דייסת דוחן
של השפית אביטל סבג
לכמות של ארבעה סועדים:
המרכיבים:
16 כפות דוחן
חצי ליטר מים
ליטר חלב אורז בטעם וניל, או חלב שקדים,
4 כפות תערובת דייסה מיקס
כפית המתקה :סלין או דבש או מולסה או סירופ מייפל
ניתן לגוון ולהוסיף חצי כוס פירות עונה טריים
להכנת דייסה מיקס לכמות של צנצנת של ליטר:
3כפות קינמון, חצי כוס קוקוס,2 כוסות פרות יבשים, כוס וחצי שקדים ואגוזים טחונים,
אופן ההכנה:
מבשלים את הדוחן למשך רבע שעה או עד שהמרקם הרצוי לכם נוצר.
ככל שנוסיף יותר נוזלים ונבשל יותר זמן הדייסה תהיה יותר חלקה ונוזלית.
המרקם הינו חלק מאוד אישי בהכנת הדייסה ולכן חשוב שתתנסו עד לקבלת המרקם הרצוי עבורכם.
לאחר הכנת הדייסה תפזרו כף דייסה מיקס לכל מנה. ו או יחד עם פירות עונה טריים.
כדאי לדעת:
דייסה הינה מזון בסיסי אשר מוכר מאוד במזרח ובמיוחד במנזרי זן, הוא הבסיס לארוחות בוקר.
בשל היותו משביע,מזין ,מחמם ועלותו הבסיסית מאוד עממית.
המתכון לקוח מתוך סיפרה החדש של אביטל סבג שיצא לאור במהלך 2013
תגובות
עדיין אין תגובות.