מרק דלעת עם עדשים סתוי
מתכון של השפית אביטל סבג
המרכיבים:
לכמות של 12 איש
500 גרם עדשים כתומים
5 פרסה- לוף- כרישה
1 ק”ג דלעת
6 שיני שום
שתי כפיות קארי
כפית פלפל
שלוש כפיות מלח גס אפור
כף שמן זית
ג’ינג’ר
סיר מרק
מים מעל גובה המצרכים כ 4 ליטר
בהגשה – להזליף על כל צלחת מעט מיץ לימון ושמן זית וקורט שומשום או המפ
אופן ההכנה:
משרים את העדשים למשך רבע שעה במים,
שוטפים היטב ומסננים .
שוטפים היטב את הירקות .
מסירים את קצוות הפרסות וקוצצים לעיגולים דקים.
קוצצים את יתר הירקות עם הקליפה ומקפיצים בשמן הזית למשך מספר דקות.
מערבבים יחד את התבלינים והשום ומוסיפים לירקות ומערבבים .
מוסיפים את המים ומבשלים למשך שעתיים על להבה נמוכה לאחר הרתיחה.
טוחנים עם מוט טחינה עד לקבלת מרקם חלק.
תגובות
עדיין אין תגובות.