלים את הפסטה במים עד שהיא רכה (לא מאוד) חותכים את כל הירקות לקוביות קטנות ומוסיפים לפסטה מתבלים בשמן זית, מלח , לימון.

סלט סלק עם פטרוזיליה

 

המרכיבים:

סלק

פטרוזילייה

שמן זית

מלח

לימון

כמון
אופן ההכנה:

חותכים את הסלק לפרוסות לאחר שהרתחנו והוא רך,מתבלים בשמן זית, מלח , כמון

ומוסיפים מלמעלה את הפטרוזיליה.

 

המרכיבים:

פטריות

מלפפון

עגבנייה

נבטים

פלפל אדום

(ניתן להוסיף כל ירק שאוהבים)

גבינה צפתית

 

אופן ההכנה:

חותכים את כל הירקות לקוביות ואת הנבטים מוסיפים כמעט שלמים מתבלים בשמן זית, מלח , פלפל ומוסיפים גבינה צפתית 5% שחתוכה לקוביות.

בתיאבון!

 

המרכיבים:

קינואה

עדשים

חצי סלק

חצי קישוא

גזר

בצל ירוק קצוץ

נבטי חמנייה

מלח ופלפל

ג’ינג’ר טרי

שמן שומשום

שמן זית

מיץ לימון או מיץ מחצי תפוז

חסה ועלי בייבי (לא חייב)

 

אופן ההכנה:

את הקינואה והעדשים מבשלים בישול קצר במים חמים. מוסיפים רצועות דקות חצי סלק, חצי קישוא, גזר, בצל ירוק קצוץ, נבטי חמנייה קצוצים גס וג’ינג’ר טרי מגורר לפי הטעם.

מתבלים עם מלח ופלפל … קרא עוד

 

ניתן להגיש חם או קר, כסלט או כארוחה שלמה

מנה עשירה בוויטמינים ובחלבון מהצומח

החומרים:

2 כוסות תערובת של קינואה, בורגול ועדשים כתומות (לפי היחס המועדף עליכם)

בצל סגול

גזר

קישואים

פלפל צהוב ואדום

פטריות

אפונה

שמן קוקוס

 

אופן ההכנה:

להשרות את תערובת הבורגול, הקינואה והעדשים הכתומות במשך 10 דקות במים פושרים ולשטוף היטב.

לחתוך לקוביות את הבצל ולהקפיץ במחבת עם שתי כפיות … קרא עוד

 

החומרים:

עלי חסה

עלי תרד
פטרוזיליה

כוסברה

נענע

תלתלי גזר

עגבניה

מלפפון

כוס אפונת גינה

 

אופן ההכנה:

את העלי חסה והתרד יש לקרוע ביד. קוצצים דק את הפטרוזיליה, כוסברה ונענע ומוסיפים לקערה. את תלתלי הגזר יוצרים בעזרת הקולפן. חותכים לקוביות את המלפפון והעגבניה ומערבבים את כל הירקות ביחד.

הרוטב:

רבע כוס גרעיני דלעת

2 כפות שמן זית

3 כפות מיץ לימון טרי

חצי כפית דבש

חצי כפית … קרא עוד

 

החומרים:
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
צרור נענע
בצל סגול קצוץ דק
שקדים פרוסים
חופן חמוציות
קוביות גבינת עיזים 5%
שתי כפות בורגול שהושרה במים כשעה.

אופן ההכנה:
קוצצים דק את הפטרוזיליה, כוסברה ונענע. מערבבים את שאר החומרים  ומוסיפים מלח לימון ושמן זית. ניתן להחליף את הלימון בחומץ בלסמי, ולמי שלא אוהב פטרוזיליה וכוסברה ניתן להחליף בחסה.

 

החומרים:

צרור עלי ריחן
2 כוסות מיץ לימון (להתחיל מאחת ולהוסיף לפי הטעם האישי)
כוס אגוזי מלך
4 תמרים ללא גלעין
2 שיני שום קלופות

 

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים בבלנדר ולקצוץ. לשמור את הרוטב במקרר ובכל פעם לשדרג תבשיל אחר.

ניתן להוסיף פחות לימון ואז זו אופציה לממרח מעולה.

 

ממטבחה של אביטל סבג

חומרים: (לכמות של 4 סועדים):

חבילת אטריות סובה(כוסמת) 250 גרם
כוס אורוגולה

כוס כוסברה

קולורבי

100 גרם טופו

3 ענפי בצל ירוק

פלפל צילי

2 כפות שמן שומשום

2 כפות רוטב סויה אורגני

כף שומשום שחור

לימון כאפשרות.

 

אופן ההכנה:

מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן,בין 5-7 דקות, יש להיזהר מבישול יתר על-מנת  לשמור על מרקם וצורת האיטריה, לאחר הבישול … קרא עוד

החומרים: לכמות של 6 סועדים.
2 חבילות פטרוזיליה
2 חבילות אורוגולה
 רבע כוס בזיליקום
כוס אצות היזיקי
כף גינג’ר טחון
רבע כוס חמוציות
2 לימונים
כפית מלח גס
2 כפות שמן זית.

אופן ההכנה:
משרים את אצות ההיזיקי במים פושרים למשך רבע שעה, שוטפים ומסננים.
קוצצים את כל צמחי התבלין, מניחים בקערה יחד עם החמוציות,
מערבבים את המוצרים של הרוטב בשייקר:מיץ הלימון, מלח … קרא עוד

חומרים:
סלק אדום
עלי מנגולד
שמן זית ומלח לימון.

אופן ההכנה:
מרתיחים את הסלק האדום עד מרכך וגם את עלי מנגולד (מוסיפה את העלים להרתחה רק מאוחר יותר כי לסלק לוקח הרבה יותר זמן להתרכך)
וחותכים אותם, טובלים  בשמן זית מלח ולימון.