אזני המן בריאות של השפית עינת מזור

כ 30 יחידות
1 כוס קמח חיטה מלא, מנופה
1 כוס קמח לבן או שיפון, מנופה
100 גרם סוכר קוקוס או סוכר דמררה
200 גרם שמן קוקוס, קר
1 כפית תמצית וניל
2 חלמונים
1 כף מים או יותר
למלית:
מחית תמרים
ממרח שוקולד
או כל ממרח אחר שאוהבים (ראו בהמשך מליות מעניינות נוספות)
אופן ההכנה:
1. בקערת מיקסר מערבבים את קמח חיטה מלאה ושיפון, הסוכר, שמן ותמצית וניל לתערובת פירורית.
מוסיפים את החלמונים. אם הבצק פירורי, מוסיפים עוד כף או שתיים של נוזל, לקבלת בצק אחיד.
2. צרים כדור שטוח, עוטפים בנילון נצמד ומקררים למשך כשעה במקרר.
3. מחממים תנור ל 175 מעלות צלזיוס ומרפדים תבנית אפיה בנייר אפייה.כשהבצק קר,
מרדדים אותו לעלה בעובי- ¼ – ½ ס”מ, הבצק צריך להיות קר בכל זמן הרידוד והעבודה עליו,
קורצים עיגולים וממלאים בכפית מלית.
צובטים את קצוות האזניים, אופים למשך כ 10 דקות, מצננים ואוכלים.שומרים בכלי אטום עד שבוע.
מליות מפתיעות:
יש אינסוף אפשרויות ליצירתיות כשזה מגיע למליות. ניתן למלא את אוזן ההמן בריבות וקונפיטורות שונות,
ממרח שוקולד אגוזים, ממרח תמרים ופרג . ניתן גם להכין את המליות הבאות, הן קלות להכנה ומפתיעות בטעמן.
מלית ערמונים
(חצי כוס)
החומרים:
½ כוס (105 גרם) ערמונים שלמים קלופים
2 כפות פקאנים קלויים
מיץ סחוט מחצי תפוז
1 כף גרידת תפוז
אופן ההכנה:
טוחנים את החומרים בבלנדר לקבלת מחית ושומרים במקרר עד לשימוש.
מלית משמשים ואפרסקים:
(3/4 כוס)
החומרים:
½ כוס משמשים מיובשים
2 כפות שקדים קלויים
½ כפית קינמון
מיץ מחצי תפוז
2 כפות קונפיטורת אפרסקים או תפוזים
אופן ההכנה:
טוחנים את החומרים בבלנדר לקבלת מחית ושומרים במקרר עד לשימוש.
מלית חלבה וסילאן:
(3/4 כוס)
החומרים:
150 גרם חלבה
2 כפות סילאן
1 כף טחינה מלאה
2 כפיות מיץ לימון
אופן ההכנה:
טוחנים את החומרים בבלנדר לקבלת מחית ושומרים במקרר עד לשימוש.
באדיבות שפית עינת מזור (בפייסבוק: שפית עינת מזור-המרכז לתזונה בריאה)
תגובות
עדיין אין תגובות.