ממרחים
· עלי ראשד עם פטרוזילה שום מלח פלפל שמן זית, לטחון הכל ביחד.
· “חמאת” שום ועישבי תיבול. משמן קוקוס שום כתוש ועשבי גינה או ירוק אחר
· פסטו משודרג: טוחנים עלי בזיליקום, שום, אגוזי לוז קלופים או שקדים קלופים עם שמן זית. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
· דבש תמרים ושקדים 100% טבעי ללא תוספת סוכר של “שקד תבור”.
· ממרח דלעת ערמונים- אופים עד לריכוך דלעת ערמונים שעליה מעט פפריקה ושמן זית, מוסיפים שום, שמן זית מלח ומורחים.אחרי האפייה- למעוך ולהוסיף את השום, שמן זית ומלח.
· גם ממרח מתוק: ממרח שקדים וסילאן. שוטפים 250 גרם שקדים טבעיים משרים ללילה במקרר במים נקיים.מוציאים מסננים מהמים וקולפים את השקדים. מעבירים למעבד מזון חזק-טוחנים ומוסיפים כחצי כף שמן צמח (רצוי להחליף חלק בשמן אגוזים), כף סילאן, קורט מלח. מוסיפים חלב אורז עד לקבלת מרקם של משחה (קשה לתת כמות מדויקת-זה מאד תלוי בסוג השקדים).
· ממרח עגבניות מיובשות עם בזיליקום, שום, שמן זית ואגוזים
· טחינה גולמית משומשום מלא אורגני ומעל קצת קונפיטורה טבעית ללא תוספות של סוכר.
· גבינת עיזים עם מעט ממרח זיתים שמכינים לבד.
· גבינה עם עשבי תיבול ושום .
· גבינה לבנה שום עם פלפלים.
· גבינת ריקוטה עם דבש.
· גבינה לבנה, טחינה (אם אוהבים מתוק להוסיף טיפה דבש/סילאן)
· כף טחינה משומשום מלא מעורבבת עם כף סילאן או דבש- יוצא ממרח חלבה
· טפנאד זיתים ופלפלים קלוים, קולי פלפלים (אדומים/צהובים) בתנור וטוחנים עם זיתי קלמטה.
· אבוקדו עם בצל ירוק לימון שמן זית ,מלח ים, ממרח עגבניות מיובשות עם מעט סחוג
· ממרח שעועית או ליתר דיוק חומוס משעועית. מכינים בדיוק כמו את החומוס: השריה, בישול, מכניסים למעבד מזון, שום, שמן זית (אני שמה בחסכנות), מלח, פלפל ,כמון.
· טחינה גולמית משומשום מלא ומעל סילאן.
· גבינת סקי מעורבבת עם עגבניות תמר שנקצצו ישירות על הגבינה כדי לא לאבד מהעסיס שלהן, ועם מעט מלח גס ובזיליקום טרי.
· מעט פסטו ביתי, פרוסת בולגרית 3%, פלפל קלוי בתנור ולהזליף מלמעלה כמה טיפות של חומץ בלסמי
· גבינת רוקפור שחוממה מעט, עלה בזיליקום טרי, כמה טיפות לימון מלמעלה – אפשר לחמם כמה שניות במיקרו (טוב גם כמילוי של פטריות טריות קטומות רגלים)
· גבינה לבנה עד חמש אחוז, ולמרוח על הגבינה מעט ריבה ללא סוכר
· ממרח פלפלים צלויים: פורסת פלפלים בצבעים, מניחה על נייר אפייה, כמה שיני שום, מלח גס ופלפל שחור גרוס. אופה עד לריכוך ואז טוחנת הכל ומוסיפה כפית שמן זית. שומרת בצנצנת במקרר.
תגובות
עדיין אין תגובות.