מוס יוגורט תות שדה
של הנס וגלית ברטלה
מרכיבים:
4 גביעי יוגורט של 200 גרם כ”א 1.5% טבעי
1/2 גרידת תפוז
1/2 גרידת לימון
100 גרם סוכר ענבים
10 גרם אבקת ג’לטין
60 גרם מים קרים
1 מקל וניל
100 גרם שמנת מוקצפת חלש
מלית תות שדה:
500 תות שדה שטופים ומחולקים לרבעים
1/4 תפוז מגורר
לערבב בעדינות ולהשרות שעה
משרים א. ז’לטין במים קרים במשך 20 דק’.
מערבבים יוגורט, גרידות, גרגירי וניל סוכר.
ממיסים ז’לטין מושרה במיקרו במשך 20 שניות, הז’לטין חייב
להיות נמס ובחום הגוף לפחות מוסיפים בבת אחת ז’לטין מומס
ליוגורט ומערבבים מהר מאד וקצר מקפלים פנימה את הקצפת.
יוצקים את הנוזלים שנוצרו מהתות לתחתית הכוס, ממלאים חצי כמות
מוס היוגורט, מחלקים את תות השדה מעליהם מחלקים את שברי העוגיות,
מכסים עם מוס היוגורט שנותר, מקשטים בתות ועוגיות.
צילום: רינת ברק
תגובות
עדיין אין תגובות.