“מה עם הילדים?”
ברשימת השאלות הנפוצות מובילות השתיים הבאות: איך תתמודד המשפחה עם השינוי? מה יאכלו הילדים?
מה שבעצם הם מתכוונים, איך הילדים יחיו בלי מזון מעובד, קטשופ וממתקים?
לא רחמנות? בלי נתרן? בלי שומן טרנס? בלי סוכר?
אני מזכירה להם שהם בחרו לוותר על כל ה”זבל” הזה אז אם זה לא מספיק טוב בשביליהם למה שהם ירצו שהילדים שלהם יאכלו את זה?
כשאנחנו מתחילים בשינוי ומרגישים טוב, אנחנו מרגישים קצת מיסיונרים ורוצים שכולם יחוו את השיפור, הקסם שבשינוי.
זה נחמד מצדינו אבל רגע… זה לא עובד ככה.
לאנשים סביבנו יש את ההתנגדויות שלהם והחסמים שלהם ואתם קודם תדאגו לעצמכם ואל תרוצו לשנות את העולם.
במעגל המצומצם של המשפחה הדרך להנחיל את החיים הבריאים היא בדוגמא אישית ולאט לאט.
גם אני בהתחלה בשלתי פתיתים ליד קינואה. וכשיצאתי להליכה הסתכלו עלי כמו משוגעת.
היום כל המשפחה אוכלת אותו אוכל ואני ממזמן כבר לא המשוגעת שעושה ספורט כי הפעילות הגופנית הפכה להיות חלק מהחיים של כולנו.
למה לאט לאט?
כי אין סיכוי ששינוי קיצוני ומהיר “יתפוס” רק יעורר התנגדות. לכן לא צריך לשנות את כל התפריט בין לילה.
- מכניסים דברים חדשים לפני שאתם מוציאים את הישנים- מקל על תהליך התרגול
- הופכים את הילדים לשותפים ולוקחים אותם לקניות- מסבירים להם מה כתוב על התויות למשל.
למה שמים את הממתקים במדפים הנמוכים. תפתחו שיח על הסוגיה
- מציעים לטעום – הטעם משתנה ומה שלא אהבו פעם לא אומר כלום לגבי היום.
- מבשלים ביחד – תתנו להם לסדר את הירקות או לערבב את הרוטב. זה לא באמת עקרוני. רק שיראו, יריחו ויטעמו.
עוד טיפים ורעיונות למשפחה בריאה יותר תוכלו לקרוא ב”פינה משפחתית” כאן באתר.
(תמונה: Designed by Freepik“>FREEPIK)
תגובות
עדיין אין תגובות.