מרק ירקות
של השף שגב משה
רכיבים:
4 כפות שמן זית
4 שיני שום קצוצות
2 גזרים
2 מקלות סלרי
1 מקל כרישה
1 בצל אדום גדול
1 בטטה חתוכה לקוביות קטנות
1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות ויפות
צרור בצל ירוק פרוס דק לפרוסות (החלק הירוק)
3 עלי דפנה
1/2 פלפל טרי חריף
2 ליטר מים חמים
צרור תבלינים טריים:
4 גבעולי טימין
1 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור כוסברה
1 כף מלח גס
1/2 כפית פלפל לבן
1 כוס מלאה באטריות שעועית חלוטות במים
רותחים עד לרכות ומוכנות למאכל
אופן ההכנה :
את כל הירקות חותכים לקוביות קטנות ויפות ככל
שניתן.
בסיר גדול עם מעט שמן זית משזפים את הירקות
עד לגוון חום -זהוב
לבסוף מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
בשלב זה מנמיכים להבה אך עדיין דואגים שהמרק
יבעבע במקצת.
מבשלים על אש נמוכה למשך 30 דקות ולבסוף שכל
הירקות רכים אך עדיין שומרים על צורתם מתבלים
במלח ופלפל ומכניסים את כל צמחי התבלין
מערבבים ומשלימים טעמים עם מלח ופלפל .
בצלחות ההגשה מניחים מעט אטריות ומעל יוצקים
מהמרק.
מעטרים עם מעט שמן זית או עלים ירוקים ומגישים.
צילום: דלית שחם
תגובות
עדיין אין תגובות.