הסוכר הוא רכיב בעל אלף השמות
הסוכר הוא חמקמק ומסתורי, כמו האיש בעל אלף הפרצופים, גם הסוכר הוא רכיב בעל אלף השמות,
מה שהופך אותו הרבה יותר קשה לגילוי במה שאנחנו אוכלים.
גלוקוזה, עמילופקטין, פרוקטוז, עמילן תירס, סירופ סוכר, סירופ סוכר חום, אלה רק חלק מהשמות
בהם הוא מופיע ומתעתע בנו. ולא רק בשמות, גם בטעם הוא מתעתע.
סוכר מופיע בהמון דברים מלוחים שאנחנו צורכים – רוטב סויה, רוטב אלף האיים, קטשופ,
כל הדברים התמימים שאנחנו מוסיפים לצד הארוחה, למעשה מכילים המון המון סוכר. ואם כבר מדברים על המון,
איך נדע כמה סוכר באמת יש? פשוט נקרא את רשימת המרכיבים של המוצר,
נאתר את הסוכר באחד משמותיו החמקמקים ונראה איפה הוא מופיע ברשימה.
ככל שהוא קרוב יותר לתחילת הרשימה, כך הוא מופיע בכמות גדולה יותר במוצר,
כך שאם הוא במקרה מופיע במקום הראשון, השני או השלישי ברשימה, תדעו שמה שאתם צורכים זה בעיקר סוכר!
אגב, גם מוצרי בריאות למיניהם כמו יוגורטים המשמשים כמשקאות בוקר או חטיפי אנרגיה שמכילים כמות רצינית של סוכר.
אז מה עושים? מתחילים בקטן. יום אחד בשבוע בו אנחנו בודקים את מה שאנחנו אוכלים ובוחרים לא לצרוך סוכר.
נסתכל על אריזות, נבדוק את רשימת המרכיבים, נאתר את הסוכר ונגיד “היום לא תודה”.
Sugarless Sunday היום, אתם מצטרפים?…
שתפו אותי בדברים החדשים שגיליתם וכך תעזרו גם לאנשים נוספים!
❤️
#SugarlessSunday
תגובות
עדיין אין תגובות.