לזניה דלורית עם קישואים וכרישה ללא חלב
מתכון של הנטורופתית *נועה פורמן
חומרים:
עלי לזניה
2 דלורית פרוסות דק (אין צורך לקלף)
תימין / רוזמרין
2 פרסה, פרוסה דק
4 קישואים פרוסים דק
מלח גס
פלפל שחור
לרוטב בשמל:
4 כפות שמן זית
1/2 כוס קמח כוסמין
2 כוסות חלב אורז
2 שיני שום כתוש
קצת אגוז מוסקט מגורר
ענף תימין שלם
לרוטב העגבניות:
קילו עגבניות טריות חתוכות לארבע
2 שיני שום, כתושות
שמן זית
שני גזרים, חתוכים קטן
1 בצל, קצוץ
צרור בזיליקום טרי
צרור אורגנו טרי
כף שטוחה סוכר חום
אופן הכנה:
1. מחממים שמן זית בסיר גדול, מוסיפים את העגבניות, הגזר והבצל לתוך הסיר,
מערבבים מעט וסוגרים את הסיר לרבע שעה.
2. פותחים את הסיר, מוסיפים את שאר חומרי הרוטב וממשיכים לבשל כשעה בלהבה נמוכה .
3. טוחנים את הרוטב בבלנדר וטועמים.
4. בזמן שהרוטב על האש מסדרים את הדלורית בתבנית אפייה,
מזליפים מעל שמן זית ומפזרים מלח גס, תימין ו/או רוזמרין ומכניסים לתנור עד שמתרכך.
5. להכנת בשמל:
בסיר קטן מחממים 4 כפות שמן זית,
מוסיפים את הקמח ומערבבים היטב ותוך כדי ערבוב מוסיפים את החלב אורז,
אגוז המוסקט, ענף התימין ,שום הכתוש וקצת מלח, ממשיכים
לערבב עד שהרוטב מסמיך מעט.
6. מחממים מחבת לחום גבוה,מקפיצים את הפרסה ממשיכים
להקפיץ עוד מספר דקות ואז מוסיפים
את הקישואים ממשיכים להקפיץ עד שהירקות התרכו מעט מתבלינים בקצת עלי תימין,
אגוז מוסקת מלח ופלפל .
להרכבת הלזניה:
יוצקים לתבנית חסינה מחום שכבה דקה של בשמל, מסדרים שכבה של עלי לזנייה
(אין צורך לבשל בנפרד את עלי לזניה), שופכים חצי מרוטב העגבניות.
מעל רוטב העגבניות מסדרים שכבה אחידה וצפפוה של דלורית אפויה.
מעל הדלורית את פרוסות הפרסה והקישואים.
מכסים בשכבת בשמל,
מסדרים עוד שכבה של עלי לזניה ומעל שופכים את שאר רוטב העגבניות.
אפשר לקשט בפרוסות עגבניות.
מכסים ואופים כ-45 דקות בחום של 200 מעלות ונותנים ללזניה לנוח עשר דקות לפני ההגשה.
*אני נוהגת לסיים את הלזנייה בשכבה של העגבניות ולפני הגשה לפזר עלי בזילקום טריים.
בתאבון.
*תוכלו להזמין את נועה פורמן לבשל לכם בביתכם ארוחה טבעונית מלאה או לקבל ייעוץ נטורופתי. לפרטים
תגובות
עדיין אין תגובות.