ההצלחות
הי מיכל מה שלומך?
אז קודם כל- הפגישה ביום חמישי הייתה מדהימה! נהניתי מאוד!!
צחקתי עם עצמי- כשחזרתי לאוטו הייתי מפוצצת באנרגיה, כולי חיוכים וצחוק ואז היה שיר טוב ברדיו
פתחתי את החלונות, שמתי פול ווליום ושרתי בקולי קולות ואני רחוקה מלהיות זמרת…..
ופתאום נזכרתי כמה אני אוהבת לנסוע ככה ולשיר ושכבר ממש שכחתי, כי כשאני בעומס בעבודה, ומוטרדת אני נוטה לנסוע באוטו בלי מוזיקה בכלל, מחפשת רק שקט
בקיצור- ממש שכחתי כמה אני אוהבת את זה, ומיד באתי הביתה וכתבתי בספר!!
אני מאוד מודעת השבוע, חשובת המון. מנסה לנתח מה גורם לי לסטות מהדרך. יש סטיות, אבל יש גם חזרה לשגרה
מקווה שאצליח לנהל אותן טוב יותר בעתיד.
אני מאוד אוהבת פעילות, רצה והולכת ולאחרונה הכנסתי גם אופניים.
המטרה שלי השבוע הייתה להכניס את התנועה גם כדבר שבשגרה- לעלות הביתה ולעבודה ברגל וכו’- ואני מאוד מקפידה
פעם אחת שכחתי ועליתי הביתה במעלית וזה כ”כ הבהיל אותי- שמיד ירדתי חזרה במעלית ועליתי הביתה ברגל….!!
בקיצור- מחכה כבר מאוד ליום חמישי
מיכל היקרה שלום,
הכרתי אותך לפני שנה וחצי במאי 2013 בהרצאה בגבעתיים, כשהרגשתי שאני לא מאושרת וחייבת שינוי.
באתי להרצאה שלך יחד עם אימי, בלי הרבה ציפיות, רק לשמוע ולראות אותך מקרוב. ישבתי שורה ראשונה והקשבתי קשב רב לדברייך.
בניגוד לכל מה ששמעתי בעבר על דיאטות, בניגוד לכל הפרסומות והמסרים הסותרים בחברה שלנו, משהו בדברייך גרם לי להאמין.
אפשר לומר שאת זאת שזרעת את הזרעים של התקווה שניתן לשנות.
שקלתי אז 115 קילו. שמנה בכל מובן אפשרי. לא מצליחה להשתלט על מה שאכלתי או על אורח חיי.
ואז קרה משהו.
פתאום החלטתי שכמוך, אני פשוט אתחיל ומה שיקרה יקרה. עקבתי אחרי הפוסטים שלך בפייסבוק, נרשמתי, והאמנתי.
האמנתי הכי חזק בעולם. הבנתי שזה עכשיו או לעולם לא. שאם הפעם זה לא יצליח אז זה כבר לעולם לא יצליח.
וזה הצליח.
אני שוקלת היום 75.
לא מאמינה למה שאני כותבת (מאז ומתמיד הייתי שמנה. אפילו בחטיבת ביניים שקלתי יותר מאשר היום!) ירדתי 40 קילו בשנה וחצי האחרונות.
אני זוקפת לזכותך את ההשראה והמוטיבציה. את האמונה שזה אפשרי אם באמת רוצים. נתת לי מה שהייתי צריכה בשביל התחלה- אמונה שניתן לשנות בכל מצב, ומשם הכל היסטוריה.
דמעות זולגות מעיניי כשאני כותבת את המילים, ונזכרת במקום שהייתי בו לפני שנה וחצי.
היום אני סטודנטית לאימון כושר באוניברסיטת ת”א, ומודה על כל רגע שהספורט נכנס לחיי…
אז קודם כל אני רוצה להודות לך מכל הלב- תודה! את פשוט עושה מלאכת קודש.
ושנית, רציתי לבקש ממך בקשה קטנה, שאשמח מאוד אם תסכימי.
לפני שנה וחצי בהפסקה בהרצאה שלך, כשהייתי בשיא משקלי, הצטלמתי איתך.
שם התחלתי את התהליך, הפנימי והחיצוני, לאורח חיים בריא.
אני אשמח מאוד להצטלם איתך בשנית- הפעם אחרי השינוי שלי- שהתחיל בעצם באותה תמונת ה”לפני” שלי.
מבחינתי את מדריכה ומכוונת, מורת דרך שאני מאוד מעריכה ואשמח מאוד שתהיה לי תמונה איתך של “אחרי”.
זה יהיה בגדר הגשמת חלום ויעד עבורי, ואני אעריך זאת מאוד 🙂
תודה רבה, ושיהיה חג שמח!!
מיכל יקרה,
אני עוד אכתוב על זה ואכביר אבל בינתיים בקצרה: אין לי מילים.
ישנו ספר בשם “נשים ששינו את העולם”. לצערי הוא כבר יצא לפני שהוסיפו אותך אליו, אבל מבחינתי האישית, ולא מוקדם לי לציין זאת – את שינית את העולם.
את ההסתכלות שלי על העולם. את העולם. ואותי – ההסתכלות שלי עלי.
ו-וואלה, איזה קטע, אני מהממת! מי ידע? מי חשב?
אני מתמודדת ב8שנים האחרונות עם מחלה כרונית אוטואימונית מה שגרם לי להרבה דכדוך,תסכול, קשיים, שינויים במשקל ואכילה רגשית (הכאב מכרסם בי? אני אכרסם משהו בעצמי…)
עברתי אי אלו תחנות. ירדתי 22 קילו רק באמצעות תזונה – ואיך שהחמיאו לי עליתי 16 בחזרה (בתקופה כ”כ קצרה שאני נבוכה מלהזכיר אותה בכלל).
הגעתי לסדנה שלך סקפטית אבל ניחנתי בראש פתוח.
מהעבר השני גיליתי גאון. לא פחות (אל תסובבי את הראש, אני מתכוונת לגמרי אליך!), Down to earth, רחב לב, פתוח, משופע ידע והכי יצירתי בעולם.
התנעת בי תהליך מופלא כללי של שינוי גישה והסתכלות אחרת.
נהניתי ואני נהנית מהסדנה שלך וממך. אין ספק שיש פה עבודה רבה שנעשתה מאחורי הקלעים; התכנית מהודקת, מלאה תובנות, ההפקה מתקתקת – אין מילים. מעל ומעבר לכל ציפייה. סטנדרטים אחרים.
אז ראשית המון המון תודה ושנית – רק רוצה שזה יימשך.
המשך יום נעים ולהתראות אחה”צ
תחילת סדנה 73.5
היום 70.4
שזה כמובן משמח אבל המספרים לא מנהלים אותי ולא המידה. השמחה האמיתית היא השינוי, הניסוי, הגישה, האנרגיה.
הי מיכל,
כבר כמה ימים (מיום חמישי בערב בסיום המרגש) רציתי לכתוב לך כי איך אפשר להפרד ממך נפלאה… עוד במדיטציה עיני דומעות ואני בוכה בוכה…
קולך המרגיע והצלילים של הים סחפו אותי והרגיעו אותי כמו שהרבה הרבה זמן כמעט 15 שנים לא הייתי כך.. סתם יושבת עצומת עיניים ובהחלט היו אנרגיות חזקות שהעתיקו את המילים מפי!!!
אני שעשיתי מיליון סוגים של מדטציות הייתי בהודו 4 פעמים צמחונית היפית מה שאת לא רוצה עשיתי – הלכתי לקורסים וויפאסנה – ב 10 ימי שתיקה לא הרגשתי קלילה וחדורת מוטיבציה כפי שהייתי ביום חמישי…
אולי אחרי הויפסאנה הראשונה כן אבל אחרי השניה והשלישית – לא!! ואף הרגשתי מבולבלת ומרוחקת יותר מעצמי ונשארתי כך עד שקבלתי את המייל ממך שאת לא מוותרת עלי..
נו תשמעי מי אני שאת לא מוותרת עלי?!!
בעלי ויתר עלי אז איפה?! סתם אחת מהעם..
לא האמנתי שאצליח להתארגן 4 מפגשים שבועיים וכשהילדים בחופש והתאומים קטנים בני שנתיים – לצאת בכלל למשהו פרטי ושלי ורק בזכותך ובזכותי זה קרה!!!!
אין מילים מספיק להגיד ולהודות לך !!! הדרך ארוכה ומפותלת במיוחד עכשיו אני מבולבלת כאובה ופגועה אבל … לא כועסת!
לא מתוסכלת!! לא קנאית!! ולא רוצה לפגוע בו ובאף אחד – כאילו אני לא רואה אפחד ממטר!
לא מפחיד אותי להפרד ממנו , לא מרתיע אותי להשאר לבד, אני בטוחה שגם אם נפרד אמצא משהו אחר שיעשה לי (ולו) יותר טוב!! וטוב לי עם עצמי ועם ילדיי.. עכשיו אני רוקדת בסלון מניפה אותם אל על , רכשתי נעלי ספורט ואני די מתמידה הולכת איתם לטיולים אוכלת איתם גלידה ולי זה מספיק!!!
לא צריך לנסוע 3-4 שעות או לנופש שעולה עשרים אלף שקל – אני נהנית איתם בבית הילדים אפילו כבר צוחקים ״ממשפטי מיכל״: ״אם חלמת את זה את יכולה להשיג את זה״ ״עדיף סביבה תומכת מכוח רצון״ או ״בטטת כורסה״ …
הכי חשוב לי – כשאני רואה שיש עליות אני יודעת לשלב להילוך נמוך ומהיר ואילו כשזה נהפך למדרון ובסופו ירידה אפשר לשחרר כמה נשיקות עמוקות קול צעקה רם ולשחרר ידיים ואגרופים מן הריצה ועם כל זה שווה לרוץ עם חברות ידידים ועם אנשים שאתה מוקיר מכבד ומעריך..
תודה שהוצאת אותי מעבדות לחירות הענקת לי חיים עם בטחון עצמי שאני שווה משהו חיים מלאי תשוקה ופלא…
ושלא ויתרת עלי!!! באהבה גדולה.
נב
בסוף כשנכנסתי הביתה ראיתי שאת הטפסים המשוב לא החזרתי, (שמעי גם את רומא לא בנו ביום אחד) אז אני רוצה להעביר לך אותם מחר במייל כי כתבתי כמה שמות של חברות..
ובנוסף אני רוצה כן לעבוד על נושא הציניות בכללי והמרמור בכל נושא העבודה שלי – אולי תוכלי לתת לי נקודות שאוכל להתפקס.. אני צינית ברמות אחרות וזה מאוד פוגע לאחרונה..
ושוב תודה על הכל!!
מיכל יקרה,
קודם כל, שוב המון תודה על האנושיות שלך, על זה שמעומק הלב הקשבת לי והיה לך אכפת. את באמת אדם מיוחד במינו.
חשבתי לשלוח לך את המייל הקודם, אבל החלטתי שלא. אני רק אספר לך שהוא נחתם במילה ״הצילו״, בעיקר כי הרגשתי שאני טובעת.
אתמול יצאתי מהקורס בהרגשה נפלאה, בעיקר בגלל השיחה שלנו, וגם כי הצלחת ״להדביק״ גם אותי לרגע, בחיוביות האין סופית שלך. אבל היום בבוקר עליתי על המשקל, אחרי ששבוע אכלתי ממש יפה (לא מעט, אבל בריא! ויחסית פחות מבדרך כלל) ולחרדתי ראיתי שעליתי 2 קילו!!!! אז נכון שאני במחזור וזה בטח המים שאוגרים במחזור… אבל מה שבטוח זה שבמשקל לא ירדתי.
את המייל הזה אני כותבת לך כי אני לא רוצה לוותר. אני מאמינה בדרך שלך, מאוד! אבל פשוט לא מסוגלת לבד. וזו הרגשה נוראית. אני מרגישה שאסור לי להשבר, אבל אני גם לא רואה איך אני עושה את זה. וזה כל כך עלוב מצידי, כי יש לי אולי 8 קילו עודפים, לא 30 כמו שלך היה, ואת הצלחת ובגדול, ואני… זה התחום היחיד בחיים שלי שלא מצליח לי בו, וההרגשה הזו, הנוראית הזו, זר לא יבין אותה.
אני לא יודעת מה לעשות כבר, ומרגישה שאני כמעט שם, נוגעת לא נוגעת, וזה עוד יותר גרוע ממקודם, כי עכשיו זה ממש בר השגה, קיבלתי את כל הכלים, ועדיין… כלום.
תודה שנתת לי את המייל האישי שלך ואפשרת לי לפנות אליך ככה ממש מקרוב.
אני לא יודעת אם יש לך בכלל זמן לקבל אנשים באופן פרטי, אבל אם זה אפשרי אני חושבת שזה מה שיציל אותי. הדרכה צמודה של חודש או חודשיים כדי להגיע ליעד שאחרי הקורס אני גם יודעת איך לשמור עליו.
הדבר הכי גרוע הוא שכמעט כל מה שדיברת עליו כבר ידוע לי ומובן לי, אבל כשזה מגיע ליישום זה לא קורה, לא עד הסוף. זה כמו להגיע למבחן כשאתה יודע את החומר מעולה, ולקבל 65. זה אומנם לא נכשל, אבל זה רחוק מלהיות ציון טוב…
אני יודעת שזה דבילי שאני צריכה תפריט כתוב ושקילה מאיימת שתרחף מעל ראשי, אבל זו אני…
מיכלי, הצילו. אני לא רוצה להכשל שוב.
שלך,
רותם וינר.
מיכל היקרה,
את אישה נפלאה , מודה לך שהייתה לי הזכות להשתתף בסדנא ולקחת כל כך הרבה דברים . לא רק בשינוי אורח חיים.
אלא גם בחיי היום יום.
אני מודעת לעצמי..
יש לי מטרות… וכמו שכתבת לדמיין את השנה החדשה – אז אני יודעת איך אני רוצה שתראה . ובביסים הקטנים אדאג להיות במקומות המקדמים.
ושהשנה תהיה הרבה יותר טובה מהקודמת!
שתהיה שנה נהדרת!!!
חג שמח!!!
הי מיכל,
הייתי אתמול בהרצאת הכרות שלך,
פשוט מדהים , את מעוררת השראה שאין כמוה כייף אמיתי להצטרף אליך לקבוצה,
מאחלת לך ולכל משפחתך שנה טובה , מלאה באתגרים חדשים ומעניינים , שנה של הצלחות והגשמת חלומות
יערה
דרך אגב, הבוקר בזכות ההשראה שלך בחרתי לצעוד לעבר תחנת האוטובוס הבאה ולא הקרובה לביתי, אומנם יצא 5 דק הליכה אבל הסיפוק של העשייה היה מדהים ,וכפי שאת אומרת:” כל אחד יכול”
מיכל יקרה, מה שלומך?
לא דיברנו הרבה מאוד זמן ואני בספק אם את זוכרת אותי.. בכל זאת את רואה אלפי אנשים בעבודה שלך… אבל אני מצדי התאהבתי בך ולא שוכחת לרגע את הכלים שהענקת לי.
אני השתתפתי בסדנא הראשונה של ״כל אחד יכול״ שממש שינתה לי את את הגישה לחיים ועזרה לי לא רק במובן של האוכל. בתום הסדנא דיברנו ואת נתת לי את המייל האישי שלך כדי לחזק אותי עוד יותר ועל כן אני מאוד מודה לך.
אני פונה אליך כרגע במסגרת שינוי כולל שאני מנסה לעשות בחיי (כפי שציינתי השינוי שקרה הרבה בזכותך אינו רק בתזונה). לאחרונה אני חשה שמבחינה תעסוקתית אינני מביאה את עצמי ואת כל הכלים שיש לי לידי מיצוי ואני כל הזמן חושבת על דברים שאני אוהבת או רוצה לקחת בהם חלק, וכייצד אני יכולה לשלב אותם בקריירה שלי, שכן מבחינה כלכלית אני נמצאת במצב לא ממש טוב (בעיקר כי בחרתי בעבודה עם שליחות שהפרנסה ממנה אינה גדולה – טיפול רגשי בילדים בעזרת בעלי חיים).
אז לקחתי החלטה לבדוק האם במקרה יש אצלכם בתוכנית צורך באנשים שיש להם כלים רבים ויכולים לעזור ומאמינים באמונה שלמה בדרך שלך… קצת לא נעים לי לשאול כזה דבר ״האם פנוי אצלכם מקום לעבודה״, אבל למדתי ממך שאם רוצים משהו אסור להפסיק להאמין. אז אני מנסה את מזלי כי אני באמת מאמינה שיש לי הרבה כלים ויכולת לתת. ויחד גם מאמינה כל כך בדרך שלך והייתי מאושרת להיות חלק ממנה באופן קבוע.
אני יודעת שזה סיכוי קלוש, אבל הנחתי שלנסות זה דבר חיובי 🙂
תודה רבה בכל מקרה.
מקווה שאשמע ממך (ובינתיים צופה בך עם האחיינית שלי בדיסק של גינת השטוזים ולא מאמינה שזו אותה האישה!! באמת כל הכבוד לך!!)
מיכל יקרה
היה מעצים מאוד, מהנה וכמובן סיפקת את התחושה שכל אחד יכול…
אני למודת דיאטות, חשופה לתזונה בריאה, חושפת את בני ביתי לתזונה איכותית ובריאה ואפילו נהנית מסלט קינואה ועדשים…
בנוסף לכך, אני בעיצומו של תהליך אימוני ומתרגלת את שרירי המחשבה ומערכת ההפעלה.
הבעיה שלי היא כמויות.. לאחר שלמדתי את כל מה שצריך לדעת על עצמי ואני מבינה את עקרונות התזונה אני פשוט צריכה לתרגל כמויות נכונות.
היה חסר לי במפגש אתמול הצצה אמיתית לחייך ולתפריט שלך. בסופו של דבר, אנו באים ללמוד ממך בזכות אישיותך והצלחתך.. במידה מסוימת יכולנו לקבל את המידע הזה מכל אחד אך הערך המוסף במפגש הוא – את. ולכן אם היית חושפת קצת על התנהלות חייך הייתי נתרמת יותר.
הסיבה שלא נרשמתי לסדנה היא כי אני כבר בתוך תהליך העצמה אישית העוזר לי להגיע למטרותי. וכאמור, אני מכירה את עקרונות התזונה..
לסיכום, היה כיף גדול אתמול, אירוח מכל הלב והכי חשוב- קמתי הבוקר עם עוצמה.
נשיקות ושנה טובה
לך ולכל הצוות המדהים שלך
רונה