מרק גריסי פנינה רוסי במבט מודרני
מתכון של השפית אביטל סבג
המרכיבים:
200 גרם גריסי פנינה לבנים אורגנים
100 גרם שעועית לבנה
חבילת פטריות שמפניון
סלרי אמריקאי חבילה
רבע קילו דלעת
4 פרסות או 4 בצלים
5 שיני שום
5-6 עלי בזיליקום
כפית פלפל שחור
כפית כמון
כפית כורכום
כף מלח גס אפור
2 כפות שמן זית
שלושה ליטר מים
אופן ההכנה:
משרים את השעועית למשך יומיים ומחליפים את המים פעמיים ביום,
שוטפים היטב במסננת את גריסי הפנינה עד שהמים יוצאים צלולים,
שוטפים וחותכים את הירקות , את הפרסות והסלרי לעיגולים דקים, את הדלעת לקוביות קטנות,
בסיר המרק יחד עם שתי כפות שמן זית מאדים את הירקות למספר דקות, מוסיפים את התבלינים ומערבבים.
מוסיפים את גריסי הפנינה והשעועית יחד עם המים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה ומבשלים למשך שעה וחצי נוספים.
תגובות
עדיין אין תגובות.